Adsız Bölüm 53

14K 427 6
                                    

ELİF

Donup kalmıştım resmen Fidan yere oturmuş,gözleri kapalı bir şekilde elini boşluğa uzatmış birine yalvarıyordu.''Ne olur küsmeyin bana,gitmeyin ne olur biraz daha kalın yalvarırım.Özledim çok özledim sizi '' bu sözleri ile ne gördüğünü bilmiyorum ama hali o kadar acınası bir halde idi ki.Hemen Ayhan koşarak yanına gitti ve onu uyandırmaya çalıştı.En sonunda gözlerini açtı.Bir süre boş boş baktı ve ona sıkıca sarıldı.

Beni bırakma, ne olur bırakma.Tek söylediği söz bu idi.Başka bir söz çıkmıyordu ağızından.

Koşarak su getirdim.Suyu içti ve bir anda kollarını bedenime doladı sıkıca sarıldı ve bir süre öyle kaldı.Kafasını kaldırıp yüzüme baktı ve gülümsedi.Hiç bir şeye anlam veremeden bende ona gülümsedim.

Ne gördüğünü asla söylememişti ama bana bir anda sarılması beni mutlu etmişti.Bunu ikinci defa yapıyordu canını yaksamda bunu ikinci defa yapıyordu.

AYHAN

Gece yine onun sayıklamasına uyandım.Sıkıca sarılıp, sadece geçti demekle yetindim.Ne görmüştü yada ne görüyordu bilmiyorum ama onun canını acıttığı belli idi.Sabaha kadar iç çekerek uyumuş,sonun da sabaha karşı sakinleşmişti.Sabah uyandım ve aşağı indim.

Kahvaltıya Elif'in anneside gelmişti.Annem kahvaltıyı biraz geç yapacağız gel otur diye söyledi.Hep birlikte otururken Elif birden annesine sarılıp, başını dizine koydu.

Hah sen yapıyorsan bende yaparım ne olmuş sanki.Bende annemin dizine yatağım diyen abime bakarak güldüm.

Eeee bende babaannemin dizine yatarım dedim.Sabahın köründe o karda üşenmeden yarı yıl tatiline gelen Aydan 'da hiç birimizi selemladan salona girdi.

Sizi sonra görürüm ortamı bozmayın,bende Babamın kucağına yatacağım, hep birlikte gülüşerek büyüklerimizin kucağında yatıyorduk.İki saate yakın böyle muhabbet ettik.

Babaannemin hadi artık kahvaltı yapalım,Saliha börek piştimi kızım.

Saliha börekleri masaya getirdi ve buyurun dedi.

Oğlum Fidan gelmedi hala bir bak istersen diyen anneme doğru baktığım da Aydan ben kaldırırım diyerek medivenlere koştu.

O sırada içeri giren Saliha lavaboya baksaydınız önce biraz önce mutfakğa geldi,salonda olduğunuzu söyledim.Tamam diyerek çıktı.

Aydan ile birlikte gülerek gelirlerken,içimden derin bir ohhh çektim.Bizi öyle görse üzülebilirdi.Kahvaltıya oturduk kahvaltı ettik ve kahveleri içmek için salona geçtik.Kahvelerden sonra biz çalışma odasına geçtik.İşler için, bayanlarda salondan kış bahçesine geçti.

Akşam olduğunda yemek yedik ve biz Fidan ile odaya çıktık.Birlikte oturup film izleyecektik.Anemin çığlıkları üzerine koşarak aşağı indik.Annem sevinç çığlıkları içinde teyzemin kızı ile birlikte geleceğini söyledi.Teyzemi yıllardır görmüyordum ve çok sevinmiştim.

Fidan bir anda bana ne kadar kalacağını sorduğunda biraz gerilmişti.

Sen neden bu kadar gerildin ki,teyzem bu ne zaman dönecek diye soracak haim yok bana kalsa aylarca kalsan,en son yıllar önce yani düğünde geldiğinde iki ay kalmıştı Türiye'de.Sonuçta kadın Almanya'da yaşıyor.Ne istemiyormusun yoksa ?

Ha - hayır öyle demek istemedim.Ben sadace neyse canım boş ver.Teyzeni görmek için buraya kimse gelmez değil mi?

Burası senden çok onun evi!Tabiki gelecek misafirleri.Kendine gel Fidan!Ne demeğe çalışıyorsun.Bir daha bu konu hakkında tek kelime duymak istemiyorum.Çok fazla sinirlenmiştim ve çok fazla bağırmıştım.Sesimin tüm evde yankılandığını biliyordum.Karşımda gözleri fal taşı gibi açılmış,vücudu kas katı kesilmiş halde bana bakan Ufaklığa baktım.Göz göze geldiğimizde koşarak bana sarıldı.Kanım donmuştu , hiç bir tepki vermedim.Bir süre sonra ellerini üstümden çekti ve sigara yakmak için sehpaya yöneldi.Hızla odanın kapısı çarpıp çıktım.

Aşağı indiğimde hepsi merdivenin başında bana bakıyordu.Babaannem direk konuya girdi.

Yalnış yaptın oğlum,burası senden çok onun evi ne demek.O kız bu evde ney peki.Bu kötü oldu hemde çok kötü oldu.

Babaanne şuan sinirliyim sonra konuşalım.Dirak kış bhçesine çıktım ve bir sigara yaktım.Abim yanıma geldi ve hiç konuşmadan saatlerce oturdu.

Ne olduğunu anlatacakmısın artık?

Abi, teyzemin gelmesi hanım efendiyi rahatsız etti, bir gerildi yok ne kadar kalacak, yok misafiri gelecek mi, gelir mi omu gider?Ne demek bu yaaa ne demek ? Nasıl söyler bunları onu gerçekten hiç mi tanımadım yoksa o mu çok değişiyor?

Ayhan bir sakin olurmusun?Evet kız sormuş ne var bunda unuttun galiba teyzem aynı zamanda Aysel'in akrabasının gelini  ve Aysel'in kankası.Ayrıca kabul et canı istediğin de en az Aysel kadar cadı olabiliyor.Fidan da bunu sormaya çalışmış olabilir.Ama sen kıza bağardın ve bunu yaparken saydıkların çok ağardı.Yani bir anlamda, Fidan'a bu evde aslında bir hiçsin dedin.Senden çok onun evi, dağdan gelmiş bağdakini kovuyor ile aynı biz o kıza hep senin evin derken aslında öyle değil dedin.

Söyledikleri ile şok oldum.Gerçekten bu anlamları çıkartabilirdi.Aslında konuştursaydım yani izin verseydim bana Aysel 'den konu açacaktı.Ben izin vermedim.Abi abi ben ne yaptım.Offf ne yapacağım şimdi,biliyormusun gözlerimin içine korku ve şaşkınlık ile baktı ve yine benden destek bulmak için bana sıkıca sarıldı.Ben hiç tepki vermedim ve çıkıp aşağı geldim.

İyi halt ettin Ayhan!Elif olsa şimdiye çoktan kapıyı çarpıp gitmişti.Dua et Fidan'ın öyle bir huyu yok.

Ayhan!Ayhan! Anne,anne nerede nereye gitti ne olursunuz söyleyin!Ne olur söyleyin.Ağladığı ses tonundan çok net belli idi.

Fidan'ın sesini duyduğumda abime bakıp, birazdan onun yanına gideceğime söylermisin, şuan da değil, şuan onu göremem dedim.

Ayhan saçmalama bak kız zaten ağlıyor.Tamam tamam,peki tutdu yine inadın diyerek salona doğru yöneldi.

Sesleri geliyordu,Fidan inatla abi tamam görmesin beni ama ne olur sadece kapıdan içeri bakmadan konuşucam, ne olur abi.Sende yanında ol, onun yanına git.

Abim yanıma geldi ve dayanamdım üzgünüm dedi.Olumlu anlamda kafamı salladım.

Ayhan!Özür dilerim , gerçekten özür dilerim.Söz veriyorum bir daha asla böyle bir konu açmayacağım.Affet beni.Ben ben sensiz nefes alamam,ne olur bırakma beni...Ordamısın bilmiyorum,belki de belki de gittin sadece bana oradasın diyorlar.Lütfen gitmemiş ol.Beni bırakmamış ol.

Gözlerimden akan yaşı abimin görmemesi için camdan dışarı bakmaya başladım.Sessizce omuzuma dokunan abimin elini tutdum.Abim diğer eli ile camın koluna dokundu.Hava almak için sürgülü kapı tüm sessizliği bozarak açıldı.Kapıdan içime temiz havayı çekerken,diğer taraftan bir hıçkırık sesi duyuldu ve ses git gide uzaklaştı.Abim ile birbirimize baktık.İçeriye giren ayak sesine döndüğümüzde Aydan gözlerini silerek içeri girdi.

Senin gittiğini söyledi.Bakmaya geldim.Odaya çıktı tutamadık aşağıda.Elif peşinden gitti.Babaannem seni çağırıyor.

İçeri babaannemin yanına gittik.Bana o pişman sende uzatma oğlum, o senin söylediklerine takılmamış bile sadece gittin, onu bıraktın sanıyor.Hıçkırmaktan konuşamıyor bile.Senin gittiğini düşünüyor.Git konuş ,kızgınsan dahi ona görün sadece evde olduğunu bilsin.

Elif'in annesi ise direk kızını örnek vererek''benim kızım olsa çoktan çantasını alıp çıkmıştı evden o ise onu bıraktın diye korkuyor  git yanına'' dediğinde istemszice gülüp,ondan olanlar için özür diledim ve odaya çıktım.Kapıyı yavaşça açıp içeri girdiğimde sadece gözünden yaş akıtarak,fotoğrafa baktığını gördüm.Yanına gittim ve kıskanıyorum ama benden çok çerçeveye sarılıyorsun.

Beni görünce hemen kalkıp sıkıca kollarını bedenime sardı ve tekarar özür dilemeye başladı.

Şiiittt hadi yatalım artık.Bak sabah biz işe gideceğiz.Yani erken kalkacağız.

Beni bırakma Ayhan, beni sakın bırakma.

Alnına bir öpücük kondurdum ve seni hiç bırakmayacağım Ufaklık.Seni hiç bir zaman bırakmayacağım.

UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin