38

304 76 30
                                    

Ο Αλέξανδρος ετοιμάστηκε να κλείσει τον μικρό σάκο που θα έπαιρνε μαζί του στη Θεσσαλονίκη και γύρισε να κοιτάξει μελαγχολικά το δωμάτιο του. Μπορεί τίποτα να μην είχε πειραχτεί από τα έπιπλα που βρίσκονταν για χρόνια εκεί μέσα, όμως η δική του ζωή είχε πάρει μια τροπή εντελώς δραματική.

Τα δυο απαλά χτυπήματα στην πόρτα τον έκαναν να καταλάβουν πως τα δύσκολα της ημέρας είχαν μόλις αρχίσει. Ευτυχώς πάντως που την περασμένη νύχτα η ελβίρα είχε αποκοιμηθεί αμέσως μόλις ξάπλωσε στο κρεβάτι της.

-έλα μέσα.

Εκείνη άνοιξε και μπήκε κάπως δειλά. Ο αλέξανδρος τη λυπήθηκε για μια στιγμή έτσι όπως την είδε να τον κοιτάει γεμάτη προσμονή. Κάπως χλωμή έδειχνε πάντως.

-Πώς είσαι, αλέξανδρε; Ετοιμάζεσαι να πας κάπου;

Ο Άνδρας πήγε τον σάκο του ως την πόρτα.

-είμαι καλά ελβίρα, ναι, φεύγω σε λίγο, θα πάω στη Θεσσαλονίκη.

-Γιατί; Θέλεις να έρθω μαζί σου;

Η γυναίκα έσφιξε γύρω από τη μέση της τη ζώνη της γαλάζιας ρόμπας της.

-ελβίρα θα πάω για δουλειά και το ταξίδι θα γίνει οδικώς, δε γίνεται να μπεις σε τέτοια δοκιμασία, άλλωστε δείχνεις κάπως χλωμή, νιώθεις καλά;

Εκείνη έσκυψε το κεφάλι πράγμα που τον έκανε να πιστέψει πως ήταν πράγματι χάλια.

-ίσως με εξάντλησε η χτεσινή ημέρα. Ξύπνησα με το στομάχι μου ανακατεμένο, και για να πω την αλήθεια τα πόδια μου δε με κρατάνε.

-Γιατί δεν πας να ξαπλώσεις πάλι;

Η ελβίρα του χαμογέλασε παίρνοντας την προτροπή του για ενδιαφέρον.

-Θα το έκανα αλλά έχω ραντεβού με τον γυναικολόγο για εξετάσεις, θα έρθει μαζί μου η αμαρυλλίδα, αν και θα χαιρόμουν να το έκανες εσύ. Για δουλειά του ξενοδοχείου θα πας;

Ο αλέξανδρος εκείνη τη στιγμή μίσησε τον εαυτό του. Δικό του ήταν το μωρό που θα γεννιόταν, έπρεπε να καρδιοχτυπάει γι'αυτό, κι όχι πως δεν το έκανε δηλαδή.

-Ναι για δουλειά του ξενοδοχείου. Αν η ανακαίνιση μας αυτή αποδειχτεί πετυχημένη τότε θα γίνει το ίδιο και με τα υπόλοιπα. Μα θέλω να μιλήσω με τους καλύτερους επαγγελματίες, γι'αυτό και θα πάω ως εκεί. Αύριο το πρωί θα είμαι πίσω, ή μπορεί ακόμη κι απόψε πολύ αργά.

Η ελβίρα έκανε ένα βήμα προς το μέρος του μα δεν τον άγγιξε.

-δε θέλω να ταξιδεύεις μόνος σου βράδυ. Έχω κι ένα νέο να σου πω, η ζανέτ λεμόντ δέχτηκε την πρόταση που της έκανα.

Το φιλί του ΝάρκισσουWhere stories live. Discover now