15

365 76 14
                                    

Η Λήδα Στεφάνου έφτασε στο «αμαρυλλίς με ταξί, γεγονός που τάραξε ιδιαιτέρως τον σοφέρ της Σοφίας που την περίμενε πανέτοιμος αμέσως μετά το πρωινό. Εκείνη ωστόσο του είπε πως θα μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε για όλη την υπόλοιπη ημέρα και κάλεσε ένα ταξί.

Αμέσως μόλις μπήκε στο ξενοδοχείο κατάλαβε πως επικρατούσε έντονη δραστηριότητα και μεγάλος αναβρασμός. Κόσμος πολύς πήγαινε κι ερχόταν και ήταν ολοφάνερο πως όλα τα δωμάτια ήταν κατειλημμένα όπως ακριβώς και οι σουίτες. Πέρασε στο λόμπι και θαύμασε αυτόματα την ομορφιά και την τάξη. Τα πάντα εκεί μέσα ήταν καινούρια και πολυτελή, αν και ψιθυριζόταν πως ο Χριστόφορος αζαριάδης σκόπευε να προχωρήσει σε μια ακόμη ανακαίνιση, Πριν προλάβει πάντως να αναρωτηθεί ποια από τα έπιπλα θα αντικαθιστούσε και γιατί, την πλησίασε μια λεπτή και καλοβαλμένη ξανθιά γυναίκα. Ήταν νέα και το κραγιόν της ήταν τέλεια εφαρμοσμένο στα χείλη της. Είχε ένα απαλό κόκκινο χρώμα που την κολάκευε.

-Γεια σας, δεσποινίς στεφάνου, καλώς ήρθατε στο «αμαρυλλίς». Σας περιμέναμε.

Η Λήδα που δεν περίμενε τέτοια υποδοχή τα έχασε προς στιγμήν μα συνήλθε εγκαίρως για να της χαμογελάσει.

-Καλημέρα, ή μάλλον θα έπρεπε να πω καλησπέρα αφού είναι πια περασμένες δώδεκα. Δεν το γνώριζα πως με περιμένατε, σας ενημέρωσε η Ρόζα σμιθ;

-Ασφαλώς. Αυτή την ώρα βρίσκεται στο μπαρ μαζί με τον κύριο στέφανο αλεξίου. Μου είπε πως θα σας περιμένει εκεί.

Η λήδα ίσιωσε το λουράκι της τσάντας στον ώμο της και κούνησε το κεφάλι της σε ένδειξη συμφωνίας.

-Πολύ ωραία, ευχαριστώ για την ενημέρωση.

-Να στείλω κάποιον να σας πάει εκεί;

-Όχι, δε χρειάζεται, σας ευχαριστώ, θα πάω μόνη.

-Όπως επιθυμείτε, θα είμαι στη διάθεση σας αν θελήσετε ο,τιδήποτε.

Η γυναίκα πήγε και κάθισε στη θέση της πίσω από ένα τεράστιο γραφείο και κάτι άρχισε να πληκτρολογεί στον επιτραπέζιο υπολογιστή της.

Έτσι, η Λήδα άρχισε να απομακρύνεται. Να που θα ξετυλιγόταν μπροστά της το κουβάρι της ζωής της περιβόητης ηθοποιού. Καθώς έστριβε σε έναν μακρύ διάδρομο αναζητώντας τον ανελκυστήρα σκέφτηκε να τηλεφωνήσει στην εστέλ για να τη ρωτήσει αν είχε φτάσει το άρωμα που είχε αναφέρει η Κλοντέτ σιμόν, αλλά τίποτα απολύτως δεν πρόλαβε να κάνει. Ιδέα δεν είχε πάντως για το πόσο την είχε παιδέψει τη μητέρα της το γυναικείο αυτό όνομα, ακόμη κι αν η κάτοχος του δεν ήταν η ίδια.

Το φιλί του ΝάρκισσουTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang