44

309 78 39
                                    


Η Λήδα κόντεψε να αποκοιμηθεί μέσα στη μπανιέρα, τέτοια ήταν η ένταση του κλάματος της που από ένα σημείο και μετά είχε σχεδόν πάψει να αναγνωρίζει το περιβάλλον της. Την ξύπνησε όμως το νερό που είχε αρχίσει να κρυώνει, κι έτσι βγήκε από εκεί μέσα τουρτουρίζοντας, τυλίχτηκε στο πρώτο μπουρνούζι που βρήκε μπροστά της και γύρισε στην κρεβατοκάμαρα της. Η ώρα είχε περάσει από εννιά, αλλά εκείνη το μόνο που μπόρεσε να κάνει, ήταν να σκουπιστεί πολύ καλά, να φορέσει ένα μακρύ ροζ νυχτικό, και να τρυπώσει στο κρεβάτι της, αφού πρώτα άναψε όμως και τον κλιματισμό στη θέρμανση. Κανείς από τους υπηρέτες δεν την είχε καν ενοχλήσει με γελοίες προτάσεις για φαγητό, τα είχαν πάρει όλοι τα μηνύματα τους μα θα τους μιλούσε ξανά και το Σάββατο. Ήθελε να ζήσει διαφορετικά από τον τρόπο που είχε ζήσει η σοφία.

Αν και μόνο το πρωί το κατάλαβε, βυθίστηκε σε έναν ύπνο βαρύ και μολυβένιο χωρίς όνειρα και δυσάρεστα τινάγματα κάθε μισή ώρα, κι αυτό την ωφέλησε πάρα πολύ.

Ξύπνησε μόνη της γύρω στις οχτώ κι έσπευσε να κλείσει την ειδοποίηση του ξυπνητηριού από το τηλέφωνο, δε θα άντεχε πάλι να ακούσει τη μελωδία της λίμνης των κύκνων. Μετά, σηκώθηκε κατευθείαν από το κρεβάτι και άρχισε να αναζητά τα ρούχα που θα φορούσε. Η δουλειά παρέα με τη Ρόζα θα ξεκινούσε την επόμενη μέρα, κι έτσι, είχε στη διάθεση της ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο ακόμη για να εργαστεί πάνω στα δυο αρώματα. Η προοπτική αυτή την έκανε να ανασκουμπωθεί, και να συνειδητοποιήσει επιτέλους πως είχε να βάλει κάτι στο στόμα της από χθες που έφαγε τα ζυμαρικά του σΤέφανου. Της είχε στείλει μήνυμα στο κινητό ρωτώντας την αν ήταν εντάξει μα δεν του είχε απαντήσει ακόμη, κοιμόταν όταν το είχε λάβει.

Με το τηλέφωνο στα χέρια κατέβηκε μέχρι την τραπεζαρία και αφού καλημέρισε την μαγείρισσα και την παρακάλεσε να της φτιάξει ένα γενναίο πρωινό με κρουασάν κι αβγά με μπέικον, κάθισε στο τραπέζι ήσυχα. Σπάνια έτρωγε τόσα πράγματα μαζί αλλά σήμερα θα το έκανε γιατί από τη στιγμή που θα έπιανε δουλειά θα ξεχνούσε την τροφή και το νερό.

Όσο περίμενε το πρωινό της άνοιξε από το κινητό τα ηλεκτρονικά της μηνύματα. Τη συνήθεια αυτή την είχε αποκτήσει πολύ πρόσφατα, από τότε που παρουσίασε το άρωμα της, ήταν εύκολο έτσι να ελέγχει τις πωλήσεις καθώς και να κανονίζει ό,τι χρειαζόταν ρύθμιση.

Είδε πάνω- πάνω στη λίστα το όνομα αλεξάντρα Σαρρή που της ήταν εντελώς άγνωστο κι έτσι ξεκίνησε από αυτό. Λίγα λεπτά αργότερα χαμογελούσε.

Το φιλί του ΝάρκισσουWhere stories live. Discover now