10

405 80 21
                                    

Η Λήδα αποφάσισε να γυρίσει στο σπίτι με ένα ταξί. Δεν ήθελε να έρθει να την πάρει ο σοφέρ της μητέρας της διότι είχε την υποψία πως εκείνος όχι μόνο κρυφάκουγε τις τηλεφωνικές της συνομιλίες, αλλά και πως τις μετέφερε κατά λέξη στη Σοφία Στεφάνου.

Πλήρωσε λοιπόν ένα καλό μπουρμπουάρ σε έναν χαμογελαστό μεσήλικο ταξιτζή, και του έδωσε τη διεύθυνση του σπιτιού της. Ένιωθε περίεργα πολύ και είχε στο στόμα της έντονη ακόμη τη γεύση από τα φιλιά του Αλέξανδρου. Δεν το χωρούσε ο νους της πως είχε βρεθεί δίπλα της χωρίς σχεδόν να τον πάρει είδηση. Τη μια στιγμή τον έβλεπε να πιάνει την ελβίρα από τον αγκώνα, και την άλλη άρπαζε την ίδια από το χέρι για να την οδηγήσει μακριά από τα αδιάκριτα μάτια. Αχ πόσα πολλά είχαν πυροδοτηθεί μέσα της μετά από το άγγιγμα του... Τι είχε πει; Θα την περίμενε το βράδυ στο «Αμαριλίς», θα πήγαινε; Όχι, δε θα πήγαινε...

Η Εστέλ στο μεταξύ θα κατευθυνόταν απευθείας προς το ξενοδοχείο που είχε κι αυτό το ίδιο όνομα. Η σουίτα της ήταν κιόλας έτοιμη, πάλι καλά, θα ηρεμούσε λίγο.

Έβγαλε το κινητό από την τσάντα της και τηλεφώνησε στο σπίτι της. Ευτυχώς απάντησε στην κλήση της η Γεωργία.

-Γεια σου, η Λήδα είμαι, όλα καλά εκεί; Πριν λίγο έφτασα κι έρχομαι.

-αχ δεσποινίς στεφάνου, δοκίμασα πολλές φορές να σας καλέσω μα δε μπορούσα...

-δεν είδα τίποτα στο κινητό μου, καμιά ειδοποίηση δεν ήρθε, συμβαίνει κάτι;

Κατάλαβε πως η άλλη κόμπιαζε κι ένιωσε αμέσως χειρότερα. Και σαν να μην έφτανε ο δισταγμός που έσταζε από τη μεριά της οικονόμου, θυμήθηκε για άγνωστο λόγο και τον εφιάλτη που είχε δει στο αεροπλάνο.

-μάλιστα, κάτι συμβαίνει αλλά δεν ξέρω πόσο σοβαρό είναι.

-Πες μου και θα το αξιολογήσω.

-Ναι βέβαια, έχετε δίκιο. Λοιπόν δε μπορούμε να βρούμε πουθενά τη μητέρα σας.

Η λήδα σκούπισε μια στάλα ιδρώτα από το μέτωπο της. Να που είχε επαληθευτεί το προαίσθημα της σε σχέση με τη σΟφία.

-Της τηλεφώνησα αρκετές φορές από το πρωί αλλά ούτε κι εγώ τη βρήκα. Πού είναι η καμαριέρα της;

-εδώ είναι, δεν ξέρει τι να κάνει κι εκείνη.... Μου είπε λίγο πριν πως λείπουν κάποια προσωπικά της αντικείμενα επίσης, όπως ρούχα και καλλυντικά.

Το φιλί του ΝάρκισσουWhere stories live. Discover now