3 ◆ Öğrenci Başkanları

6.3K 481 608
                                    



Goldie, 7. senesinin bu kadar ağır olacağını tahmin etmezdi. İşin aslı, en çok merak ettiği ise Charles'ın bu büyük yükün altında kendisiyle nasıl uğraştığıydı.

Nefes alamıyordu sanki. Derslere giriyor, çıkıyordu. Ödev yapıyor, uyuyor ve sonra yeniden derslere giriyordu. Tabi bu arada uzun uzun sahada antrenman yapması gerekiyordu.

Goldie o sene farklı şeyler de planlıyordu. Jack ve Susan'ın mezuniyetiyle beraber takımda boş yerler açılmıştı. Goldie, Diagon Yolu'nda alış-veriş yaparken pek lüks olmayan bir model süpürge almıştı.

Quidditch seçmelerine katılacaktı.

Ancak eğer takıma girmek istiyorsa Sirius ile geçirdiği zamanı kısmalıydı. Zaten Goldie James ile antrenman yapıyor ve Sirius da onlara katılıyordu.

Goldie, okulda Sirius ile daha çok konuşabileceğini ummuştu ancak ödevleri bitinceye kadar gece yarısı olmuş oluyor ve Sirius ile tek konuşma zamanı yemekler ve ders araları oluyordu.

Bunun yanında yalnız kalmaları ise imkansızdı. Çapulcular her zaman ama her zaman bir yerlerden çıkıyordu.

O gün, Tılsım dersinde uzun bir F.Y.B.S. nutkuna tutulmuşlardı. Bunun yanında Flitwick konuşmasını o kadar uzatmıştı ki ders işleyememişlerdi.

Tıslım dersinden sonraysa tüm öğrenciler koşa koşa İksir sınıfına yöneldi.

Aslında Goldie her ne kadar göz ardı etmek istese de yavaş yavaş yalnızlaştığının farkındaydı.

Marlene ile aralarında hala bir soğukluk vardı. Lily ise daha çok Marlene ile takılıyordu. Goldie ona kızmıyordu sonuçta ikisi yakın arkadaşlardı.

Ancak Goldie'nin belki de en büyük sıkıntısı dersliklerde yalnız kalmasıydı. Çapulcular kendi aralarında oturuyordu, Lily ve Marlene beraber takılıyorlardı, June Alice ise beraber oturuyor ve Goldie her ders kimsenin takılmadığı kişilerle oturuyordu.

Aslında bu durum Goldie'nin pek umurunda değildi. Yalnız hissediyor sayılırdı ancak Çapulcular vardı. Böyleyken şikayet etmek nankörlük olurdu.

İksir sınıfında karışıklık varken Goldie rastgele masalardan birine oturdu. Şimdi sıra yanına oturma nezaketini gösterecek kişiyi beklemekti.

Aslında Goldie uzun zaman Snape ile takılmayı düşünmüştü. En azından İksir dersleri için bunu yapabilirdi. Tabi sonra Snape'in başına hiç hoş şeyler gelmeyeceği için Goldie bundan vazgeçmişti.

Göreceği zararı bir kenara bıraksak da Goldie bu sıralar ne Snape ne de başkasıyla uğraşacak kafadaydı. Çapulcular ile tüm Hogwarts'a yeni ders yılı sürprizi yapmayı planlıyorlardı.

Fakat bu öyle bir şey olmalıydı ki ne başlarına hem kötü bir şey gelmeden hem de tüm okulu etkileyerek bitirmeliydiler.

Goldie, bu şaka hakkında ki düşüncelerinden bir kızın sesiyle sıyrıldı.

"Efendim?" dedi yanında duran kıza. Dikkatli baktığında onu Exedra Crouch olduğunu fark etmişti.

"Yanın boş mu?" dedi kız tekrar. Otobüs'te karşılaştıklarından daha sakin ve normal görünüyordu. Zindanları etkisidir diye düşündü Goldie.

"Boş, oturabilirsin." dedi duruşunu düzelterek. Birkaç Slytherin'li her ne kadar Exedra'ya dik dik baksa da kız bunu umursuyormuş gibi görünmüyordu.

"Bu sefer beni hatırladın sanırım." dedi kız.

Goldie güldü. "O kadar balık hafızalı değilim."

Golden Black ➳ the MaraudersWhere stories live. Discover now