3 ► Diagon Yolu

9.6K 698 768
                                    



Çatlak Kazan'da hayat eğlenceli geçiyordu Goldie için. Her sabah kahvaltıyı aşağıda yapıyor, öğle vaktinde Londra'yı gezmeye çıkıyor, Diagon Yolu'nda bolca vakit geçiriyor ve akşamları sıcak yatağına giriyordu.

Black'lerin artık kendisini görmediğine emin olmuştu. Gelecek Postası'nda Orion Black'in St Mungo'ya kaldırıldığı hakkında kısa bir haberle karşılaşmıştı. Goldie, hala nasıl saksıyı adamın kafasına denk getirdiğini bilmiyordu. Sadece dikkatlerini dağıtmak istemişti fakat adam hastanelik olmuştu. Orion Black'i hastanelik etme olayı Goldie'nin gururunu okşuyordu.

Goldie, Diagon Yolu'nda Sirius Black ile karşılaşma ihtimalinden ötürü pek fazla kalamıyordu. Zaten gerekli olan her şeyi vardı. Cüppeleri, kitapları ve asası bavulunda duruyordu.

Bunun yanında Goldie bazı garip bir şey fark etmişti. Nereden bildiği hakkında bir fikri yoktu fakat 6. sınıfa geçen bir öğrencinin bildiği her şeyi biliyordu. Bunu yeni ders kitaplarını okurken fark etmişti. Sanki başından beri o dünyaya aitti.

Ailesini de daha fazla özlemiyordu. Çünkü bu büyülü dünyada asıl kimliğini bulmuş gibiydi. Sanki başından beri orada yaşıyordu ve biri gelecekte olanları kendi kafasına yerleştirmişti. Sanki hiç 2000'li yıllarda yaşamamıştı, hep büyü dünyasına aitti.

Ancak buna inanacak kadar aptal değildi Goldie. Geleceği veya geçmişi ne olursa olsun yaşadığı an şimdiydi. Geleceği düşünüp üzülmemeliydi. Ailesini ve geçmişini düşüp de üzülmemeliydi. Buraya gelmeyi kabul ettiğinde ailesinden vazgeçmişti zaten.

Soyulmuş tavanı izlerken penceresinden gelen tıkırtıyla kafasını kaldırdı. Bir baykuş tahta pencerenin arkasından sarı gözlerini Goldie'ye dikmişti. Kahverengi tüyleri vardı. Nispeten iri bir kuş sayılırdı.

Goldie, karyolasından hızla fırlayıp pencereyi kaldırdı. Baykuş, içeri girme zahmetinde dahi bulunmadan mektubun bağlı olduğu bacağını uzattı.

Goldie, baykuşun bacağına dolanmış ipi çözdü. Baykuş teslimatı yapmanın mutluluğu ile öttü ve Londra'nın sis düşmüş semalarına uçtu.

Goldie, pencereyi örtmeden mektubuyla içeri girdi. Zarfı açtığında iki tane kağıt yatağının üstüne düştü.

Açtığı ilk kağıt bu seneye başlamadan önce alması gereken malzemeleri içeriyordu. Goldie, o parşömenle ilgilenmeyip diğer parşömene odaklandı.

SIRADAN BÜYÜCÜLÜK DÜZEYİ SONUÇLARI

Geçer Notlar: Olağanüstü (O) Beklenenin Üstünde (B) Uygun (U)

Zayıf Notlar: Zayıf (Z) Felaket (F) İfrit (İ)

MARİGOLD RİPLEY ŞU SONUÇLARI ALMIŞTIR

Astronomi: U

Sihirli Yaratıkların Bakımı: Z

Tılsım: B

Muggle Araştırmaları: U

Karanlık Sanatlara Karşı Savunma: B

Eski Yazılar: Z

Bitkibilim: U

Sihir Tarihi: U

İksir: B

Biçim Değiştirme: O

Goldie, mektuba bir süre bakakaldı. Hiç girmediği sınavların sonuçlarını almak biraz korkutucuydu. Ancak 8 tane S.B.D. almıştı ki bu harika bir şeydi.

Parşömenleri zarfa koyup ağzını kapattı. Birkaç gün sonra Hogwarts Ekspress'inde olacaktı. İşin aslı Goldie bir hayvan almayı düşünüyordu. Pekala baykuş gönderecek biri olmayabilirdi. Ancak baykuştan farklı hayvanları da götürebilirdi Hogwarts'a.

Golden Black ➳ the MaraudersWhere stories live. Discover now