35. Dievča z lesa

553 58 9
                                    

Pohľad Andreasa

Christian sa po chvíli aj s Aaronom dostali na čelo a viedli nás lesom.

Rick bežal pred nami s Lyrou na  ramene. Tá sa zjavne prebrala z šoku, pretože ho niekoľkokrát udrela. Nemohol som si pomôcť a musel som sa uškrnúť. Nevedel som však či nadtým, že Rick dostáva to čo si zaslúži alebo nad tým ako sa Lyra vrátila do starej kože. Nathan bežal pri mne no Lena akosi zaostával. Nezávidím jej tie šaty. Zastal som. ,,Vylez mi na chrbát, bude to rýchlejšie!" povedal som jej. Ona na mňa prekvapene pozrela ale urobila ako som jej povedal. Moje telo sa pri jej dotyku naplo. Svoje nohy obmotala okolo môjho pásu. ,,Môžme?" spýtal som sa, na čo ona len prikývla. Rozbehol som sa za ostatnými. Netuším kam nás tí dvaja vedú, ale momentálne mi nezostáva nič iné, len im slepo dôverovať.  ,,Nie som ťažká? Vládzeš ešte ak nie môžem ísť aj po svojich, " ozvala sa Lena spoza mňa. Usmial som sa. Vôbec nebola ťažká. Skoro som ju neregistroval.  ,,Nie neboj sa som v pohode, " povedal som jej smerom. 

Zastali sme. Lena zo mňa opatrne zliezla. Lyra a Rick stáli oproti seba a obom sršali z očí blesky. ,,Lyra!" Lena sa k nej rozbehla a tuho ju objala. Je milé, že sa skamarátili. Lena vzlykla a všetky pohľaady sa upreli na ňu. ,, Myslela som, že zomrieš," povedala šepotom avšak dosť nahlas, aby ju bolo v tichu lesa počuť. Museli sme odbehnúť veľmi ďaleko od toho všetkého, keď nič nepočuť. ,, Lena ty plačeš?" povedala prekvapene Lyra. Lena sa odtiahla a utierala si uslzenú tvár. ,, Neboj nenechala by som ťas nimi samú," povedala Lyra a obe sa zasmiali. Ja a Nathan sme nahodili dotknuté výrazy. Veď nie sme až takí strašní.  ,,Počuj ty máš hrozné šťastie," povedal Nathan a pozrel Lyriným smerom s úľavou v očiach. Musím priznať všetkým sa nám uľavilo. Dokonca aj Rick vyzeral byť o niečo spokojnejší aj keď mi to prišlo nesmierne zvláštne. ,,Dnes si mala na mále," dodal Chris. ,,Dvakrát," pripojil sa Aaron. Lyra sa pozrela na každého z nás. V jej pohľade bolo niečo iné. Nebol tam odstup ako zvyčajne. Teraz vyzerala byť rada, že sme s ňou. Myslím však, že rozjímania bolo dosť, treba sa vrátiť do reality. ,,Čo teraz? " spýtal som sa a čakal na odpoveď. Princovia nás sem doviedli tak nech povedia čo teraz.  ,,Les je večer nebezpečný," dodal som. Chcel som upozorniť na ten fakt, že sme práve utiekli z boja a stojíme večer uprostred nebzpečného lesa. Nie je to tak, že by som sa bál, len človek nikdy nevie čo čakať. ,,Neďaleko odtiaľto je jaskyňa. Môžeme ísť zatiaľ tam, " navrhol Aaron a stretol sa s pár pochybovačnými pohľadmi. ,,Neviem či je to najlepší nápad," ozval sa Rick. ,,Lepší nie je Rick," povedal Chris. ,,Poďme teda," povedal Aaron a viedol nás k onej jaskyni.

Poriadne sme sa ani nevzdialili od miesta, kde sme stáli, keď Lyra zastala. Obzrel som sa. Lyra pozerala na svoje ruky. Nepekne krvácali. Rán bolo viac a boli väčšie ako predtým. Odkiaľ sa jej vzali na tých rukách? Začala sa potácať. ,,Lyra?" oslovila ju Lena na čo sa otočil aj zvyšok. Neodppovedala, len pretočila oči dozadu a padala na zem. Pohol som sa čo najrýchlejšie k nej a zachytil ju predtým než jej telo narazilo o tvrdú zem. ,,Hej," povedal som a jemne ju pohladil po líci. Nereagovala. Všetci už stáli nad nami. Dýchala. Cítil som pohyb jej hrudníka na svojom tele. ,,A to tvrdila, že vie chodiť sama! Veľmi o tom pochybujem," sykol Rick a krútil hlavou. ,,Odkiaľ sa na nej berú tie rany?" spýtal sa Nathan a pozeral na jej rukz, ktoré krvácali čím ďalej tým viac. ,,Musíme jej zastaviť krvácanie a to hneď," ozvala sa Lena a kľakla si k nej. ,,Nájdem niečo čím jej to môžeme obviazať," povedal Chris a chcel sa začať hrabať v taškách Lena ho však zastavila: ,,Na to nie je čas." Vzala si dýku a odrezala Lyre šaty až nad kolené. Vrchnú sukňu odhodila a zvyškom látky obviazala Lyre ruky a nohy. Počas procesu nikto ani necekol. Bolo počuť, len zrýchlené dychy všetkých naokolo. ,,Snáď bude v poriadku," povedala Lena jej smerom a pohladila ju po vlasoch.  ,,Rick bola takto zranená aj keď si ju niesol?" spýtal som sa. ,,Nie. Určite nie takto," odpovedal bez akejkoľvek emócie. ,,Nad tým bude čas rozmýlať inokedy mali by sme sa pohnúť!" povedal Aaron. ,,Rick vezmi ju a poďme!" dodal. ,,Nie ja ju vezmem," povedal som.   ,,O nebodaj sa bojíš, že ublížim tvojej princezničke?" spýtal sa ma posmešne a ja som ho prebodol pohľadom.  ,,Žeby Rick, ktorému je každý ukradnutý začal žiarliť?" vrátil som späť s rovnakým tónom v hlase. ,,Jediný kto tu prejavuje žiarlivosť si ty zelenáč! Že sa ja vôbec hádam? Nes si ju keď chceš," povedal a pobral sa preč. ,,Poďte!" povedal Aaron a vydal sa za Rickom. Tľapol ho po pleci a niečo mu rozprával. To  sme však nepočuli. Lena išla pri Christianovi.

PoslednáWhere stories live. Discover now