16

370 74 24
                                    

Τα πάντα στη σουίτα της Ρόζας Σμιθ ήταν ροζ και κρεμ. Οι κουρτίνες ήταν μακριές και τραβηγμένες, τα βάζα ήταν ξέχειλα μέχρι επάνω με λευκά τριαντάφυλλα, μικρά στρογγυλά κεράκια ήταν αναμμένα και το σαλόνι ήταν γεμάτο με μαξιλάρια αφράτα που είχαν κεντημένα λουλούδια. Ο πολυέλαιος ήταν αρχοντικός, οι τοίχοι καλύπτονταν με όμορφες μπροσούρες και μια πολύ απαλή αίσθηση γλυκά αρωματισμένου αέρα πλανιόταν στην ατμόσφαιρα, σκορπώντας παντού τριγύρω επίσης τη μυρωδιά των ρόδων.

Η παρέα των τεσσάρων τους είχε μεταφερθεί εκεί λίγο μετά το τρίτο κοκτέιλ της ηθοποιού. Τώρα που οι πρώτες συστάσεις είχαν πλέον γίνει, είχε πια φτάσει η ώρα για τις γνωστές αβρότητες και υπερβολές που την είχαν καταστήσει κάτι σαν θρύλο στους κοσμικούς και καλλιτεχνικούς κύκλους.

Η Λήδα είχε σταματήσει να πίνει αμέσως μετά το πρώτο ποτό και δεν άλλαξε γνώμη ούτε για να ευχαριστήσει τη Ρόζα. Η εστέλ ωστόσο της έκανε πρόθυμα παρέα γεγονός που δεν ικανοποίησε διόλου τη Λήδα. Σπάνια ενέδιδε σε τέτοιου είδους επιθυμίες η Γαλλίδα και ποτέ όταν συνέτρεχε σοβαρός λόγος για να μην το πράξει.

Όσο για τον στέφανο δεν ήπιε ούτε καν το πρώτο κοκτέιλ, μόνο καμωνόταν τυπικά πως συνόδευε την ηθοποιό, φροντίζοντας να βρέχει μόνο τα χείλη του.

Αμέσως μόλις βολεύτηκαν στους τεράστιους καναπέδες, η Ρόζα πήρε το ασύρματο τηλέφωνο από ένα κοντινό τραπεζάκι με μια χειρονομία όλο μεγαλοπρέπεια, και κάλεσε την ξανθιά της ρεσεψιόν. Ήταν φανερό πως μόνο μαζί της συνδιαλεγόταν για να ζητήσει όσα χρειαζόταν. χωρίς να ρωτήσει τους υπόλοιπους έδωσε την παραγγελία για το φαγητό, η οποία περιελάμβανε εκτός από θαλασσινά μια πίτα τεσσάρων τυριών, μια τεράστια φρουτοσαλάτα και μια ποικιλία ζυμαρικών και καπνιστών αλλαντικών.

Όσο μιλούσε στην Μένια με ύφος εντελώς βαριεστημένο η εστέλ ζήτησε συγγνώμη και χάθηκε στο τέρμα ενός διαδρόμου ψάχνοντας απεγνωσμένα την τουαλέτα προφανώς. Έτσι, παρέμειναν ο ένας απέναντι στον άλλο η λήδα κι ο δημοσιογράφος, διότι κάποια στιγμή ζήτησε συγγνώμη και η Ρόζα, κι έφυγε κι αυτή από το σαλόνι πάντα με το τηλέφωνο κολλημένο στο αφτί της.

Αυτό δεν άρεσε στη Λήδα στην οποία η παρουσία εκείνου του άνδρα έφερνε μια κάποια αμηχανία για άγνωστο λόγο. Ποτέ δεν εκτιμούσε την ψιλοκουβέντα και το μόνο που επιθυμούσε ήταν να επιστρέψει η Ρόζα για να προχωρήσουν στη δουλειά τους.

Το φιλί του ΝάρκισσουWhere stories live. Discover now