24.

23.3K 552 138
                                    

*Jordan*

'Willen jullie chips of gewoon een zak snoep?' Julina staat voor de geopende voorraadkast, kijkend naar mij, Valerie en Lena. Mayra ging gister naar een of ander feestje van iemand genaamd Alex, en die heeft nu een kater en boordevol huiswerk.

'Doe maar gewoon chips.' antwoord ik. Valerie heeft haar pimpelpaarse laptop al uitgepakt en opgestart, terwijl Lena net een paar dekens ging halen.

Het was Lena's idee om weer iets te gaan doen met z'n allen, aangezien we al heel lang niet meer hadden afgesproken. Deze keer hebben we een "slaapfeestje" bij Julina.

Julina heeft de paprika en naturel chips allebei al in een kom gegooid, en komt naast ons op de bank zitten. 'Val? Je weet toch wel dat we gewoon een film op de televisie kunnen kijken?' zegt ze.

'Ik moet morgen twee verslagen inleveren, en ik ben al aan allebei niet begonnen.' is Valerie's antwoord. Ik klap haar laptop dicht en pak hem af.

'We zijn hier om lol te maken. Geen aardrijkskundeverslagen.' zeg ik waarschuwend. Valerie sputtert nog eventjes tegen maar geeft dan toe. Valerie is de meest hardwerkendste van ons. Haar cijfers zitten allemaal boven de 8. Hoe ze dat doet, ik heb geen idee.

'Romantiek of horror?' vraagt Julina, terwijl ze Netflix opstart. Lena is al teruggekomen met dekens.

Bij die vraag schreeuwen Lena en Valerie allebei iets tegelijkertijd. 'Romantiek!' Als er iets is wat ze echt haatten, is dat horror.

Ik word echt kotsmisselijk van romantiek de laatste tijd. Ik beleef het nou al genoeg, ik hoef het niet te zien.

'Alsjeblieft geen romantiek. Ik kan dat echt niet meer hebben.' kokhals ik. Alle drie kijken ze me verbaasd aan.

'Sinds wanneer vindt onze zoetsappige Jordan romantiek niet meer leuk?' Valerie staat boos op. Het ziet er grappig uit met die knalroze onesie van haar.

'Sinds ik het zelf beleef.' zeg ik eerlijk. Lena springt op de bank naast haar, tegenover mij. 'Vertel alles. Easton, toch?' Ik knik.

'Wat?! Jij en Easton?! Ik wist het! Ik zag je naar huis rijden met Easton op dat feestje! En hoe je naar hem kijkt in de pauze's, hoelang al?!' Julina's hysterische gedrag overdondert me, maar ik geef toch antwoord op haar vragen.

'Je weet toch dat Easton bij mij verblijft?' vraag ik voor de zekerheid. 'Ja.'

'Sinds dinsdag speelt er iets af, en we hebben officieel iets gekregen op woensdag.' Julina en Valerie's ogen sperren open.

'En gister zijn we voor het eerst naar bed gegaan.' voeg ik erbij aantoe. Nu kijkt Lena ook verbaasd.

'Jordan, meisje. Je weet wie Easton is?'  vraagt Julina. 'Ik weet dat hij een fucking badboy is, Julina. Maar ik waag het gewoon. Ik weet niet wat hij zal doen, maar tot nu toe heb ik gewoon het vertrouwen er in.'

'Ik vind dat we haar gewoon gelukkig moeten laten zijn. Ik sta achter elke beslissing van je, Jor, maar kom alsjeblieft later niet met dat we je niet hebben gewaarschuwd voor een gebroken hart.' zegt Valerie.

Ik heb mezelf al een beetje voorbereid en zet me schrap voor het geval Easton iets doms doet, zoals mijn hart breken.

'Maar oké. Laten we nu gewoon die film kijken. Genoeg tijd besteed aan Jordie's risky relatie.' Lena klikt een comedy-film aan.

***
Er wordt opeens geklopt op de deur, halverwege de film.

'Ik heb niemand anders uitgenodigd en m'n ouders zijn op vakantie.' vertelt Julina. Ik sta op en loop naar de deur. Door het kijkgaatje merk ik twee bekende jongens op met vier pizzadozen.

Iets ongemakkelijk open ik de deur, aangezien Aidan en Anthony daar staan. Van Anthony krijg ik een omhelzing, Aidan slechts een knikje.

'Wie wilde er een feestje geven zonder Tony en Aidan?!' schreeuwt Anthony. Hij opent lachend de dozen en neemt een peperonipizzapunt.

'Hoe wisten jullie dat we hier waren?' Valerie legt verward haar handen in haar zij.

'Snapchat. Julina is daar echt verslaafd aan.' Anthony pakt zijn telefoon erbij om Julina's snapverhaal te laten zien, maar als hij een melding krijgt, fronzen zijn wenkbrauwen.

'Iedereen moet nu kijken op het schoolforum.' zegt Anthony. Valerie klapt haar laptop open en tikt de website in.

'Bericht van Faylinn Dukes...' zegt ze. Lena kijkt me aan. Snel pak ik de laptop over van Valerie.

Zou jij iemand met geheimen als cheercaptain willen? Jordan McBella, Easton Depont's geheime vriendin.

Wat the fuck flikkert Faylinn?

'Lees voor!' schreeuwt Lena.

Stotterend spreek ik het artikel uit. 'Ik denk dat jullie allemaal wel Jordan McBella kennen,' lees ik voor.

'Het meisje dat meer verdient dan de school bij elkaar, maar nog steeds in het midden van de kantine stript voor stemmen. Maar wisten jullie eigenlijk al dat ze een relatie heeft met Easton Depont? Ja, met de badboy die bij ons op school heeft ingebroken. Onze Jordan deed er zo geheimzinnig over, in de kleedkamer. Toen ik het woord "leugen" hoorde, spitste ik mijn oren.'

Faylinn heeft ons afgeluisterd, ik en Lena, in de kleedkamer.

Iedereen heeft een misselijkmakende blik op hun gezicht. Mayra heeft ons gelijk opgebeld toen zij ook de melding kreeg.

Dan rent Aidan opeens naar de voordeur, en slaat hem achter zich dicht.

'Hij is boos... vanwege jou en Easton.' zegt Anthony zacht. Natuurlijk is hij dat.

Ik ga door. Dit is pas één alinea.

'Ze heeft tegen jullie gelogen. Wie herinnert zich het feestje van Kian nog? En de denderende afloop? Easton's eerste vriendin. Dat was dus niet zo. Ze loog. Wil je een liegende cheercaptain die jullie school vertegenwoordigt bij schoolmatches? Wisten jullie ook dat Easton Jordan's buurjongen is? En dat hij tijdelijk woont bij haar? De seks was vast zo goed dat Easton haar toch als officiële vriendin heeft genomen. Hoe lang zal het duren, denk je?'

Faylinn maakt echt mensen kapot. Het volgende wat ik kapot maak is zij.

'Stem op mij, Faylinn Dukes. En niet op een liegende, achterbakse, high-class bitch met geheimen.' eindigt ze haar artikel.

Stomverbaasd en van woede kokend doe ik de laptop dicht.

'Wie kent haar adres?' begint Julina. 'Easton. Hij heeft me voor haar gewaarschuwd.' Ik wil het liefst nu naar haar huis gaan en haar bij haar haar naar buiten sleuren om al mijn nagels in haar huid te graven.

'Bel Easton. Pak de auto. Ik haal mijn pitbull.' Lena heeft haar jas en schoenen al aan.

'We gaan niet vechten. Eerst praten.' is Valerie's zielige antwoord. 'Dat gaan we dus echt niet doen! Jordan ziet eruit alsof ze iemands strot eruit zal trekken.' zegt Anthony.

Blind van woede pak ik mijn telefoon en bel Easton.
Na een keer overgaan neemt hij gelijk op.

'Ik heb het gezien. Ze heeft de verkeerde gekozen.' is het eerste wat hij zegt.

Open The Door For The Badboy ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu