6 ► Harita

8.5K 644 337
                                    


Medyada rxwena ravnclaw adlı bir youtube kanalının videosu var. Bölümle alakası yok sadece sevdiğim için ekledim. İzlemenizi öneririm.

Birde James'in bölümle ilgili bir gifi var. Baktıkça gülesi geliyor insanın.

neyse

İyi okumalar!

-





Goldie, arkasından koşuşturan Sirius ile birlikte şatoya girmişti. Koridor boyunca arkasına dahi bakmadan koşuyordu. Arkasında ki hırlayan köpek Sirius olmasa korkudan donup kalabilirdi. Gerçi Sirius'un onu ısırmayacağı gibi bir garantisi yoktu.

Öğrenciler köpeği görmeleriyle çığlıklar atarak kaçıyordu. Goldie merdivenlere geldiğinde merdivenlerin değişmek üzere olduğunu gördü. Artık sola dönmeye başlayan merdivene zıpladı.

Sirius, Goldie'nin bindiği merdivenin artık havada süzüldüğünü görünce durmak zorunda kaldı. Goldie Sirius'a dil çıkardı.

Merdivende koşarak ilerlemeye başladığında karşıdan ona bakanları görünce donakaldı. Peter, James ve Remus gözlerini iri iri açmış bir hırlayan köpeğe bir de ona dil çıkaran Goldie'ye bakıyordu.

Sirius kocaman bir havlama koyuverdi. Birkaç adım geri gitti ve Goldie'nin olduğu merdivene zıpladı.

"Patiayak dur!" diye bağırdı Remus ancak merdivenler değişiyor ve onlar uzaklaşıyorlardı.

Goldie, James Potter'ın Sirius gibi merdivene atlama hazırlığı yaptığını gördü hayal meyal. Sirius'a arkasını dönmeden geriye doğru yürümeye başladı.

Tekrar koşmaya başladığında Sirius peşinden koşuyordu. Koridora çıktığında gördüğü ilk kapıdan içeri girdi ve kapının kilidini indirdi.

Aşırı adrenalin ve uzun zamandır koşmanın verdiği yorgunlukla kapının önüne çöktü. Ancak durma zamanı olmadığını biliyordu.

Hızla çantayı açtı. Ters çevirdi ve içini yere döktü.

Bolca kitap, birkaç tüy kalem çıkmıştı içinde. Goldie'nin dikkatini çekense eski parşömen parçasıydı. Tabii ki Sirius bunun için kovalamıştı kendisini. Ellerinde Çapulcular Haritası'nı tutuyordu.

Kapının ardından tıkırtıların gelmesiyle dikkati dağıldı. Biraz oyun oynamanın zararı yoktu. Çantasından boş bir parşömen çıkarıp Sirius'un çantasına koydu. Kendi çantasına ise Çapulcular Haritası'nı yerleştirdi.

"Potter, burada neler oluyor?" dedi bir kadın sesi. Bu McGonagall'dı. Goldie kulağını kapıya dayadı ve dinlemeye başladı.

"Bir şey yok Profesör." Dedi James tedirgin bir sesle.

"Bu köpek burada ne arıyor?" dedi McGonagall.

"Ah- ben de onu dışarı çıkarıyordum. Aptal köpek!" dedi James sohbet eder bir havada.

"Potter, sözlerine dikkat et. Onu ben çıkartırım."

"Hayır hayır!" dedi sesli bir şekilde James. "Siz yorulmayın Profesör. Yaramaz bir köpek sadece. Goldie içeride ama." Diye ekledi son anda aklına gelmiş gibi.

"Miss Ripley mi?" dedi kadın şaşkınlıkla.

"Evet, Pati- yani köpekten kaçıyordu." Dedi James daha boğuk bir sesle.

Golden Black ➳ the MaraudersWhere stories live. Discover now