Bios

467 31 3
                                    

//TAEHYUNG POV//

Ik loop het hoekje om van de straat en zie aan het einde de grote bioscoop. Met gemak ga ik de traptreden op en sta stil bij een van de palen.

Ik ga met mijn hand over mijn bloes heen en kijk op mijn horloge. Als het goed is zal ze elk moment komen.

De straat is erg druk aangezien ik ook in het centrum sta met alle winkels. Ik tik met mijn voet ongeduldig op de stenen en dan zie ik een meisje richting de bioscoop lopen.

Ik ga meteen recht staan en kijk naar het meisje die de trap op huppelt terwijl ze rondkijkt. "Chise!" Zeg ik en ze kijkt meteen om.

Haar zwarte haar glinstert door de zon die langzaam gaat zakken en haar grote ogen kijken mijn kant op. Ik zwaai naar haar en ze loopt met een lach naar me toe, in haar linkerwang komt er een kuiltje.

"Hey, sorry dat ik je niet zag" zegt ze en we buigen tegelijk naar elkaar. "Je ziet er leuk uit" zeg ik zonder na te denken en ik zie haar even verbaast naar me kijken.

Ze heeft een wit groot shirt aan waar met grote gekleurde letters "DONUT" op staat. Het shirt is in een zwart kort en los rokje geduwt ze heeft rode gympen aan.

"D-dankje" zegt ze verlegen en doet een plukje haar achter haar oor. "Zullen we naar binnen gaan?" Stelt ze voor en ik knik. We lopen naast elkaar het grote bioscoop gebouw binnen en gaan in de rij staan voor kaartjes.

We gaan naar een spannende comedy film maar er zit ook een klein beetje romantiek in, dat vond Chise leuk. "Hoe veel kaartjes?" Vraagt de kassier "Twee graag" zeg ik en voel Chise's arm langs die van mij gaan.

Ik kijk even om naar haar en zij kijkt ook op "Zullen we ook wat lekkers nemen?" Ze wijst naar een bak popcorn met witte chocolade eroverheen. "Wil je die?" Vraag ik en ze knikt met een lach.

"Was dat het meneer?" "Nee, ook nog de popcorn met witte chocolade" zeg ik "Small, Medium of Large?" "Medium". Ik betaal alles en geef de bak aan Chise die de rij uit huppelt.

Ik lach en ze draait zich om met een lach op haar gezicht "Welke zaal?" "5, dat is 2 trappen omhoog" zeg ik en ze wacht op me voordat we naar de roltrappen lopen.

Op de roltrap kijk ik naar Chise die naast me staat. Ik voel dat er een gloeiend gevoel over mijn wangen komt en ik kijk snel weer weg. 

We lopen naar de zaal toe en ik geef de 2 kaartjes aan de vrouw bij de deur. Ze scheurt er een randje vanaf en laat ons verder lopen. In de zaal kijk ik rond, de film begint over 5 minuten maar het is heel stil.

"Waar zullen we gaan zitten?" vraagt Chise en ik wijs naar een plekje. Ze knikt en we lopen naar een van de bovenste rijen en daar gaan we in het midden zitten. 

Er draaien al voorstukjes als we zitten en ik zie dat Chise rondkijkt in de zaal "Het is stil hier" mompelt ze en ik haal mijn schouders op. "Hebben we geen mensen die er doorheen praten toch?" ze knikt en gaat nu ook rustig zitten.

Na een tijdje kijk ik weer naar Chise. Ik probeer echt naar de film te kijken maar ik word door haar afgeleid. Het is ook heel warm hier.

Haar hand ligt op de leuning naast me en ik kijk naar haar gezicht, ze zit helemaal in de film. Ik kan een glimlach niet tegenhouden en pak mijn kans.

Ik leg voorzichtig mijn hand over die van haar en zie dat haar hand volledig verdwijnt. Ze kijkt opeens op naar onze handen en dan naar mij. Ik lach verlegen naar haar en kijk naar de film.

In mijn ooghoek zie ik dat Chise nog even naar me kijkt en ze pakt mijn hand vast waardoor onze vingers in elkaar gevouwen zijn. Een grote blos komt over mijn wangen, ik ben ontzettend blij dat het donker is in de zaal.

Als de film is afgelopen hebben we elkaars hand nog steeds vast. We kijken elkaar aan "Dat was een mooie film" zegt Chise blij en ik knik "Hij was best leuk ja". 

"Ik heb nog een popcorn, neem maar" zegt ze en ik schud mijn hoofd "Nee het is van jou". "Ik heb bijna alles opgegeten en jij had er maar een paar! Neem de laatste" ze pakt de popcorn en houdt het voor me.

"Nee jij, ik heb het voor jou gekocht" zeg ik met een lach en duw zacht haar hand weg "Eet" zegt ze ook met een lach en ik schud mijn hoofd. "Oke" zegt Chise dan simpel en brengt het naar haar mond.

Ik laat mijn armen zakken en net als ik iets wil zeggen strekt ze haar arm weer en duwt de laatste popcorn in mijn mond. Ze begint hard te lachen en rent de zaal uit zo snel ze kan omdat ze weet dat ik achter haar aan ga. 

We rennen door de gangen heen van de bioscoop en ik ben al snel vlakbij genoeg om haar te kunnen pakken. Ik haak mijn arm om haar middel en Chise geeft een klein gilletje. 

Ik lach en trek haar iets naar me toe. Ze botst tegen me aan en we staan dan stil. Mijn arm is nog steeds om haar smalle middel gevouwen, haar handen duwen tegen mijn borst en haar hoofd zit er tussen in. 

Ik kijk omlaag en bevries, Chise kijkt ook omhoog en dan laat ik haar los. "Sorry" mompel ik en buig even "Nee het is niet erg" zegt ze snel erachteraan en doet weer een pluk haar achter haar oor. 

"Zullen we dan naar huis gaan?" stel ik voor en ze knikt. Ik schraap even mijn moed bij elkaar en pak haar hand weer vast "Ik loop met je mee". Ik zie dan dat Chise blosjes op haar wangen heeft en ik lach. 

Het is gelukkig niet heel ver lopen van de bioscoop. "Dankjewel" zegt ze als we bij haar voortuin staan "Het is niks, heb je het leuk gehad?" Chise knikt "Jij?".

Ik knik ook en lach "Ik hoop dat er een volgende keer komt". Chise opent de voordeur en gaat op het randje staan waardoor ze iets langer wordt, alsnog is ze nu niet even lang als ik. 

"Ik app je nog wel" zegt ze verlegen en ik knik "Is goed". We kijken elkaar aan en ik slik "Tot de volgende keer" ik spreid mijn armen als teken om een knuffel te geven en Chise lacht.

Ik stap naar voren om haar een knuffel te geven en als ik weer loslaat voel ik dat ze haar lippen kort tegen mijn wang drukt. Mijn wangen voelen net alsof ze in de fik zijn gezet en Chise stapt meer naar binnen.

"Doeg" zegt ze en ik zwaai even. "Omg" mompel ik en draai me om om naar huis toe te lopen.

~~~~~~~~~~

Extra lang deel omdat ik gister niet had geüpload 

Sorry!

~Eyevie

The Silent One --BTS Jimin--Where stories live. Discover now