Overnachting

786 59 9
                                    

Jimin knikt naar me als teken om voor te gaan het huis in, zijn hand is op mijn rug en duwt me rustig naar voren. "Ga zitten, willen jullie wat te drinken? Ik heb koffie, thee, fris" zegt de vrouw en kijkt ons aan als we op de grote bank zitten, hij is zo zacht dat je er bijna in verdwijnt. 

"Voor mij wat fris alstublieft" zegt Jimin en ik slik "Thee alstublieft" "Komt eraan lieverds, voel je thuis" de redelijk gezette vrouw loopt de huiskamer uit en iets later komt de man binnen "Zo, dus wat brengt jullie hier?"

Ik kijk even naar Jimin maar die is te veel afgeleid door het knusse interieur "Zoals we eerst zeiden waren er in het dorp explosies, toen waren we aan het vluchten en kwamen we op een groot veld. Jimin zag dit huis in de verte en we besloten ernaartoe te gaan omdat we geen overnachting meer hadden" 

"En jullie zijn hier onbekend?" vraagt de man verder en ik knik. Dan komt de vrouw weer binnen "Maak ze nou niet zo bang schat, ze zijn hier helemaal naartoe gerend. Hier is jullie drinken" Ze zet 2 glazen cola voor ons neer en Jimin komt uit zijn gedachten".

"Dankuwel" zeggen we in koor en de vrouw lacht "Zijn jullie broer en zus?" "Nee" zegt Jimin en ik kijk hem aan "We zijn... beste vrienden" Aan zijn stem te horen probeert hij vrolijk te klinken, maar het lukt niet helemaal.

"Ah oke" zegt de man die bezig is met de kleine tv. Het nieuws gaat dan aan en je ziet de explosies op het beeld verdwijnen, de 2 mensen kijken aandachtig. "Jullie hebben dus geen onderdak omdat het hotel weg is door de explosies" zegt de vrouw en we knikken snel.

We hadden helemaal geen onderdak maar als we dat zeiden zou dat wel heel raar klinken toch? "Jullie mogen wel bij ons slapen hoor" de vrouw lacht naar ons en die man kijkt snel om "Maar waar dan? We hebben geen bedden extra" "Oh ja" de vrouw fronst.

"Het maakt niet uit waar we slapen, als we maar onder een dak liggen" zegt Jimin om hun gerust te stellen en ik knik "We hebben veel stro op de zolder bij de schapen" zegt de man "Als jullie willen kunnen jullie daar liggen" 

"Dat is goed genoeg, als dat zou kunnen bent u een grote hulp" gaat Jimin verder en de vrouw staat op "Ik zal wat spullen voor jullie pakken, kussens en dekens enzo" "Oh we hebben al een deken, alleen geen kussens" de vrouw kijkt ons wat verward aan en knikt "I-is goed, dan haal ik dat"

We lopen wat later achter de man aan naar een groot hok "Hier slapen de schapen, als je op de blokken stro klimt, kom je daar op de zolder waar nog meer stro is" hij geeft ons een zaklamp en doet de deur voor ons open.


The Silent One --BTS Jimin--Where stories live. Discover now