31

311 77 38
                                    


Η ώρα κόντευε οχτώ όταν αποφάσισε να σταματήσει να δουλεύει η ελβίρα σάνδη. Αν και είχε υποσχεθεί τόσο στη μητέρα της όσο και στην αμαρυλλίδα πως δε θα έμενε στο γραφείο παραπάνω από λίγες ώρες, είχε αναγκαστεί να αθετήσει την υπόσχεση της αυτή εξαιτίας της επίμονης άρνησης της annelis να αλλάξει γνώμη. Η συνέταιρος της είχε φτάσει τελικά στην αθήνα με μια αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, κι έτσι η Ελβίρα αντί να τη δεχτεί στο γραφείο της την είχε καλέσει για μεσημεριανό φαγητό. Εκεί, πάνω από τις γαρίδες είχε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε επιστρατεύοντας όλες της τις αρετές προκειμένου όχι μόνο να πείσει την άλλη να παραμείνει στον οίκο μόδας, μα και να της αποκαλύψει τι είχε μεσολαβήσει από την τελευταία φορά που είχαν μιλήσει, το οποίο την έκανε να κινήσει τη διαδικασία πώλησης των μετοχών.

Η Annelis παρέμενε κλειστή σαν στρείδι κι ως το τέλος του γεύματος το μόνο που είχε πει τελικά στην ελβίρα ήταν πως είχε πάρει την απόφαση να αποσυρθεί ολοκληρωτικά από τον χώρο της μόδας για να ασχοληθεί με κάτι άλλο, μα ούτε και γι'αυτό της είχε δώσει περισσότερες πληροφορίες. Όταν κατάλαβε η ελβίρα πως δε γινόταν τίποτα πια, μη θέλοντας να χάσει κι άλλο χρόνο αφού δεν είχε ιδέα για το πότε θα την έβλεπε ξανά, τη ρώτησε αν είχε συζητήσει με κάποιον ακόμη το ζήτημα των μετοχών. Η άλλη γυναίκα της είχε χαμογελάσει με τρόπο μυστήριο, και πριν σηκωθεί για να φύγει από το μαγαζί αφήνοντας ανέγγιχτο τον καφέ της, της εξομολογήθηκε πως αν και δεν είχε διαρρεύσει ακόμη η είδηση είχε κιόλας δεχτεί μια πολύ συμφέρουσα οικονομική πρόταση την οποία και θα εξέταζε.

Η ελβίρα σηκώθηκε με τη σειρά της και της ξεκαθάρισε πως μόνο αν ενέκρινε το πρόσωπο για το οποίο της μιλούσε χωρίς να της αποκαλύπτει όμως την ταυτότητα του, μόνο τότε θα του έδινε την ευκαιρία να μπει στον οίκο μόδας.

Μετά είχε επιστρέψει στο γραφείο της κι είχε πέσει πάλι με τα μούτρα στη δουλειά, αφού πρώτα ζήτησε από την Τάνια να τηλεφωνήσει στους υπόλοιπους μετόχους και να κανονίσει να λάβει χώρα ένα διοικητικό συμβούλιο όσο πιο σύντομα γινόταν.

Πάντως, όταν βράδιασε κατάλαβε πως δε θα μπορούσε πλέον να αποδώσει και μάζεψε τα πράγματα της. Βγήκε από το γραφείο της και είδε πως ούτε η Τάνια είχε φύγει ακόμη αν και θα έπρεπε να το είχε κάνει κανονικά από ώρα:

-Γιατί είσαι ακόμη εδώ;

Η κοπέλα της χαμογέλασε και της έτεινε έναν λεπτό λευκό φάκελο.

Το φιλί του ΝάρκισσουWhere stories live. Discover now