30. V plameňoch

594 73 8
                                    

,,Otec bude rád," dodal ešte predtým ako sme sa za ním vybrali do hradu.

Z vnútra bol hrad veľmi honosne zadriadený. Čo iné sa však dalo čakať? Slúžky a sluhovia už teraz dreli na príprave plesu. Na ich tvári sa zračila únava, akoby ani nespali. Konečne sme sa dostali pred kráľa. Bol, na môj vkus, až príliš milý. Nepriamo nás pozval na ples. Neodčlenil nás od Aarona a Chrisa. Bral nás všetkých ako svojich vážených hostí. Ako vravím bolo to zvláštne. Potom povedal Erickovi, aby nás odviedol do východného krídla. Tam budeme až do začiatku plesu. Každý sa pobral do jednej z izieb.

Boli krásne a obrovské ako aj zvyšok hradu. Mal som výhľad na les. Veľká posteľ bola v strede jednej zo stien. Sadol som si teda na ňu a začal premýšlať. O všetkom. O tom ako sa môj život za pár dní zmenil. Z môjho premýšľania ma vyrušilo zaklopanie. Dnu vošiel sluha. Mal so sebou nejaké veci. Povedal mi, že sa mám umyť ak to teda viem. Nad tou vetou som len pokrútil s hlavou s nechápavým výrazom. On si naozaj myslí, že neviem čo je to voda? Už čistý som vyšiel z kúpelne. Sluha tam stále stál a podával mi oblek. Bolo to podobné princovej uniforme. Až na niekoľko detailov a farbu. Gombíky nemali znak kráľovského rodu, nebola tam žiadna šerpa, farba bola šedo-strieborná. A bol tam ešte opasok. Bol na ňom znak dračích lovcov. Výšivka a maličkosti boli buď čierne alebo smaragdovo zelené. Sluha ma ešte očesal, aby som vraj nejako vyzeral. Potom odišiel. Po dlhej dobe som sa pozrel von. Ani som si nevšimol, že začalo snežiť. Prvý sneh v tomto roku. Mám rád zimu. Je to akoby sneh zahnal všetky starosti. Zapadal ich. A potom keď sa roztopí si ich berie so sebou. Potom je šanca na nový začiatok.

Potom som len sedel, sedel a vychutnával si pohľad na sneh. Cítil som, akoby ruka, ktorá zviera moje srdce na chvíľu povolila svoj stisk. Z tohto príjrmného momentu ma vyrušilo zaklopanie. ,,Ďalej!" ozval som sa. Dvere otvoril sluha a povedal: ,, Už je čas ísť, pane." Postavil som sa teda a podišiel k dverám. Nezabudol som si vziať svoj meč. Bez neho nikde a nikam. Vyšiel som a videl som ako tam stoja už všetci okrem mňa a dievčat. Podišiel som k nim. Aaron a Christian mali oblečené tmavo- modré obleky so šerpou cez ramená. Tmovo-modrá je farba ich rodu. Celý oblek bol zdobený zlazými výšivkami. Na šerpe bol znak ich rodu. Bol to kvet pre mňa neznámeho pôvodu. Z kvetu išla žiara. Nathan mal na sebe to isté čo ja až na ten rozdiel, že bol vo farbe pieskovo žltej a drobnosti boli hnedé. Rick mal tiž oblek ako mi dvaja, len čierny. Drobnosti boli oranžové. Všetci sme vyzerali nezvyčajne a elegantne.

Začuli sme otváranie dverí. Vychádzala z nich Lena. Keď vyšla a zastala pred nami. No proste predpokladám, že som nebol jediný čo zostal v údive. Mala na sebe purpurové šaty, ktoré jej dokonale padli. Vyzerala, akoby bola princezná. Vlasy jej padali pozdĺž pliec. ,,Vyzeráte dobre," ozvala sa. ,,Aj ty," povedali sme takmer všetci naraz. Rick bol ticho. ,,Čro Rick teba sa to nepáči," ohradila sa na neho. ,,Nie je to najhoršie," povedal s tým jeho úškrnom na tvári. ,,Ty vieš fakt zlepšiť náladu, " drgol do neho Nathan. ,,Ja viem, " odpovedal mu. Lena sa pridala k nám a už chýbala len Lyra. Začali sa otvárať aj posledné dvere. Pomaly z nich vyšla. Mala na sebe zeleno-čierne šaty. Časť vlasov mala v zadu zopnutých a tie zvyšné boli rozpustené. Vyzerala úchvatne. Ako les, ktorý práve pohltili plamene. ,,Vyzeráš výborne Lyra," povedala Lena. ,,Aj ty," opätovala jej. ,,Vyzeráš ako divožienka," hlesol Rick s opovrhnutím v hlase. Myslím, že ho všetci práve pražili s pohľadom. ,,To potom nevieš ako divožienka vyzerá," povedala Lena. ,,Nič si z toho nerobte. On zase každý deň vyzerá akoby zdrhol z basy. Takže keď už máme divožienku a aj basistu, môžme ísť!" zahlásil Aaron. Tentokrát sa všetci uškŕňali a len Rick pražil pohľadom Aarona.

Napredu išiel sluha, ktorý nás viedol. Hneď za ním išla Lena a Chris. Potom Aaron a Rick, Lyra a Nathan a nakoci som išiel ja sám. Zrazu Lyra pridala do kroku. ,,Vieš Rick ak si ma chcel uraziť, nevyšlo to. Divožienky bývajú zväčša veľmi krásne. Takže ďakujem za kompliment," hovorila mu takmer pri uchu no i tak som počul jej slová. Teda asi všetci. Lebo na chodbe sa neozývalo nič iné než naše kroky. Škoda, že som nevidel Rickom pohľad. No Aaron sa krátko zasmial. Mne sa vyčaril úsmev na tvári. Sluha nás odviedol do obrovskej sály. Hostia sa už začali schádzať. Postavili sme sa teda do davu. Keď bol ohlásený posledný hosť, ples sa mohol začať. Pred trón sa postavili kráľ, kráľovná, princ a princezná. Všetci oblečení v bielom so zlatým zdobením. ,,Vitajte! Som rád, že ste všetci prišli! Tento ples sa koná na počesť návštevy synov susedného kráľa, ktorí majú pred sebou ťažkú výpravu. Rozhodli sme sa im cestu spríjemniť a tým posilniť naše vzťahy. Takže bavte sa, pite jedzte čo vám hrdlo ráči!" Skončil kráľ a sálou sa ozval potlesk. Začala hrať hudba a kráľ s kráľovnou sa pobrali do stredu sály. Odtancovali prvý tanec na ktorí všetci len pozerali. Potom sa vrátili a sadli si na tróny. Ďalší tanec bol na Erickovi a Belle. Obaja sa pobrali smerom k nám. Bella požiadala o tanec Aarona a Erick Lyru. Niečo vnútri mňa ma pichlo. Neviem čo to bolo. ,,Nemali by muži žiadať o tanec?" spýtal sa Nathan a tým smeroval, na to že Bella požiadala o tanec Aarona. ,,Ano, ale oni majú zvláštnu tradíciu, že prvý tanec je venovaný kráľovskému páru, potom ich dvom deťom, ktoré si jednoducho vyberajú s kým budú tancovať tento tanec. Zvyšné už idú podľa etikety," objasnil nám Christian. Dohrala i táto pieseň a začali sa pridávať ďalší. Chris zavolal Lenu. Nathan vzal nejaké dievča a ja som napodobnil jeho čin. Rick ma nezaujímal. Hneď prvé plavovlasé dievča súhlasilo. No čo som očarujúci! Prišiel rad na tanec pri ktorom si po niekoľkých kolách vymieňame partnerov.

Takže nová časť je na svete. Dúfam, že sa páčila. Na školu som prijatá čo znamená, že časti by mali vychádzať rýchlejšie a častejšie. Dúfam, že s mi to teda podarí. Dúfam, že vás neomrzela táto ,,kniha" keďže som tak dlho nevidala novú časť.

PoslednáTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon