10 ► Böcürt

8K 698 445
                                    

Yorumlarınızı iletmeyi unutmayın. İyi okumalar.

*

Goldie için o geceden sonrası inanılmaz derecede sıkıcı geçmişti. Eylül ayı çıkarken Ekim ayının başlarında derslerine daha fazla asılmak zorunda kalmıştı. Ödevleri gerçekten fazlaydı ve ne kadar çalışırsa çalışsın geri kalıyordu.

Goldie, Seherbaz olmak için tüm dersleri almanın sevincindeydi. Eğer F.Y.B.S.'leri güzel geçerse Seherbaz olmaktan başka şey düşünmeyecekti. Hatta Zümrüdüanka Yoldaşlığına katılacaktı. Belki bir gün sırrını başkalarına da açıklayabilirdi.

Goldie, kahvaltıya inmeden önce Marlene'in odadan çıkmasını bekliyordu. Marlene, birkaç gün sonra 17 yaşına basacaktı. Büyücülük dünyasında 17 yaştan daha önemli bir şey yoktu.

"Siz gelmiyor musunuz?" dedi Lily'e bir yandan saçlarını havalandırırken Marlene.

Lily kafa salladı. "Sen git." Dedi meşgul görünmeye çalışarak. Bir yandan kravatını çözüp tekrar bağlamaya çalışıyordu. Marlene, Alice'in ve Goldie'nin de hala hazırlanmadığını görünce iç geçirdi.

"Aşağı da görüşürüz." Dedi ve hoplaya zıplaya merdivenlere yöneldi. Marlene oldukça neşeli biriydi. İyi düşünmeye ve mutlu olmaya odaklanmıştı ki birçok yönden Goldie'den farklıydı. Goldie, keyfine düşkün biri değildi çünkü keyfi her zaman doğru şeyi yapmasını söylemiyordu. Doğru şeyler, kolaylıkla yapılmazdı.

Marlene'in gitmesiyle yatakhane halkı Lily'nin yatağına doluştu.

"Plan nedir?" dedi June hemencecik. Lily, kızları yatıştırmak için eliyle dur işareti yaptı.

"Doğum günü 20 Ekim, değil mi?" dedi Lily. Kızlardan onaylayan mırıltılar döküldü.

"Sadece bu yatakhaneyi içeren bir parti olacak. Ancak yemekleri nasıl yapacağız bilmiyorum." Dedi Lily.

"Şeyler- yemek konusunda yardım edebilir." Dedi Alice çekinerek. "James ve arkadaşları."

Kızlar, Lily'nin yanında James'in adını anmazlardı pek. Lily, James'ten hiç hoşlanmıyordu.

"Potter'dan yardım isteyecek değiliz. Kendimiz yapabiliriz." Dedi Lily katı bir sesle.

"Sakin ol, Lils." Dedi Goldie gülümseyerek. "Ben mutfağa nasıl gidileceğini biliyorum. Ev cinleri bize yardım edecektir."

"Ev cinleri mi?" dedi Aster yüz buruşturarak.

"Evet, yemekleri kim hazırlıyor sanıyorsunuz?" dedi alayla Goldie. Diğerleri sanki daha önce yemeklerin nereden geldiği hakkında düşünmemiş gibi hülyalı bakışlarla süzdü Goldie'yi.

"Pekala," dedi Lily bakışları üstüne çekmek için. "Hediyelerimizi zaten hazır ettiğimize göre bugün boyunca Marlene'e hiçbir şey söylemek yok. Daha fazla şüphelendirmeden aşağı insek iyi olur."

Herkes kafa sallayarak kendi yatağına döndü ve son hazırlıkları yaptı. Goldie ise zaten hazır olduğu için Lily'nin bağlayamadığı kravatını bağlamasına yardım etti.

Goldie, Alice ve Lily Büyük Salon'a neredeyse 1 aydır olan sıradanlıkla indiler. Goldie, fark etmese de hayatı bir düzene girmeye başlamıştı. Öte yandan yavaş yavaş geçmişi unutuyordu. Ailesini, okulunu ve arkadaşlarını özlememişti. Ayrıca artık insanların gözbebeklerine baktığında acı ve ölüm görmüyordu. En azından bunu artık önemsemiyordu. Her şeyi değiştirme hakkında ki fikrini ise bir zamana kadar ertelemişti. Şu an yapabileceği bir şey yoktu.

Sütünü bitirdi ve dudaklarında kalan parçaları diliyle süpürdü. Uzun zamandır Çapulcu'larla konuştuğu yoktu. Onlar birbirlerine yetiyordu ve Goldie'nin onlar hakkında bir harita yaptıklarından başka şey bildiğini sanmıyorlardı.

Golden Black ➳ the MaraudersHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin