25 ► Quidditch

6.2K 549 317
                                    


---


Goldie, bir Quidditch maçını izlemek için ilk defa isteksizdi.

Ravenclaw ve Slytherin maçıyla beraber sıralama Hufflepuff, Gryffindor, Slytherin ve Ravenclaw şekline gelmişti. Şimdi Hufflepuff ve Gryffindor maçı yapılacaktı.

Aslanlar, birinciliği elde etmek için çok hırslıydı. Fakat ne kadar hırslı olurlarsa olsunlar James Potter'ın üstünden atamadığı bir uyuşukluğu vardı. Bu konuda Sullivan ve Potter bolca tartışmışlardı.

Porsuklar ise kendilerinden emindi. Son zamanlarda Gryffindor'ların moralinin düştüğünün farkındalardı ve sıralamada ki yerlerini korumak için yapabilecekleri en iyi performansı gözler önüne sereceklerdi.

Maç sabahı Goldie bırakın sahaya gitmeyi, yatağından bile çıkmak istemiyordu. Bunun en temel nedenlerinden biri ise maç anlatıcısının Sirius Black olmasıydı belki.

Goldie, neredeyse bir saat süreyle Sirius'un sesine maruz kalmaya dayanacağına güvenmiyordu. Öte yandan şatoya tıkılı kalmak da istemiyordu.

"Sen gelmiyor musun, Goldie?" dedi Marlene bir yandan cüppesini giyiyordu. Sarı- kırmızı atkılar takmıştı. Sarı saçlarını altına topladığı üstünde hareket eden bir aslan şeklinin olduğu şapka takıyordu. Daha yüz boyalarını yapmamıştı, ortak salonda yapacaktı.

"Bilmiyorum, hiç keyfim yok." dedi Goldie gözlerini diktiği tavandan ayırmayarak. Saatlerdir beyazın en açık tonu olan tavanı izliyordu.

Lily ve Marlene birbirine gergin bakışlar attı. Son zamanlarda Goldie'nin durgunluğu hoşlarına gitmiyordu. Onu zorlamak istemiyorlardı fakat başıboş bırakacak da değillerdi.

"Goldie, maça gitmelisin." dedi Lily ona yaklaşarak.

"İstemiyorum, Lily." dedi Goldie. "Bak, sen de gitmiyorsun."

"Ama ben yatağımda zaman katletmiyorum. Yakında yatağına kök salacaksın. Hem temiz hava iyi gelir. Hadi!"

Goldie hınzır bir gülüşle baktı. "Sen de gel, o zaman giderim."

"Ben mi? Quidditch sevmedi-"

"Sen Quidditch'i değil, Potter'ı sevmiyorsun Lily. Hadi giyin, üçümüz de gidiyoruz."

"Ama-"

"İtiraz yok." dedi Marlene. "Artık Potter muhabbetlerinden sıkıldım. Sadece bir defa izle, seveceksin."

Lily ile Marlene kısa fakat iddialı bir bakışma yarışması sonucunda Lily gelmeyi kabullendi.

"Yüzümü boyamam ama!" dedi kalın cüppesini giyerken.

"Biz Goldie ile boyarız, değil mi Goldie?" dedi Marlene sevinçle.

"Olur." dedi Goldie yataktan kalkarken. Ve sonra sahaya gitmek için hazırlanmaya başladılar.

*

Şatodan çıktıklarında neredeyse tüm Gryffindor'lar gibi Goldie ve Marlene yüzlerini boyamıştı.

Marlene yüzünün yarısını kırmızı, diğer yarısını sarı yapmıştı fakat Goldie onun kadar abartmamayı seçmişti. Sadece sağ ve sol yanında kırmızı- sarı çizgiler vardı.

Aralık ayının başlamasıyla hava birden soğumaya başlamıştı. Kar, Hogwarts arazisinde dizlere kadar yığılmış ve tipi her gece Hogwarts duvarlarını inletmişti.

Golden Black ➳ the MaraudersWhere stories live. Discover now