41

310 78 29
                                    

Η ελβίρα είχε κοιμηθεί πολύ άσχημα εκείνη τη νύχτα. Στο μυαλό της στριφογύριζαν οι κουβέντες της με τον Ρένο καθώς και οι επόμενες κινήσεις τις οποίες θα έπρεπε να κάνει. Είχε μιλήσει και με την εστέλ γραπτά το περασμένο απόγευμα και είχε μάθει πως η δουλειά της με τη Λήδα είχε ξεκινήσει με αποτελέσματα ανέλπιστα καλά. Αυτό της είχε φτιάξει το κέφι αλλά η πληροφορία πως η Γαλλίδα θα έφευγε για το Παρίσι καθόλου δεν την είχε ικανοποιήσει. Αν ήταν στο χέρι της ελβίρας με τίποτα δε θα της το επέτρεπε να ξεκολλήσει από το πλευρό της Λήδας. Έκανε μάλιστα και μια χλιαρή απόπειρα να της το περάσει κι αυτό το μήνυμα, ωστόσο κάτι στην απάντηση της άλλης γυναίκας που την είχε πάρει τηλέφωνο στο μεταξύ, την είχε αναγκάσει να σιωπήσει. Η Εστέλ ακουγόταν εντελώς αποφασισμένη να φύγει. Η ελβίρα την είχε ρωτήσει τι δουλειές είχε εκεί που θα πήγαινε κι εκείνη της ανέφερε πως έπρεπε οπωσδήποτε να ασχοληθεί με την πρόοδο των πωλήσεων του αρώματος της Λήδας, αλλά η ελβίρα που ήταν παλιά στα κόλπα και στις υπεκφυγές, το μυρίστηκε αμέσως πως έτρεχε και κάτι άλλο σπουδαίο και καθοριστικής ακόμη σημασίας γεγονός για τη ζωή της εστέλ, μα αυτό το κάτι δεν το φανταζόταν η ίδια η ελβίρα.

Το άλλο πράγμα που την ενοχλούσε ήταν η απουσία του αλέξανδρου από το σπίτι. Μπορεί να της είχε υποσχεθεί πως θα την πήγαινε ο ίδιος να κάνει τις εξετάσεις της από εδώ και πέρα, μα κατά τα άλλα δεν της είχε δείξει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Βέβαια της είχε τηλεφωνήσει για να τη ρωτήσει τι είχε πει ο γιατρός και είχε ανακουφιστεί πραγματικά από τα νέα που του είχε μεταφέρει, πως δηλαδή τόσο η ίδια όσο και το μωρό ήταν μια χαρά. Έτσι, πήρε η ελβίρα το θάρρος και τον ρώτησε που ακριβώς θα πήγαινε και με τι θα καταπιανόταν, αλλά η καλή θέληση του αλέξανδρου έφτασε μόνο μέχρι αυτό το σημείο, αφού έκλεισε απότομα σαν στρείδι, κάνοντας τη να του ευχηθεί καλή συνέχεια και να κλείσει το τηλέφωνο.

Τελικά εκείνος είχε γυρίσει μα πάρα πολύ αργά και είχε πάει να ξαπλώσει κατευθείαν στο δικό του δωμάτιο. Αχ και να μπορούσε η ελβίρα να το αλλάξει αυτό...

Η ανησυχία της κορυφώθηκε τόσο πάντως το πρωί, που κατάλαβε πως αν δεν έκανε κάτι, όλοι μέσα στο σπίτι αυτό θα άρχιζαν να τη ρωτάνε αν ήταν καλά. Πρώτα, έκανε ένα μπάνιο και μετά ντύθηκε με ένα όμορφο γυαλιστερό μπλε φόρεμα, το οποίο έκανε τον αλέξανδρο να την κοιτάξει για λίγο στο πρωινό με βλέμμα ζωηρό που την έκανε να ελπίσει, μα αμέσως μετά εκείνος αποτράβηξε από πάνω της τα μάτια του. Ο μόνος λόγος που την είχε κοιτάξει έτσι, ήταν επειδή το μπλε χρώμα το είχε συνδυάσει μια για πάντα με τη Λήδα.

Το φιλί του ΝάρκισσουWhere stories live. Discover now