33

284 74 33
                                    

Όσο περίμενε η Λήδα τον Αλέξανδρο στεκόταν όρθια στη μέση της κρεβατοκάμαρας της κι επιθεωρούσε την κατάσταση του χώρου. Πολλά συρτάρια και ράφια ήταν ορθάνοιχτα αν κι όχι σπασμένα, με το περιεχόμενο τους σκορπισμένο παντού. Ρούχα καθημερινά και πιο επίσημα βρίσκονταν πεταμένα στο πάτωμα, κουτιά διάφορα με καλλυντικά ήταν αραδιασμένα πάνω στο κρεβάτι, ενώ πάνω στο γραφείο ήταν παραταγμένες κάμποσες κοσμηματοθήκες μικρότερες και μεγαλύτερες. Ήταν φανερό πως αυτός που είχε έρθει ως εκεί κρυφά την ώρα που έλειπε, δεν είχε για πρόθεση του να της διαλύσει όλα της τα υπάρχοντα μα να αναζητήσει κάτι πολύ συγκεκριμένο. Βέβαια όπως είχε πει και στον αλέξανδρο αν κι όχι με τον τρόπο αυτό ακριβώς, δεν απουσίαζαν ολοσχερώς και τα σημάδια βανδαλισμού.

Ένα από τα πιο ακριβά της φορέματα που ήταν κεντημένο στο χέρι με μουσελίνα είχε καταλήξει να γίνει χίλια κομμάτια. Κι ακόμη, την ίδια τύχη είχε και το μπλε της αμάνικο φόρεμα, εκείνο που φορούσε στο edelweiss όταν είχε γνωρίσει τον αλέξανδρο. Αυτό το τελευταίο άργησε πολύ να το ανακαλύψει, μετά που έκλεισε το τηλέφωνο μαζί του στην πραγματικότητα.

Παρά τη ρητή εντολή που της είχε δώσει εκείνος να μην αγγίξει τίποτα, έσκυψε και το μάζεψε στα χέρια της που έτρεμαν. Το ύφασμα εκείνο που ήταν μια από τις λίγες της συνδέσεις με μια όμορφη βραδιά που είχε καταλήξει να γίνει η αρχή ενός σκληρού παιχνιδιού, της έφερε δάκρυα στα μάτια.

Σφίγγοντας το στα χέρια της γονάτισε κι ακούμπησε την πλάτη της σε μια κλειστή ντουλάπα. Η μια πάντως από τις κοσμηματοθήκες της είχε σπάσει και μερικές κατεργασμένες πέτρες, δώρο του Νικόλα που περίμεναν να δεθούν σε περιδέραιο, είχαν αρχίσει να κατρακυλάνε προς τα κάτω, θυμίζοντας της έντονα δάκρυα νεράιδας.

-δε σου είπα πως δεν επιτρέπεται να κλαις βασίλισσα;

Ο αλέξανδρος που είχε φτάσει πριν από λίγα λεπτά βρέθηκε γονατιστός δίπλα της. Την κοιτούσε για κάμποση ώρα αφού πρώτα περιεργάστηκε από μακριά τη μικρή καταστροφή που είχε συντελεστεί εκεί μέσα.

-Κοίτα, κοίτα το, το αναγνωρίζεις;

Η Λήδα χωρίς να επιχειρεί να σκουπίσει τα μάτια της στράφηκε να του δείξει αυτό που κρατούσε.

-Και βέβαια, μην κάνεις έτσι όμως, εγώ θα σου πάρω άλλο. Κάποιοι άνδρες τις γυναίκες τους τις ντύνουν στα άσπρα, εγώ εσένα θα σε στολίζω πάντα στα μπλε.

Το φιλί του ΝάρκισσουWhere stories live. Discover now