BÖLÜM 130

7.6K 310 19
                                    

FİDAN

Elif sende benim gibi miydin?

Sanada günaydın Fidan!Hayırdır sabah sabah ne oldu?

Ben Ayhan'ı çok fazla kıskanmaya başladım.Sabaha kadar trip attım.Yanında yatmadım oda bana çok fazla bozuldu.Şimdi de çok pişmanım.Gönlünü almak için yanına gittim yüzüme bakmadı.Dün bir günü daha tükettim ve herkesi de kırmış oldum.B- ben çok kötü biriyim.

Fidan lütfen sakin olur musun?Sen kötü biri değilsin.Kötü biri olsaydın şu anda böyle pişman olmazdın.Yeter bak ağlamaktan göz kapakların şişmiş, sen kaçta kalktın bakayım?

Saat dört buçuk da kalktım.Uyuyamadım.

Canım dört buçukta mı Ayhan'ın yanına gittin?

Evet Elif!Bak tekrar söylüyorum, gece trip attım ve koltukta yattım.Sonra bu yaptığıma pişman olup yanına gittim ama yüzüme bakmadı.

Özür dilerim Fidan ama acaba uyumuş olabilir mi?O anda derin uykuda olduğu için yüzüne bakmamış olabilir mi?

Ben ona seslendim, uyanması için dürttüm.Gözlerini açtıp baktı.Hatta sor sordu sonra umursamayıp tekrar yattı.

Ne sordu Fidan söylermisin?

''Ne oldu, kötü bir şey mi var?'' diye sordu.Sonra derin bir şekilde Offf çekip yattı.

Tekrar ağlamaya başladığım da Elif oturduğu yerden kalkıp bir tur attı.Sonra sürgülü kapıyı sonuna kadar açtı ve derin bir nefes aldı.

Hadi gel biraz temiz hava alalım.Sanada iyi gelir.Bir de kahve yapalım.Sana sütün içine biraz kahve katarız.

Olumlu anlamda başımı salladım.Oturduğum koltuktan ellerim ile destek alarak kalktım.Birlikte bahçeye çıktık ve kahvelerimizi içimeye başladık.

Bak hamilelik insanı alt üst eder.Her zaman olduğundan daha farklı bir insan oluyorsun.Her tepkini aşırı fazla yaşabiliyorsun.Bu bende de böyleydi.Hatırlasana her şey de surat asar, sonra olay çıkartırdım.Sen de böylesin ama açık konuşmak gerekirse içinde bulunduğun durumdan kaynaklı ve sen daha duygusal olduğun için bu durumların çok normal.Her şeye ağlar oldun.Zaten sulu gözdün , şimdi üstüne bir sümüklü oldun.

Akmıyor sadece burnumu çekiyorum.Rahat nefes alamıyorum.

Tıkanır tabii, bu kadar ağlamaya tıkanır.Şu haline bak, gözlerin resmen grünmüyor.Tek çizgi.Fidan bazen hepimizi çok kızdırıyorsun bir an nce doğursanda kaprislerinden kurtulsak.

Bende sana aynısını söylemiştim o yüzden alınmıyorum.Bana da sigara verirmisin?

Hiç umursadığın yok.Doktorun verdiği sınırı aşıyorsun değil mi?Al ama bak görürler ve bana bir şey derler yolarım ozaman seni elimden kimse alamaz.

Aşmamaya çalışıyorum.Sen bir tanesin.

Hadi çabuk içte kimse görmesin.Normalde içirtmem ama sen hastalığına dua et.Şeyy Fidan ben...

Önemli değil, takılma..Böyle davranmanız beni daha çok mutlu ediyor.Alışmak zorundasınız.Hiç bir şey yokmuş gibi davranmanız beni daha kötü yapıyor.Sana söyledim mi hatırlamıyorum?

Neyi?

Geçen gün Ayhan ile oda bakmaya gittiğimiz de Ayhan da bu hastalığı kabullendiğini ima etti.Çocuk odasını o hep cıvıl cıvıl isterdi.Gittiğimiz de uzun süre kullanabileceği mobilyalara baktı.Sebebi de benim ile birlikte yaptığını, kızımız ile o hatırayı yaşatmak istediği.O odaya girdiklerinde bu anı yıllarca yaşamak.Kabullenmiş olmasına sevindim ama hep istediği odaların içinde kalacak olmasına üzüldüm.Elif!

UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin