37. Dračie spojenie

627 55 19
                                    

Zrejme som zabil niekoho na kom jej záležalo.

Nechápavo som hľadel na celú situáciu pred sebou.  Čo to Lyra robí? Prečo to robí? Kto je a čo je zač? Všetky moja nevyslovené otázky sa rozplynuli v Rickových slovách: ,,Pozri neviem o čo tu ide, ale to vajce tu len tak nenecháme. Takže uhni po dobrom alebo to pôjde po zlom. " Snažil sa to povedať s kľudom no v jeho hlase bolo počuť hnev. Z Lyri sa šíril chlad. Taký som pri nej ešte nezažil. Rick sa začal pomaly približovať k Lyre, tá len stála ani sa nehla. Čakala, nemyslím si však, že je dobrý nápad takto provokovať  Ricka. Ten si len vzdychol a začal sa pomaly približivať k Lyre. Predtým než sa k nej však stihol dostať oblohu zastrela tma. Z oblohy sa zniesol obrovský čierny drak. Svojím zjavom bol majestátny. Svoj chvost protektívne obtočil okolo vajca a vrčal. Rick sa zľakol tak, že spadol na zem. Ani sa mu nečudujem. Všetci sme vytiahli zbrane pripravení na útok. ,,Lyra choď odtiaľ!" skrýkol Aaron. Lyra však ďalej stála na mieste. ,,Nie," povedala s mrazivým kľudom. ,,To je ten drak z tej noci!" vyhŕkla Lena. Nechápavo sme na ňu na pár sekúnd otočili našu pozornosť. Dokonca sa ozavala niekoľko nechápavých čo. Aký drak? A z akej noci? Drak zrazu priložil svoju veľkú hlavu k tej Lyrinej. Srdce mi bilo akoby išlo o môj vlastný život. Stalo sa však niečo nečakané. Lyra ho jemne pohladila a vtisla mu bozk. Ona sa toho draka vôbec nebála a on sa ju vôbec nesnažil zabiť. ,,Ano Lena je to ten drak a má aj meno. Volá sa Dark," povedala Lyra a pri vyslovení mena jej zjemnel hlas. Vymenili sme si nechápavé pohľady.

,,Ak chcete zabiť jeho zabijete aj mňa. Takže prosím proste zabite mňa a máte to uľachčené," prečo by sme ju mali zabíjať? Nerozumel som. Akože keď zomrie ona zomrie aj on? ,,Vravím, že sa zbláznila!" sykol Rick, ktorý bol k Lyre najbližšie. Tá sa zrazu k nemu vybrala čím jeho aj nás opäť vyviedla z miery. Vsunula mu do ruky dýku a tú si spolu s jeho rukou priložila na srdce. Od draka sa ozvalo nepríjemné a nesúhlasné vrčanie. 
,,Sprav to!" vyzvala ho. ,,Ja a ten drak sme jedna bytosť. Ak chceš ukončiť jeho život musíš aj môj!" Všetci sme v napätí čakali čo sa bude diať. Vyzeralo to, že Rick zvažuje čo spraviť.

,,To by stačilo deti. Všetci by sme sa mali ukľudniť," zrazu sa z krovia ozval neznámy hlas. Odtiaľ odkiaľ smeroval hlas sa vynorila žena mala tmavšiu pleť kučeravé vlasy a modré šaty. Jej oči boli svietivé a prenikavé. Ako na povel sme všetci stíchli. Pozerali sme na ňu ako na zjavenie. ,,Dark by teraz mohol to vajce odniesť do bezpečia," navrhla tá žena príjemným hlasom a pozrela na toho draka. Ten sa však najprv pozrel na Lyru a čakal na jej reakciu, tá len prikývla. Drak sa teda vzniesol do vzduchu spolu aj s vajíčkom. Draka sme chvíľu všetci odprevádzali pohľadom. ,,Tak a teraz tá dýka na to srdci. Prosím daj ju preč," ozvala sa opäť tá záhadná žena.
Rick trhol rukou a odstúpil od Lyri. ,,Výborne,"povedala spokojne tá žena. ,,Kto ste?" spýtala sa Lyra na otázku, na ktorú sme všetci chceli vedieť odpoveď. ,,Ja som tá, ktorú ste hľadali. Som Kiria," tváre všetkých sa mierne rozžiarili. Nakoniec si nás našla istým spôsobom ona.

Obzerala si nás tak ako aj my ju. Snažili sme sa pohľadmi zistiť o tom druhom čo najviac. V tom sa jej pohľad zastavil na Lyre. ,,Už si veľká," povedala a usmiala sa smerom na Lyru. ,,Ty ma poznáš?" spýtala sa jej Lyra bez náznaku emócie. Z jej hrdla sa ozval jemný zvonivý smiech. ,,Kto by ťa nepoznal, Lyra," povedala a venovala Lyre vrúcny úsmev. ,,Ale to teraz nie je podstatné," povedala s úsmevom. ,,Pozývam vás k sebe, prosím poďte myslím, že máte veľa otázok a nadišiel čas odpovedí," povedala a chcela sa vydať na cestu no bola prerušená. ,,V tom máte ,sakra pravdu, že máme veľa otázok ale nie na vás, ale na ňu!" povedal podráždene Aaron a ukázal na Lyru prstom. Lyru zjavne toto gesto pobúriko ale Aaron mal pravdu dlžila nám odpovede. Ako nám mohla klamať po tom všetkom?! ,,Neukazuj na mňa tým prstom ak oň nechceš prísť!" zavrčala smerom na Aarona a to nás viac než prekvapilo. ,,Ale niekto tu má riadne podrezaný jazyk!" hlesol Rick. Automaticky začal obraňovať Aarona. Lyra sa však nedala. ,,Ty si sa ešte odvážil prehovoriť?! Podľa mňa by si to robiť nemal ak nechceš prísť i ten svoj!" z jej očí šľahali plamene. Táto situácia sa nám začala opäť vymykať z pod kontroly ,,A čo sa týka odpovedí, radšej by som sa spovedala smrti než vám!" povedla s nenávisťou v hlase. Emócie v nás všetkých riadne búrili. ,,Dávaj si pozor na to čo si želáš!" povedal výhražne Christian. Nečakal som, že niečo takéto dokáže povedať práve Christian, ktorý bol väčšinu času ticho. Lyra sa uchcechtla. ,,Ako ďaleko si myslíš, že by si zašiel? Koľko myslíš, že by trvalo než by som ti vytrhla srdce z tela?!" vrčala akoby to už ani nebola ona. Akoby sa z nej stávalo monštrum. Ale ako môžeme vedieť aká je. To všetko bola len maska a klamstvá, ktoré pred nami ukazovala.

PoslednáWhere stories live. Discover now