24

374 81 25
                                    

-σε τρόμαξα, βασίλισσα;

Ο Αλέξανδρος έβαλε απαλά στα χέρια της Λήδας ένα ποτήρι με χυμό από εξωτικά φρούτα. Λίγα λεπτά απέμεναν μόλις πριν την προσγείωση τους κι έτσι καφέ είχε πιει και παρά τις παρακλήσεις της δεν ήθελε να της δώσει κι άλλο από φόβο μήπως εντείνει το στρες και την υπερένταση της.

-Μπα όχι, σε ευχαριστώ, εσύ δε θα πιεις λίγο;

-Ήπια πριν σου τον φέρω. Πώς νιώθεις; Φτάνουμε σε λίγο, μόλις δέκα λεπτά απομένουν.

Η Λήδα ήπιε μια γουλιά κι έπειτα στράγγισε όλο το περιεχόμενο του ποτηριού της με λαχτάρα και απόλαυση.

-Το λες σαν να τελειώνει κάτι.

Του το επέστρεψε κι εκείνος βλέποντας πόσο διψούσε έσπευσε να της το ξαναγεμίσει από το μπουκάλι που κρατούσε, προσφέροντας της το ποτήρι για δεύτερη φορά.

-Μα μήπως δεν τελειώνει; Ένα ταξίδι έφτασε στο τέλος του, ήταν δυσάρεστο μα τουλάχιστον σε είχα μόνο για τον εαυτό μου βασίλισσα. Βρίσε με αν θες, πες με κυνικό κι εγωιστή μα αυτές τις λίγες ώρες δε σε μοιράστηκα με κανέναν.

Έκανε λίγα βήματα μακριά της αλλά εκείνη σηκώθηκε και πήγε κοντά του.

-τώρα τι θα γίνει, Αλέξανδρε;

-Πού; Στο αεροδρόμιο; Όλοι εκεί θα είναι, να σε αγκαλιάσουν και να σε στηρίξουν, η Ρόζα σε περιμένει, και η εστέλ επίσης, κι ο Νικόλας Στεφάνου είναι κι αυτός ήδη εκεί. Μη φοβάσαι, βασίλισσα, δεν είσαι μόνη.

Η Λήδα τον είδε να σφίγγει μεταξύ τους τα χέρια του και κάτι την πίεσε βαθιά μέσα της.

-Θα είναι και η ελβίρα εκεί και η οικογένεια σου;

-Ναι, όλοι τους θέλουν να σε συλλυπηθούν καθώς και να σου προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια, μην τους κατηγορείς για τίποτα.

Η κοπέλα ανασήκωσε απορημένη τα φρύδια.

-Μα πώς θα μπορούσα να το κάνω και γιατί; Δεν έχω τίποτα με κανέναν τους, όλοι για εμένα έρχονται εκτός από την ελβίρα που θα είναι εκεί για εσένα. Θα σε πάρει μακριά μου μια για πάντα. Εκείνη θα είναι από εδώ και πέρα μαζί σου κι εγώ θα σε κοιτάω κι εσένα από μακριά. Όλοι μακριά μου θα είναι από εδώ και μπρος και πιο μακριά από όλους η σΟφία.

-εγώ δεν είμαι νεκρός, βασίλισσα, όχι ακόμη τουλάχιστον.

-Μα από τη στιγμή που θα παντρευτείς, αλέξανδρε, εγώ δε θα χωράω πουθενά στη ζωή σου. Δεν είναι πως δεν πρόλαβες να μου μιλήσεις γι'αυτήν, ούτε καν κομμάτι της μπόρεσα να γίνω έστω και για μια στιγμή.

Το φιλί του ΝάρκισσουWhere stories live. Discover now