31. Prenasledovateľ

602 69 10
                                    

,,Lyra máme problém. Musím ti niečo povedať," ozval sa mi v hlave Dark.

Zmeravela som. Jeho tón sa mi vôbec nepáčil. Bol vystrašený, nervózny, zhrozený. Jeho pocity sa do mňa prelievali a spôsobovali mi zimomriavky. Začala som sa triasť. Hildegarda spozorovala, že so mnou nie je niečo vporiadku. ,,Deje sa niečo?" spýtala sa. ,,N-nie," predralo sa mi z hrdla. Nedôverčivo na mňa pozrela. Viac sa nič nepýtala a pokračovala v svojej práci. Ja som ju prestala vnímať. ,,Dark teraz nie! Nie je na to vhodná chvíľa," odpovedala som mu. ,,Ale Lyra.....,"  chcel pokračovať no stopla som ho. Odstrihla som ho. Nemohol sa so mnou už viac spojiť. Ano aj taká možnosť je. Zatiaľ som to spravila, len raz. Dark sa veľmi hneval a bál sa o mňa. Vedel, že som vporiadku, cítil ma. Neprerušila som spojenie. Len to, že už ma nepočul a ani ja jeho. Vždy sa to dá vrátiť naspäť. Hilda dokončila môj účes.

,,Vyzeráš nádherne," povedala mi. Ja som sa silene usmiala. ,,Ďakujem," povedala som jej. Ona sa na mňa usmiala. Postavila som sa a vybrala sa von. Všetci tam už stáli. Vyzerali úchvatne všetci. Usmievali sa na mňa. Lena mi pochválila šaty aj ja jej. Rick mal ,,úžasnú" poznámku o tom, že som ako divožienka. Len som pokrútila hlavou. Nevnímala som ďalej. Rozmýšľala som nad Darkom. Čo ak je to niečo dôležité? Nie teraz nie je vhodný čas. Ani som sa nenazdala a už sme sa hýbali. Išla som vedľa Nathana. Za mnou išiel Andreas a predomnou Aaron, Rick, Lena a Christian. Vtedy ma napadlo, že som ešte neodpovedala Rickovi: ,,Vieš Rick ak si ma chcel uraziť, nevyšlo to. Divožienky bývajú zväčša veľmi krásne. Takže ďakujem za kompliment." Šepkala som, ale počuli to aj iní. Mne sa potom na tvári usadil úsmev. Bol to skvelý pocit.

Dostali sme sa do obrovskej sály. Bola prekrásne vyzdobená. Všade bolo veľa ľudí. Nikdy som nevidala toľko ľudí pokope. Ani som sa nenazdala a začala hrať hudba. Kráľ s kráľovnou začali tancovať na jej prvé tóny. Bolo to také ladné. Keď skončili vrátili sa k svojim trónom. Potom sa našim smerom vybrali Erick a Bella. Bella vyzvala do tanca Aarona. Ten bez náznaku emócie prijal jej žiadosť. A Erick: ,,Smiem prosiť." Povedal a ja som zostala v šoku. Bol jemne sklonený s natiahnutou rukou. Neodpovedala som len som svoju ruku presunula do tej jeho. On ma za ňu začal ťahať k parketu. Na tvári mal spokojný úsmev. Potom sme sa otočili k sebe a čakali sme kým zacne hrať hudba. ,,Erick ja, ale neviem tancovať," šepla som. Na tvári sa mu objavil zvláštny výraz. Potom sa len zase galantne usmial a povedal: ,,Nechaj sa viesť." Hudba začala hrať a my sme sa začali pohybovať do rytmu. Najprv som si nevedela zvyknúť. Každý krok bol opatrný. Potom sa to však rozbehlo. Kroky mi boli povedomé ale nevedela som odkiaľ. Nechala som sa unášať hudbou a známymi krokmi. Erick si ma za pás pritiahol bližšie. ,,Lyra, Lyra ,Lyra. Nemala by si klamať je to neslušné," šepol mi do ucha. ,,Nerozumiem," šepla som späť. ,,Vravela si, že nevieš tancovať. Ale nevšimol som si," odpovedal mi. Ja som sa mu pozrela do očí. ,,Teraz sa budú vymieňať partneri," povedal. Čo? Nestihla som sa ho to ani opýtať a už som sa sa ocitla v rukách iného, nezámeho muža. Aj s tým som chvíľu tancovala a znova prišla zmena. Dostala som sa do rúk Aaronovi. ,,Tak čo Lyra? Ako s tancovalo s Erickom?" spýtal sa otrávene. Prižmúrila som oči a vrátila mu otázku: ,,A tebe s Bellou?" Hodil na mňa nepríjemný pohľad. Tancovali sme v tichu až kým nepovedal. ,,Erick nie je taký ako sa zdá," hlesol. Na to som mu nič nestihla povedať, pretože prišlo k daľšej zmene. Znova som sa dostala k niekomu neznámemu. Na ďaľšie kolo som sa dostala k Rickovi. ,,Pozrime sa nie si až taká krepá ako som si myslel," povedal. Vedela som, že ma chce uraziť a chce mi to vrátiť. ,,Páni Rick ty sa nezdáš dnes mi dávaš poklonu za poklonou," odpovedala som mu. Jeho úškrn nachvíľu zmizol a nahradilo ho prekvapenie. Potom sa tam však opäť usídlil. ,,To vieš som slušne vychovaný. Viem ako potešiť ženu," povedal. Na to som si len odfrkla. Prišla ďalšia zmena. Tentokrát som sa dostala k Andreasovi. Dotkol sa ma tak jemne akoby sa bál, že sa pod jeho dotykom vyparím. Tancovali sme v tichu. Andreas sa pozeral niekde za mňa. Ja som zdvihla hlavu a premeriavala si ho.

PoslednáWhere stories live. Discover now