9

436 84 13
                                    

Την ελβίρα σάνδη την είδε η Λήδα αμέσως μόλις μπήκε στο αεροπλάνο. Για κάποιο λόγο εντελώς ανεξήγητο την ενόχλησε η παρουσία της τόσο κοντά της. Ευτυχώς πάντως που μεσολαβούσαν αρκετές κατειλημμένες θέσεις μεταξύ τους. Τη χαιρέτισε πάντως με αβρότητα αφού την είχε εντοπίσει την ίδια στιγμή κι εκείνη. Η ελβίρα έδειχνε φρέσκια και δροσερή και είχε επιλέξει να φορέσει ένα φαρδύ αμάνικο πράσινο πουκάμισο κι ένα παντελόνι απλό σχετικά μα πανάκριβο.

Χαμογέλασε στη Λήδα και τη ρώτησε αν είχε μπορέσει να κοιμηθεί εξαιτίας της υπερέντασης που πάντα συνόδευε τα πολύ σπουδαία γεγονότα που αποδεικνύονταν ορόσημα για τις ζωές των ανθρώπων.

Η Λήδα πολύ θα ήθελε να της πει πως είχε σκάσει μια βόμβα μεγατόνων στο κεφάλι της λίγο μετά το τέλος της παρουσίασης αλλά την αλήθεια αυτή την κράτησε για τον εαυτό της. Δε μπόρεσε ωστόσο να μην κάνει τη σκέψη, καθώς βολευόταν στη θέση της, πως η ελβίρα Σάνδη δεν είχε κάνει την παραμικρή αναφορά στην πρόταση συνεργασίας που της είχε κάνει το περασμένο βράδυ.

Είδε διακριτικά πως κρατούσε στα χέρια της ένα βιβλίο με εξώφυλλο πολύ χτυπητό που έδειχνε μια χυμώδη νέα γυναίκα να κρατάει στα χέρια της ένα κόκκινο μήλο, κι αναρωτήθηκε αν επρόκειτο για κάποιο γνωστό ερωτικό μυθιστόρημα της εποχής.

Μετά, αφού βεβαιώθηκε πως η εστέλ ήταν εντάξει στη θέση της, ζήτησε από μια πανέμορφη αεροσυνοδό που την είχε μόλις πλησιάσει να της φέρει έναν χυμό πορτοκάλι καθώς κι ένα μπουκαλάκι νερό.

Η εστέλ αποκοιμήθηκε πριν την απογείωση, επιτέλους, ο τυφώνας θα καταλάγιαζε. Στοργή την πλημμύρισε την Λήδα, η κοπέλα ήταν ολοφάνερα κουρασμένη. Θα προσπαθούσε να της δώσει χώρο και χρόνο στην ελλάδα, δε θα μπορούσε να την απασχολεί όλη μέρα...

Καθώς άρχιζε το ταξίδι, έπιασε και τα δικά της τα βλέφαρα να βαραίνουν και στην αρχή δοκίμασε να κρατήσει ανοιχτά τα μάτια της. Δεν ήθελε να κοιμηθεί και όσο μπορούσε απέφευγε να το κάνει κατά τη διάρκεια της μέρας. Οι εφιάλτες δεν την άφηναν στιγμή ήσυχη, ειδικά ο ένας από αυτούς, ο πιο επίμονος, ο πιο βαρύς...

Καμιά αμφιβολία δεν είχε πως αν την έπαιρνε ο ύπνος κάτι άσχημο θα ερχόταν να της κάνει παρέα, κι όχι μόνο εξαιτίας της κούρασης της. Από τη στιγμή που ξύπνησε κι έκανε μπάνιο είχε επιχειρήσει να έρθει σε επικοινωνία με την μητέρα της τηλεφωνώντας της όχι μόνο στο κινητό της αλλά και στο νούμερο που είχε στην κρεβατοκάμαρα της. Δεν τα είχε καταφέρει να τη βρει. Ίσως κοιμόταν, ίσως να είχε πιει πολύ, σίγουρα είχε πιει πολύ...

Το φιλί του ΝάρκισσουWhere stories live. Discover now