29. Dark

605 65 7
                                    

Takže rozhodla som sa, že jednu časť napíšem z Darkovho pohľadu. Myslím, že tým vnesiem viac svetla do príbehu.

Lietam po krajine, úplne sám. Je to zvláštny pocit. Ničí hlas mi neznie v ušiach. Nepočujem žiaaden smiech pripomínajúci cinkot zvončekov. Necítim hrejívé objatie. Odkedy Lyra odišla, všetko je iné. Bojím sa o ňu. Je taká krehká a pritom silná. Väčšina drakov tvrdí, že je to záťaž. Záťaž byť spútaní s človekom. Že ak by sme mohli už sa dávno rozdelíme. No nie je to tak. Ak áno už by som pri Lyre dávno nebol. Záleží mi na nej. Ona je moje všetko.

Prudko sa otočím doprava. Začnem klesať na lúku, ktorá je obkolesená lesom. Vyzerá to ako klietka, ktorú tvoria vysoké stromy naťahujúce svoje konáre dohora. Pristanem a vydýchnem nadbytočný vzduch, ktorý som zadržal. Pozerám sa po okolí a čakám. Mám veľa práce a toto ma len zdržuje, ale potrebujem odpovede. Z lesa sa začne ozývať šuchot a po chvíli z neho vyjde postava.

Bola to žena odetá v dlhých bordových šatách, ktoré na nej mierne viseli. Na páse ich mala zaviazané hrubou šnúrkou. Jej tmavo-hnedé kučeravé vlasy mala zopnuté vo vysokom cope. Najzarážujucejšie boli na nej jej oči. Akoby blišťali, svietili a ťahali vás do svojej spleti. Keď prišla bližšie mohol som vidieť presnú farbu jej očí a cítiť tú silu, ktorá jej z nich sála. Oči mala šedé s jasne žltými fľakmi.

,,Ahoj Dark," oslovila ma na čo som sa ja mierne mykol. Zafunel som. ,,Ja viem nemôžem ti rozumieť. Nemám taký dar ako Lyra, ale mám toto," povedala a zo šnúrky na šatách odopla kameň. ,,Vďaka tomuto sa s tebou môžem rozprávať," usmiala sa. Podišla bližšie a priložila mi kameň k hlave. ,,Rozumieš mi?" spýtal som sa na čo ona, len prikývla. Položila mi ten kameň na pazúr. Nechápavo som na ňu pozrel. Ona však len mykla plecom.
,,Asi už vieš moje meno, ale aj tak je slušné predstaviť sa. Som Kiria. Som tá, ktorá má povedať Lyre kde nájsť Mohanu," povedal. Zbystril som pozornosť. ,,To je skvelé! To znamená, že môzem ísť po ňu a že môžeme byť znova spolu, a že už nemusí ísť nikam s tými, tymi," nemohol som ani odpovedať. ,,Nie Dark. To sa stať nesmie musí tým prejsť!" povedal a pretla ma pohľadom. ,,Ale ja už ju s nimi nechcem nechať dlhšie! Sú to vrahovia! Jeden z nich zabil Ilarona a Astrid. Je to pre ňu ťažké, tak ako aj pre mňa!" Začal som zúriť. Z nosných dierok som vypustil paru. ,,Dark všetko má svoje dôvody!" ,,Tak jej chcem aspoň povedať čo ju čaká a čo je zač! Nie je fér, že ja to viem a ona nie!" ,,Ani ty nevieš všetko. A navyše ona sa to musí dozvedieť od Mohany," povedala vyrovnaným hlasom. Vzdychol som.

,,Už sa po nej začali pýtať. Hľadajú ju. Nesedí im, že nie je so mnou. Rozširuje sa, že je u lovcov. Niektorí tvrdia, že ju uniesli iní zase, že sa k nim pridala a je taká ako oni," povedal som so zvesenou hlavou. ,,Je to prirodzené väčšina sa o ňu bojí. Predsa len je to ich princezná," povedala. ,,Ja jej to musím povedať!" ,,To nesmieš!" sykla po mne Kiria. ,,Ale keď sa tí zvyšní dozvedia pravdu... čo keď jej ublížia? Kvôli mne!" Povedal som potichu. ,,Oni jej neublížia!" ozvalo sa z neznáma. ,,Sergej? Stále ťa neprestalo baviť zakrádať sa v tieňoch?" spýtala sa Kiria a zasmiala sa. ,,Mňa nikdy," povedal akýsi muž a vyšiel spoza kríkov. ,,Ako je možné, že ma počul?"spýtal som. Myslel som, že vďaka tomu kameňu ma počuje iba Kiria. Ona sa len zasmiala. ,,Tento kameň umožňuje to aby ťa mohol počuť ktokoľvek," objasnila. ,,Kto ste?" opýtal som sa. ,,Som profesor Radrix. Pomáhal som Lyre v akadémii," predstavil sa. Prikývol som. ,,O Lyru sa báť nemusíš. Tí s ktorými je jej neublížia, tým som si istý. A keby aj dávam na nich pozor," upokojoval ma.

,,Faj už asi vieš všetko čo si vedieť na teraz potreboval. Leť a upokoj ich, že je všetko v poriadku. Nezabudni Lyre ani slovo. Všetko sa ukáže v pravý čas," povedala Kiria. Nezostávalo mi nič iné, len prikývnuť. Zhodil som zo seba kameň, roztiahol som krídla a odleteľ do zapadajúceho slnka. Rozmýšľal som nad tým aké je to nespravodlivé. To čo spravili jej i mne.

Tak čo na to hovoríte? Aké máte z toho pocity. Dark vie časť pravdy. Myslíte, že to pred Lyrou dokáže utajiť? Alebo to už tají?

Poslednáजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें