7 ◆ Zindanlar

5.4K 425 647
                                    


Goldie ve Sirius iksiri aldıktan ertesi hafta planlarını işleme koymuşlardır. Çapulcu Harita'sı ve Görünmezlik Pelerini ile içeri sızmışlardı.

Goldie, Slytherin ortak salonu hakkında soylu kelimesinden başkasını kullanmazdı. Oyulmuş taşlar arasına yapılmış olmasının verdiği korku, deri koltuklar ve keten dokumalı yeşil minderler sarıyordu ortalığı.

Tavanda sallanan mumlar vardı. Salazar Slytherin'in dev bir portresi duruyordu şöminenin üstünde. Çok soğuktu. Slytherin ortak salonu yerin altında olması nedeniyle insanın iliklerine işleyen soğukla baş başa bırakırdı sizi.

Snape'in tüm kıyafetlerine hiç hoş kokmayan iksiri döktükten sonra ikisi de Slytherin zindanlarından çıkmıştı. Görünmezlik Pelerin'in altında yan yana yürüyorlardı.

"Evans artık ona bırak beş metre, yirmi metre bile yaklaşamaz." dedi Sirius kısık bir sesle.

Goldie, Snape'e böyle ağır bir işkenceyi yapmazdı. Onun gelecekte feda edebileceklerini biliyordu. Ancak her şey Sirius'a yaptığı büyüyle kopmuştu. Goldie, Exa'ya bu yüzden minnettardı.

Karanlık koridorlarda yürüyorlardı. Vakit akşam yemeğini gösteriyordu. Goldie ve Sirius yemeğe gitmek yerine Slytherin'li Ölüm Yiyen ile işlerini bitirmişlerdi.

Fakat yanlış giden bir şeyler vardı. Sessizliğin bir nota gibi çaldığı koridorlarda tok ayakkabı sesleri duyuldu. Goldie, seslerden en azından üç kişinin koştuğunu anlamıştı.

Goldie, Sirius'a soran bakışlar attığında Sirius rahat bir tavırla karşıladı onu.

"Alt sınıflardır." dedi sıradan bir şeyden bahsediyormuş gibi.

Birkaç adım daha atmışlardı ki diğer koridordan bir çığlık geldi. Hayır, acı çekildiğinde atılacak bir çığlık değildi. Nefret ve bıkkınlığın körüklediği kısa ve anlık bir çığlıktı.

Goldie tedirginlikle ürperirken fark ettiği şeyse bu sesin minnettar olduğu arkadaşı Exedra'dan başkası olmadığıydı.

Hızla Görünmezlik Pelerini'ni üstünden attı ve karanlık koridorlarda ayakkabılarının seslerini yankılanmasını umursamayarak koştu.

Exa neden çığlık atardı ki? Son görüştüklerinde hayat dolu ve geveze modundaydı.

Köşeyi dönmüştü ki nefes nefese gördüğü kareyle olduğu yere çivilendi. Regulus, Barty ve Exa oradaydı. Çıkmaz koridorun kenarında duruyorlardı. Barty, asasını çıkarmıştı fakat kimseye doğrulttuğu yoktu. Regulus'un gözleri bir Exa'ya bakıyor bir de Barty'nin asasına odaklanıyordu.

Exa ise dizlerinin üzerine oturmuştu ve saçlarını çekiştiriyordu. Argo kelimeler söylüyordu ve Barty ona susması için büyü yapacak gibi duruyordu.

Ve sonra Regulus gözlerini ikisi arasında mekik dokumak yerine köşeyi dönmüş, saç tutamlarından biri dudaklarına yapışmış kıza baktı. Goldie, şaşkın şaşkın duruyordu.

Arkasından ise Sirius geldi. Pelerin'i katlamış ve cüppesinin içine koymuştu. Bunu yaptığı için geç kalmıştı.

"Exa!" dedi Goldie daha fazla durmayarak ve kendini harap eden kızın yanına geldi. Ellerini, kollarına bağlayıp onu durdurmaya çalıştı.

"Dur- dur. EXA! Benim, Goldie!" ve sonunda Exa gözlerini yerden çekip Goldie'ye bakma lütfunda bulundu. Gözlerinde ağır bir duygu vardı.

Nefret.

Golden Black ➳ the MaraudersOnde as histórias ganham vida. Descobre agora