Hotel

743 39 4
                                    

Jimin en ik strompelen door een onbekende stad. We zijn al 3 dagen onderweg en hebben bijna niks gegeten en gedronken.

"We moeten een markt hebben" zegt Jimin en een oudere man die op een terras zit antwoord opeens "Vanavond komt die beroemde markt als je die zoekt! Het is dan een grote chaos"

We kijken verbaast om en dan naar elkaar met een lach "Dankuwel meneer". Als we door de stad heen lopen en kijken naar de prachtige huizen en winkeltjes zoekt Jimin mijn hand weer op.

Ik pak hem vast en Jimin stopt even later met lopen. "Zullen we daar vragen of we kunnen blijven vannacht?" Vraagt hij enthousiast en ik knik. Hij wees naar een hotelletje waar een ouder koppel naar binnen liep.

We komen binnen in de lobby en er staat gelukkig geen rij voor de receptie. Jimin gaat zoals altijd voor me en ik kijk naar de jongen achter de balie. Het is een redelijk lange jongen, zijn haren zijn zilver geverfd en hij heeft een zwarte grote bril op.

"Hallo, we zouden graag hier willen verblijven" zegt Jimin en de jongen kijkt ons aan "En.. voor hoelang?" "1 nacht is genoeg" "Sorry de regels zijn minimaal 2 nachten als je hier wil blijven" zegt de jongen en Jimin kijkt even naar mij.

"W-we hebben alleen geen geld.." de jongen blijft ons een voor een aankijken. Dan lacht de jongen waardoor hij kuiltjes krijgt "Jullie hebben geluk.. ik kan wel wat regelen" de jongen tikt wat in op de computer.

"Jullie hebben een kamer op de 2de verdieping voor 2 nachten. Jullie hebben alleen geen roomservice. Als er iets aan de hand is bel je mij oke?" De jongen pakt uit een grote la vol sleutels een klein sleuteltje en legt het voor ons op de toonbank.

Hij krabbelt een telefoonnummer op een briefje en legt het ernaast "E-en de betaling dan?" Vraag ik verbaast "Maak je geen zorgen. Mn ouders zijn weg en ik ben de baas hier" zegt hij simpel en lacht weer "Achter jullie is de trap, fijne dag nog"

Jimin en ik kijken elkaar nog heel even aan en lopen dan de trappen op. "Hier ergens.." zegt Jimin en dan komen we bij onze kamer.

Hij draait de sleutel in het slot en de deur opent, het is een klein hotelkamertje met een tweepersoonsbed en in het gangetje een deur naar de badkamer. Het is beter dan niks.

We gooien onze tassen op het bed en ik kijk naar buiten "Die jongen was best aardig. Hij gaf ons gratis verblijf voor 2 nachten hier!" Jimin kijkt om "Ja, dat was wel chill. En zag je zijn haar? Dat was supercool"

Ik kijk Jimin aan en lach "Welke kleur vond je oma mooi?" Vraag ik, hij wilde het ook gaan verven in de favoriete kleur van zijn oma. "Oranje" zegt hij en komt naast me zitten "En later misschien roze"

Ik kijk naar zijn haar en probeer de 2 kleuren erin te bedenken, ik weet eigenlijk wel zeker dat het hem staat. Zijn haar zit de laatste paar dagen anders dan normaal, maar het is niet lelijk. Zeker niet.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
The Silent One --BTS Jimin--Where stories live. Discover now