11. Drak a dievča

784 76 0
                                    


V tom som si uvedomil že mi niečo chýba. Môj......Môj medailón.

Prudko som zastavil. Obaja princovia na mňa s nechápavosťou pozreli. Ja som sa plesol po čele a povedal som: ,,Musím sa vrátiť." Nečakal som na ich reakciu a rizbehol sa smerom k mŕtvemu drakovi.

Keď už som bol neďaleko draka spomalil som. Započul som vzlik. Ach, nie to sa mi len zdalo. Povedal som si. Prešiel som cez krovie a zostal stáť ako obarený. Pri drakovi bolo dievča. Tvár jej zakrýval plášť. Zabodol som do nej pohľad.

Ona zrazu zakričala: ,,Ty, vrah! Čo! Čo ti ten drak spravil že si ho zabil!" V polovici sa jej zlomil hlas a začala plakať. Nechápal som to ešte viac než doteraz. Položil som meč a chcel som sa k nej priblížiť no ona priam hystericky zahučala: ,,Nepribližuj sa! Ty vrah!" ,,Hej, kľud zbláznila si sa?"spýtal som sa dosť odporne. Mal som si za tu chuť streliť facku. Toto ju určite neupokojí. Ona zdvihla hlavu a len ňou pokrútila. Priblížil som sa o trochu viac. ,,Vypadni! Ak nechceš prísť o svoj holý život! Inak sa ti stane niečo veľmi zlé!!!"povedala naštvane pomedzi zuby.

Zastal som. Ona sa mi fakt práve vyhrážala? To si robí srandu. ,,Nevyhrážaj sa! Lebo ešte môžeš zle dopadnúť ty!"povedal som tak chladne že zamrazilo aj mňa. Znova som mal chuť si vlepiť. Dotkla sa drak a nejeho kožu popadalo niekoľko sĺz. Potom svoju pozornosť znova upriamila na mňa. Chystala sa niečo povedať keď v tom....z oblohy sa zniesli dve obrovské dračie laby. Celej čiernej farby a schutili ju medzi seba. Dievča najprv vykrýklo no potom zostalo ticho. Stratilo sa v obrovských výšinách.

Bol som priklincovaný prečo som nič neurobil?! Teraz už je určite mŕtva. Zrazu sa za mnou ozvali kroky. Z kríkov vyšiel Aaron a hneď za ním Christian. Nechápavo na mňa pozerali. Ja som sa začal rozhliadať po okolí. Pozrel som sa pod svoju nohu a zbadal som tam svoj medailón. Vzal som ho a dal si ho okolo krku. Videl som že Aaron a Christian sa ma chcú na niečo spýtať no ja som len pokrútil hlavou a vybral sa späť k hradu. Viem že to bolo neslušne no čo už, nemôžu čakať že budem extra slušný.

Celú cestu sme všetci mlčali. Keď sme prišli k akadémii tý dvaja mi len kívli a pobrali sa preč. Ja som vošiel do izby bol tam aj Nathan. Už si stihol ošetriť rany čiže na ňom svietili biele obväzy. ,,Ahoj, no ako Andre drak mŕtvy?"spýtal sa ma trochu uštipačne Nathan. ,,Ale áno, zabitý zabitý," povedal som s povzdychom hlase. Nathan na mňa nechápavo pozrel. Wow dnes nikto nič nechápe. Ale čo sa môžem čudovať dejú sa samé divné veci. Nathan len pokrútil hlavou a spýtal sa: ,,Kto ťa hodnotil?" ,,Stokrát hádaj," povedal som mu s úškrnom na tvári. ,,Neviem ale mňa mala Lena a ešte jedno dievča tuším sa volala Sarah, a ty no už to vyklop," povedal mi. ,,Ja som mal královské dvojičky," povedal som. Na to Nathan vypleštil oči a ja som sa musel zasmiať. Ten jeho výraz stál za všetky drobné. Po chvíli sa so mnou pridal do smiechu. Keď sme sa dosmiali môj výraz trochu zosmutnel. Spomenul som si na to dievča v lese. Veď som nespravil nič zlé... nechápal som to. ,,Čo je stalo sa niečo?"spýtal sa. Ja som sa nadýchol a vyklopil mu celý príbeh. Zostal na mňa pozerať s otvorenými ústami. ,,Ju schmatol drak?! A ty si nič nepovedal?! Mohla byť ešte živá!?"začal Nathan na mňa chrliť otázky. ,,Hej kľud. Ona zmizla nebolo ani po nej ani po drakovi stopy," povedal som. On nadomno pokrútil hlavou. Ani v dnešný večer nikto neprišiel. Teda myslím Aarona.

...................................................

Ráno som sa zobudil a spravil si všetky základné veci. Pobrali sme sa dole da jedálne. Sadli sme si k voľnému stolu a v pokoji raňajkovali. Z ničoho nič sa zjavil riaditeľ, postavil sa na stupienok (ani som si nevšimol že tam nejaký stupienok je) zatlieskal a všetci svoju pozornosť upriamili na neho. ,,Uhhmm, prepáčte že vás vyrušujem ale chcem vám oznámiť výsledky so skúšok, Zira Verová dopadla veľmi dobre 91 bodov zo 100 a preto ide k skupine Nenssie," povedal a Zira sa od nás postavila a pobrala sa k stolu kde bolo ružovo vlasé dievča + pár ďalších ľudí, ,,Potom Barbara Drix skončila tiež veľmi dobre 95 bodov zo 100 pôjde do skupiny Jacka."povedal riaditeľ ďalšie hodnotenie. Barbara sa postavila a zvýtala sa so všetkým z jej skupiny. Dúfam že aspoň ja budem s Nathanom v rovnakej alebo aspoň v takej ktoré sa navzájom nenenávidia. Áno za tých pár dní čo sme tu som si toho už veľa všimol hlavne stým ako to tu chodí. ,,Nathaneal Moran 97 bodov zo 100 pôjde do skupiny princa Christiana," pokračoval riaditeľ. Wow tej je dobrý. ,,A na koniec Andreas Luver 99 bodov zo 100 pôjde do skupiny prinaca Aarona," keď to dopovedal zasekol sa mi dych v hrdle. Ja a 99 bodov a v princovej skupine to si zo mňa robia srandu.

PoslednáWo Geschichten leben. Entdecke jetzt