38. Princovia

559 53 40
                                    

Táto časť bude špeciálna, z pohľadu Aarona. Chcela by som vám všetkým poďakovať za to, že ste umožnili to, aby táto ,,kniha" dosiahla 20K prečítaní. Moc, moc, moc vám za to Ďakujem❤. Užite si kapitolu.

Sedel som vnútri tej chalúpky a ruky sa mi triasli. Od všetkého čo sme práve prežili, mám pocit, že všetci nám klamú. Aj keď sa dozvedáme nové informácie, ktoré by nám mali pomôcť k pravde, cítim sa akoby nás ešte viac zavádzali. V mojich trasúcich sa rukách som držal list od otca. Chcem ho otvoriť, ale bojím sa čo môžem nájsť vnútri. Náš otec vždy všetko pred nami tajil. Od tej tragédie čo sa stala v našej rodine, nechce aby sme boli zapletení do tohto všetkého. Akoby sme ja a Christian nevedeli, zniesť pravdu. Už dávno nie sme tí malí chlapčekovia, hrajúci sa na kráľovskom dvore.

Rozmýšľam, či nám v tom liste konečne napísal pravdu. Roky nás držal v nevedomosti. Zákaz vychádzania za hradby hradu, žiadne chodenie do mesta, žiadne informácie o tom čo sa vonku deje. Len škola, ktorá bola odtrhnutá od sveta najviac ako sa dalo. A to sme tiež otca museli dlho presviedčať, aby nás tam pustil. Niekoľkokrát sme sa aj s Christianom pokúšali utiecť a dozvedieť pravdu ako to vonku naozaj vyzerá, vždy sme boli zastavení. Ako môže byť jeden z nás dobrým kráľom ak nepoznáme náš ľud, ak nevieme čo sa deje? 

Otec nás chce chrániť. Desila ho predstava, že by sa z nás stali bojovníci. Nebol ani nadšený, keď sme sa rozhodli zabíjať draky. Pozrel som na dvere pred sebou, akoby som čakal, že sa v nich niekto zjaví. Kiria nám dala čas na premyslenie otázky, ktorú položila. Chcela od nás, aby sme pred Lyrou držali v tajnosti kým je a aby sme s ňou pokračovali v ceste. Je následník dračieho trónu. Keď som si to takto povedal veľa vecí začalo dávať zmysel. Prečo jej to však máme tajiť? Kiria vravela, že má niečo zo spomienkami, ale nepomohlo by jej ak by sme jej povedali kto je?

Dvere, na ktoré som pozeral ako na moju životnú spásu sa otvorili. Stál v nich Chris. ,,Tak čo braček?" povedal a prisadol si ku mne na posteľ. ,,Ako si sa rozhodol?" spýtal sa. ,,Ty?" odpovedal som na otázku otázkou. ,,Pýtal som sa prvý," povedal s hravým úsmevom na perách. ,,Nerozhodol som sa," odpovedal som. Neviem, ako sa mám rozhodnúť. Môžeme Lyre veriť? Môže ona veriť nám. Všetko čo sme zatiaľ prežili, bolo postavené na jednom obrovskom klamstve. Chris na mňa pozrel s porozumením a presmeroval svoj pohľad na list v mojich rukách. ,,List od otca. Otvoril si ho?" spýtal sa a natiahol sa po list. ,,Nie," odpovedal som chladne. Chris vzal z mojich rúk list. ,,Tak ho otvorme spolu," povedala začal odlepovať kráľovskú pečať. Predtým než stihol niečo prečítať, položil som otázku: ,,Myslíš, že keby na našom mieste bol Jullian, že by proste pokračoval ďalej v ceste a pristúpil by na všetky podmienky?" pri zmienke mena nášho brata Christianova tvár nabrala črty odrážajúce smútok. ,,Vieš, že vždy miloval legendu o dračom kráľovstve. Chcel nájsť Lyru a pomôcť jej dostať sa na trón. Nikdy nám však nepovedal prečo," povedal Chris s povzdychom. ,,Hej a pri tej jeho snahe zahynul. Otec nás po jeho smrti zo všetkého vynechával. Akoby sa bál, že skončíme tak isto," povedal som ja. ,,Nezazlievaj mu to, sme to jediný potomkovia čo mu zostali," Chris sa milo usmial. Keby ho nepoznám od narodenia poviem, že vyzerá byť úplne bezbranný a  bezmocný s tým jeho úsmevom. ,,Všetko sa zmení," povedal som. Chris len prikývol. ,,Prečítaj to konečne!" povedal som mierne podráždene, keďže som chcel vedieť čo nám otec píše.

Christian sa vystrel  a začal čítať: ,,Christian, Aaron prvé čo chcem napísať je to, že som vám mal všetko povedať skôr. Nemohol som sa však k tomu donútiť. Potom čo sa stalo s vašim bratom. Nechcel som, aby sa to isté stalo aj vám. Kráľovstvá sú už roky vo vojne. Od pádu dračieho kráľovstva išlo všetko dole vodou. Sme jedno z posledných kráľovstiev, ktoré nie je podriadené tomu bastardovi. Brat dračieho kráľa, Lyrin strýko, chce ovládnuť celý svet. Všetko čo sa dá. Jeho krutosť a bezcitnosť nemá konca, tak ako nebude mať jeho ríša pokiaľ ho nezastavíme. Posledné roky odolávame jeho neustálim útokom, tento bol však posledný. Ako ste si mohli všimnúť, kým ste boli ešte doma moja autorita klesá. Niektorý vojaci a generáli, spolupracujú s temným kráľom. To bol dôvod, prečo na vás zaútočili v hrade kráľa HitzErgera. Prišiel som o všetku moc nad naším kráľovstvom. Musíte si teraz dávať pozor. Ste hladaní, vy všetci. Vyhýbajte sa ľuďom, napredujte cez lesy. Dôverujete si a držte spolu. Viem, že to bude pre vás ťažké, ste dvojičky no i tak ste rozdielni. Chcem sa vám ospravedlniť, lebo som vám všetko tajil. Nechcel som, aby ste chodili do mesta Pimeys ani do Jazerného mesta. Kedysi obe mestá prekvitali krásou. Draky si spokojne lietali nad hlavami občanov a bol tu pokojný život. V mestách nežili len ľudia, ale aj rôzne nadprirodzené bytosti. Potom boli draky i tieto nadprirodzené bytosti vyhnané. Obyvatelia čo zostali boli zdieraní a mestá vychýrené svojou krásou potemneli. Draky začali napadať mestá a nadprirodzené bytosti, ktoré boli vyhnané do lesa sa ľuďom otočili chrbtom a znenávideli nás. Mrzí ma, že ste sa to nedozvedeli skôr. Viac už vám nemôžem povedať. Všetko sa dozviete v pravý čas. Ja i mama sme v poriadku. S láskou, váš otec."

Potom ako Christian dočítal list, sme na seba hľadeli v tichu. Ani jeden nebol schopný povedať čo i len slovo. Moje pocity sa miešali dohromady. Hnev, smútok i strach. Neviem koľko sme sedeli v tichu, ktoré bolo prerušené klopaním. ,,Ďalej!" povedal som ja aj Chris jednohlasne. Z dverí sa vynorila Kiriana hlava. Vošla dnu a zabuchla za sebou dvere. ,,Ako vidím, už ste si prečítali list," povedala. Obaja sme prikývli. ,,Nebojte sa. Rodičia sú v poriadku. Všetko čo sa deje má svoj dôvod. Váš otec robil všetko pre to, aby ochránil vás i celú krajinu, no Lyrin strýko je silnejší. Jeho vplyv rastie a ovláda čím ďalej tým viac drakov. To mu však bude slabosťou. Lyra bola predurčená na to, aby ho zastavila a vy by ste mali byť po jej boku. Preto sa vás pýtam. Aká bude vaša odpoveď?" svoj monológ zakončila otázkou. Ja aj Christian sme sa pozreli jeden druhému do očí, kde sa nám zračila jasná odpoveď.

Teraz malý oznam. Chcem sa spýtať, či sa vám páči ak sú časti aj z pohľadu ostatných. Chcela by som, aby takýchto častí bolo viac, aby ste sa dozvedeli viac o postavách a ako celú túto situáciu vnímajú, čo sa im deje v hlavách a prečo robia také rozhodnutia aké robia. Neviem kedy bude ďalšia časť, pretože si chcem predpísať niekoľko častí, aby som potom mohla vydávať viac pravidelne. Chcem sa ešte opýtať, či by ste mali záujem, aby som urobila Q&A. Otázky by ste mohli pokladať postavám a aj mne. Teda ak by ste mali záujem. A posledná vec, ktorú dnes spomeniem je, že neviem nájsť vhodné meno pre jedného elfa, ktorý sa v príbehu objaví neskôr, takže ak máte nápady tak píšte. Časť, v ktorej sa tento elf objaví, by som potom veľmi rada venovala, človeku, ktorého návrh mena sa mi bude páčiť najviac. Takže ďakujem za prečítanie a podporu, vidíme sa pri ďalšej časti.  

PoslednáWhere stories live. Discover now