Uit eten

1K 66 4
                                    

'Eva, vandaag hoef je niet te koken' zegt Jimin als ik in de keuken sta te kijken in de koelkast nadat ik de taart van vanmiddag erin heb gezet. 'O-oh?' Ik kijk op en zie Jimin lachen 'Als je wat leuks aandoet neem ik je mee' 'Ehm... oke. Nu?' 'Ja'.

Ik loop naar de slaapkamer en kleed me om in een zwart kort broekje en een legging eronder, erboven doe ik mijn nieuwe shirt aan die ik van Jimin heb gekregen. 'Oke, ik ben klaar' zeg ik en Jimin kijkt om.

'Wacht even' zegt hij en pakt mijn elastiek en trekt het uit mijn haar waardoor het naar beneden valt 'W-wat doe je?' Vraag ik en hij gaat achter me staan. Jimin pakt opeens de haren van boven mijn oren en brengt het naar achter om het daar vast te maken met het elastiek. Het is nu half opgenomen.

'Zo, dat staat je leuk. Ik wilde dat altijd al doen' lacht Jimin dan en geeft me mijn lange jas 'Dan gaan we'. We lopen naar buiten en op het plein van school stop ik 'Wacht.. Jimin' hij kijkt om 'Hm?' 'We mogen helemaal niet na 5 uur buiten de school zijn, het is nu kwart voor 5' 'Dat komt goed, maak je geen zorgen' hij pakt mijn pols en trekt me een klein stukje mee.

We lopen het hek uit en loop naast Jimin. Wat is hij van plan? Ik duik iets in mijn jas en zie dat Jimin zijn arm aanbiedt, ik kijk even naar hem en zie een lieve lach op zijn gezicht, hier kan ik heel slecht tegen dus ik pak de arm en loop dan naast hem.

We lopen door het centrum, het is gaan schemeren en ik kijk naar de etalages van de winkels die langzamerhand gaan sluiten. Dan stopt Jimin met lopen en ik zie dan een klein restaurantje voor me. 'Zullen we hier eten?' Vraagt hij en ik knik.

Hij houdt de deur voor me open en ik stap naar binnen. Ik kijk rond. Het is een klein knus restaurant, de meubels zijn vooral van hout gemaakt en de rode tinten die worden gebruikt vallen op een mooie manier op.
Er is 1 tafel bezet waar 4 vrouwen druk aan het kletsen zijn.

Een jonge dame, iets ouder dan dat ik ben gok ik, komt naar mij en Jimin toe lopen. 'Hallo, kan ik jullie helpen?' Vraagt ze vrolijk, ze heeft een witte blouse, zwarte broek en een rode schort aan. 'Ja graag, een tafel voor 2' zegt Jimin en de dame brengt ons naar een tafeltje bij het raam.

Jimin neemt mijn jas en we gaan zitten. Er staat een grote pot met rode bloemen tussen ons in zodat we elkaar niet goed kunnen zien. 'Waar is Eva nou?' Vraagt Jimin opeens en ik lach 'Ja... ik kan Jimin helemaal niet meer vinden' ik buk een beetje en kijk aan de rechterkant van de plant maar zie dat Jimin juist naar de linkerkant is gegaan 'Eeeeva' 'Jiiimin'. We kijken allebei om en om bij elke kant en lachen als Jimin de pot bloemen optilt 'Oh daar ben je!'.

We zijn rustig aan het eten en ik hoor de vrouwen een paar tafels verderop praten over hun oude vriendjes van vroeger. Ik denk dat wij twee de reden zijn waarom ze daarover zijn begonnen, ookal zijn we geen setje, hij neemt me gewoon uit eten omdat ik vandaag jarig ben.

Ik voel opeens zijn been tegen mijn knie en kijk even op van mijn bord, Jimin zit rustig te genieten van zijn eten. Hij pakt zijn glas en ziet dan dat ik naar hem kijk 'Hm?' Ik kijk snel weer terug naar mijn eigen bord, mijn god ik ben echt een sukkel.

Dan is het tijd voor het toetje. Ik neem een dame blanche en hij een coupe vanille en aardbeien ijs met chocolade saus eroverheen en ook nog slagroom. 'Wil je wat van mij?' Jimin schept een beetje van alles op zijn lepel en ik knik 'Dan krijg je ook wat van mij'.

Ik doe ook van alles iets en hij opent zijn mond als ik al mijn lepel bij zijn mond  houd. Hij strekt ook een beetje zijn arm en we happen van elkaars lepel.

The Silent One --BTS Jimin--Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin