Adsız Bölüm 52

15.4K 430 5
                                    

ELİF

Sabah uyandığımda Doruk uyanmıştı.Onu doyurduktan sonra altını değiştirip,üstünü giydirdim.Yatağına yatırıp,camdan dışarıya baktığımda her yer bembeyaz olmuş,yollar kapanmıştı.Hemen oda daki televizyonu açtım ve yerel kanalları gezmeye başladım.Nerdeyse tüm yollar kapanmış, ulaşım durmuştu.Belediye çalışma yapsa da yeterli gelmediği için mümkün mertebe dışarı çıkmayın çağrısı yapmıştı.Zaten biraz sonra bu çağrı tüm sokaklarda megafonlardan söylenmeye başlamıştı.Volkan sese uyandığında olayın hızlı özetini geçtim.Hemen babası ile konuşmak için yataktan kalktı ve üstümüzü değiştirip aşağı indik.Babaannem uyanmış,annem ve babam da yeni kalkmışlardı.Saliha dün akşam kar nedeni ile gitmediği için çoktan kalkmış,kahvaltıyı hazırlamıştı.Volkan ile babam bugün ve tedbir amaçlı iki gün şirketin kapalı kalmasını karar vermişlerdi.

Babaannem Doruk kucağında severken beni de prens anneleri gibi el üstünde tutuyordu.Bu çok fazla hoşuma gitmeye başlamıştı.

Fidan asla çocuk istemezken, benim onlara bu sevinci yaşatmam bana göre bir artı idi.Yine de kıskanıyorum bu kızı, her daim üstüne titriyorlar, yüzü asılsa evde bir panik oluşuyor.Herkesin annesi babası ölebilir bence fazla abartıyor.Hatta yengesi köye her gittiğimizde bize çok fazla iyi davranıyor.Bence Fidan olayları abartıyor, bunlarda inanıyordu.Türk filmlerindeki ezik kızı oynamayı seven birisi ve başarılı da....Ben bunları Saliha'ya anlatırken oda bana Fidan dan bahsediyordu.

Siz de biliyorsunuz o ne sinsidir.Bu gün görün bak ne yapıp eder yine evin gözdesi olur.Miyaser Hanım 'ı kendine çevirir.Benden söylemesi.Bir anda tüm ev yine ona odaklanır.Bana yaptıklarını görüyorsunuz.Ne zaman ağzımı açsam bir laf yiyorum.Dün söylediğim de siz de ondan yana oldunuz unutmadım sanmayın.

Tamam Saliha ama onda saçma oldu.Kilo alacaksınız kız zaten kırk kilo.Bırak da azcık alsın.Bak ona bir şey demem.Çünkü gerçekten çok zayıfladı.Hasta filan diye korkmuyor değilim.

Kötüye bir şey olmaz.Bence o kesin bir şey yapıyordur zayıflamak için.

Abartma istersen o kadar da değil.Hadi kahvaltıya geçelim.Sen Fidanları da çağır.

Ben çağırmam onu sonra suçlu oluyorum.Hanım efendi kocasının altından çıkınca tirpli oluyor.Bir kaç defa gittiğimde denk geldim.Tüm gün surat yedim cadı dan.

Söylediğine kahkaha attım ve sen bilirsin hadi biz gidelim dedim.İçeriye girdiğimiz de,korkuluklardan kayarak aşağı indi ve gayet neşe içerisinde günaydın.. dedi.Bu kadar neşeyi nasıl buluyordu.Herkes cevap verdikten sonra sofraya geçtik.Keyifli bir kahvaltı idi.Babaannem ve annem bana süt olsun ye diye her şeyi önüme doldurmuşlardı.Fİdan içtenlikle bana bakıp gülümsedi.

Elif, tabağına bunu da ekleyelim... Bu söze uyuz olmuştum.Sanane diye geçirdim içimden.Sonra gözün aydın duaların kabul oldu.Kimse işe gidemiyor kardan.Artık bol bol çıkar oynarsın.

Canım tek oynamayacağım hep birlikte oynayacağız değil mi?

Herkes olur dediğinde hırsla tabağım da olanları yemeğe başladım.Saliha haklı idi.Yine dikkati kendine çekmeyi başarmıştı.

Kahvaltıdan sonra Fidan Doruğu kucağına alıp sevmeye başladı.Onunla konuşuyor,muhabbet ediyor, spor yaptırıyordu.Dorukta ona gülücükler attıkça Fidan'ın kahkahası artıyordu.En son uykusu geldiğinde ben uyutayım mı diye sordu.Olumlu anlamda kafamı salladım.Kucağına özenle yatırıp,sallamaya başladı.Uyuduğunda alıp, odaya götürdü.Saliha'nın gazı ile peşinden gittim.Yatağa yatırdığında Doruğa hiç bir zaman ailenden uzak kalma , hep yanlarında olsunlar , sen bu ailenin göz bebeğisin ve hep öyle kalacaksın yengesinin bir tanesi diyerek, üstünü örttü.Bir süre hayranlıkla izledi ve geri çekildi.O sırada merdivenlere koştum ve yeni çıkıyormuş gibi yaptım.

UFAKLIK(küçük gelin)**tamamlandı**Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin