18

342 83 26
                                    

Το σπίτι του αλέξανδρου ήταν στον τρίτο όροφο μιας ολοκαίνουριας πολυκατοικίας. Η Λήδα παρά τα όσα ένιωθε δε μπόρεσε να αποφύγει ένα χαμόγελο όταν τον άκουσε να της λέει πως αγόρασε το πρώτο που βρήκε διαθέσιμο.

Πάντως σε σχέση με το ανάκτορο που ζούσαν οι γονείς του ετούτο ήταν πράγματι πιο μικρό και συμμαζεμένο. Αμέσως μόλις κλείδωσαν την πόρτα πίσω τους, την πήρε στην αγκαλιά του περπατώντας προς το σαλόνι.

-έρχεσαι συχνά εδώ;

Η Λήδα έριξε μια ματιά στη διαρρύθμιση του δωματίου. Υπήρχε ένας μεγάλος καναπές και τρεις διθέσιες πολυθρόνες καθώς κι ένα οβάλ τραπέζι γεμάτο με δίσκους, περιοδικά και είδη μοντελισμού.

-Όχι όσο θα ήθελα για να είμαι ειλικρινής. Οι γονείς μου θέλουν να μένω μαζί τους όταν δε βρίσκω καταφύγιο στην ησυχία των ταξιδιών. Ξέρεις, τώρα τελευταία ακόμη κι όταν είμαι μακριά δεν περνάω πολύ χρόνο διασκεδάζοντας έξω.

Την κάθισε στο μεγάλο καναπέ και τη φίλησε στα μαλλιά.

Μετά, πέταξε σε μια πολυθρόνα το σακάκι του και πήγε να καθίσει πλάι της. Τώρα που βρισκόταν στον προσωπικό του χώρο ένα μέρος της προηγούμενης έντασης του έδειχνε να έχει υποχωρήσει, μα η Λήδα ήταν σίγουρη πως κάτι σπουδαίο θα της ομολογούσε σε λίγο.

-Ποιος ξέρει την ύπαρξη αυτού του σπιτιού;

Ο Αλέξανδρος πήρε το χέρι της και το έφερε δειλά ως τα χείλη του.

-Κανείς εκτός από εμάς τους δυο.

-δε μπορεί, αυτό δε γίνεται.

-Γιατί όχι, βασίλισσα;

-αποκλείεται να μην έχει έρθει εδώ η ελβίρα.

-Κι όμως, ποτέ δεν πάτησε το πόδι της εδώ μέσα. Στην ουσία δεν έχω σχέση μαζί της, Λήδα. Κάποιες μεμονωμένες βραδιές περάσαμε μαζί τις οποίες εκείνη τις εξέλαβε με τον τρόπο που ήθελε ωστόσο δε μας συνέδεε τίποτα μόνιμο και σταθερό μέχρι χθες.

Της χάιδεψε το χέρι της αλλά εκείνη το τράβηξε κάπως απότομα.

-Τι έγινε χθες; Βάζω στοίχημα πως βρέθηκε ένας καλός λόγος να σας συνδέσει και μόνιμα και σταθερά, αλλιώς δε θα μου μιλούσες έτσι πριν.

Ο Αλέξανδρος σηκώθηκε κι άρχισε να βηματίζει αποφεύγοντας με δυσκολία τις πολυθρόνες και το τραπέζι.

-θα σου πω, θέλεις κάτι να πιεις;

-Όχι, ευχαριστώ, θέλω να μου απαντήσεις σε αυτό που σε ρώτησα.

Το φιλί του ΝάρκισσουDonde viven las historias. Descúbrelo ahora