2.Dračia hora

1.3K 117 1
                                    

Stála som na samom okraji obrovskej hori a pozerala sa do diaľky. Vždy bol  odtiaľto nádherný výhľad. Zavrela som oči a rozprestrela ruky. Vietor mi zafúkal priamo do tváre. Bol to úžasný pocit. Niečo za mnou dosť nahlas zafučalo. Ja som sa len pousmiala a ďalej som odrážala rozprestreté ruky a zavreté oči. ,,Lyra." ozvala sa mi zrazu v hlave. ,,Ilaron?" povedala som s pobavením v hlase. ,, Lyra kde si zasa zmizla všetci sa už začali báť a mňa si ani len neprišla privítať!"  povedal mi s pobavením, no s výčitkou v hlase. ,, Ach Ilaron, neber to tak vážne, veď vieš, že na teba si nájdem čas vždy. A nebodaj aj ty si sa bál?" spýtala som sa a otočila sa. Predo mnou stál môj drahý milý drak, týčil sa tam v celej svojej kráse.   ,,Vieš, že ja nie ja som predsa vedel kde si," povedal mi. Ja som sa mu hodila okolo krku. ,,Chýbal si mi Ilaron ," ,,Veď aj ty mne," povedal hneď v zápätí. ,,Chcela by som sa ísť preletieť, " povedala som. ,,Lyra...," pozrela som sa na neho svojimi očami a zažmurkala, ,, dobre, ale najprv poďme za Astrid nech nemá strach,"  povedal mi. ,,Prosím ťa, Astrid si na to za toľko rokov mohla už zvyknúť," povedala som. Ilaron si len odfrkol. ,,A kde máš ten svoj nepodarok? "  opýtal sa ma.  Išla som sa opýtať kto je mu tu aký nepodarok, no Dark ma predbehol: ,, Kto je ti tu nepodarok Ilaron?"  Spoza mňa sa vynoril krásny čierny drak. Hlavu si mi oprel na rameno a ja som ho pohladila po nose.  ,,Ale Dark neber to tak vážne." povedal mu posmešne Ilaron. Dark sa odo mňa odtiahol a vyrovnal sa on a Ilaron si pozerali priamo do očí. Vedela som čo sa chystá urobiť no skôr než som akokoľvek zareagovala sa už Dark vrhol na Ilarona. Ja som sa len hrozne rozosmiala. Robili to často keďže Ilaron bol pre Darka ako brat. ,,Ste ako malý, " povedala som cez môj smiech. A to som nemala. Prestali sa škriepiť a pozreli sa na mňa. Môj úsmev v okamihu opadol. Narovnali sa a pobrali sa ku mne. ,,No ták nebláznite! " povedala som. To už však boli pri mne. Ja som sa len pousmiala. Obaja sa vrhli dole z útesu a mňa strhli so sebou. Hrozne som pišťala už sme boli skoro pri zemi myslela som, že ma už nechytia. Našťastie ma chytili dvadsať centimetrov nad zemou.
V mojej hlave znel ich smiech. ,,Veľmi vtipné! Ešte raz niečo takéto urobíte tak arrrr! " povedala som naštvane. ,,Nevravela si že sa chceš preletiet?" spýtal sa ma Ilaron. ,,No zrovna takto som to nemyslela," povedala som naštvane.  Znova sa len zasmiali. ,,Inak snáď si si nemyslela, že by sme ťa nechali spadnúť veď by som umrel aj ja. Čiže si nemusela tak pišťať!" povedal mi Dark. No to som vedela aj sama len mi to bolo nepríjemné.

Ešte chvíľu sme len tak lietali. A potom ma konečne položili na skalu pred Astridinou  jaskyňou. ,,No kde ste toľko boli!" spýtala sa vyčítavo Astrid. Ja som sa len vyčítavo pozrela na Ilarona a Darka.  ,,,Chápem," povedala a pozrela sa na tých dvoch, ,,Od Darka je to pochopiteľné ale od teba Ilaron ty jeden starec!" povedala vyčítavo. Ilaron zahanbene sklonil hlavu. Hurá, konečne niekto na mojej strane.
,,No tak Lyra posaď sa a najedz," povedala mi milo Astrid. Kaša bolo výborná Astrid vedela vždy dobre variť. ,,Teta Astrid? Mohli by sme sa ísť preletieť?" spýtala som sa. ,,No áno samozrejme ale do zotmenia tu jasné! Zajtra ideme totižto zbierať bylinky do lesa, " súhlasila. ,,Dobre!" radostne som vyskočila a nasadla na Darka. ,,Ideš aj ty Ilaron?" ten mi na moju otázku len prikývol hlavou. Keď už sme odlietali Astrid za mnou ešte zakričala: ,,Nie že pôjdete do mesta!" ,,Neboj! odkričala som jej. Niekedy sme sa preleteli aj ponad mesto samozrejme sme sa snažili aby nás nikto nevidel. Aj keď nie vždy sa nám to podarí. Vyleteli sme vysoko cítila som sa úžasne. ,,Chceš sa tam ísť pozrieť, že?" spýtal sa ma Dark. Ja som ho len pohladila po krku a prikývla som. ,,Ilaron môžeš ísť," povedala som mu. On len prikývol z cesty aj tak musel byť už unavený. Ilaron sa otočil a odletel. Ja a Dark sme leteli ponad mesto už sa zotmievalo no čo už budeme meškať. Išli sme sa pozrieť aj k prístavu, možno prišiel niekto nový? Čas od času príde hnedým kočom niekto nový, noví lovci. Som zvedavá či prišli noví, čo by mohli nejakého draka zabiť ak áno musíme sa mať na pozore.

PoslednáWhere stories live. Discover now