14

383 82 29
                                    

-Πώς νιώθεις χρυσή μου;

Η Αμαρρυλίς χάιδεψε το χέρι της ελβίρας βοηθώντας τη να βολευτεί στην πολυθρόνα της. Είχαν μόλις φύγει από το ιατρείο του καθηγητή στεφανίδη κι έλαμπαν και οι δυο από χαρά.

-Νομίζω πως όσο κι αν το περίμενα θα αργήσω κάπως να το πιστέψω πως συνέβη στ'αλήθεια.

Η Ελβίρα της έστειλε ένα χαμόγελο όλο νάζι και συγκατάβαση και μετά έβγαλε με προσοχή τα λευκά της γάντια που είχαν μαργαριταράκια για κουμπιά. Ο γιατρός, τον οποίο τον είχε βεβαίως διαλέξει η αμαρρυλίδα, το μόνο που έκανε ήταν απλώς να τους επιβεβαιώσει τα ευχάριστα. Η ελβίρα Σάνδη ήταν έγκυος τεσσάρων εβδομάδων περίπου. Τόσος ήταν ο ενθουσιασμός της μέλλουσας γιαγιάς που αντί να τρέξει και να την κλείσει στο σπίτι με σκοπό να την αφήσει να ξεκουραστεί, την οδήγησε σε ένα από τα αγαπημένα της μέρη για τσάι. Το μαγαζάκι αν και στο Κολονάκι ήταν μικρό σχετικά. Μάζευε εκλεκτό κόσμο μα ήταν καινούριο ακόμη κι έτσι σιγά- σιγά το ανακάλυπταν όλοι. Και στην Αμαρυλλίδα η προσωπική της αισθητικός το ανέφερε λίγο καιρό πριν, διαφορετικά δε θα το είχε μάθει. Τα πάντα εκεί μέσα ήταν λευκά, όπως ακριβώς και τα γάντια της Ελβίρας κι ο χώρος μύριζε σπιτικές μαρμελάδες, ζύμες και διάφορα άλλα γαργαλιστικά και γλυκά εδέσματα. Σέρβιραν εκεί μια τεράστια ποικιλία ειδών τσαγιού, τα οποία εκτιμούσαν και οι δυο γυναίκες.

-Λέω να πιω ένα δυνατό μαύρο, με λεμόνι, πιπέρι και κομμάτια σοκολάτας, συμφωνείς;

Η ελβίρα έκρυβε το πρόσωπο της πίσω από το μενού μη θέλοντας να δείξει και υπερβολική χαρά. Ήταν πολλές οι ανησυχίες της μα η μεγαλύτερη από όλες τους άκουγε στο όνομα Αλέξανδρος αζαριάδης. Τι κι αν την παντρευόταν μόνο από την αίσθηση του καθήκοντος; Τι κι αν έκανε ζωή εντελώς διαφορετική από τη δική της;

-Θαυμάσια επιλογή, χρυσή μου, εγώ όμως θα επιμείνω στο πράσινο.

-Κατάλαβα, θέλεις πάντα να κρατιέσαι σε ένταση και φόρμα.

Η μεγαλύτερη γυναίκα χαμογέλασε κι έδωσε την παραγγελία τους στην περιποιημένη σερβιτόρα, εμπλουτίζοντας τη και με κάμποσα γλυκά, στο άκουσμα και μόνο των οποίων το στομάχι της εΛβίρας άρχισε να ανακατεύεται.

-Ποιος θα τα φάει όλα αυτά;

-εμείς οι δυο, νομίζω πως την αξίζουμε αυτή την υπέροχη αμαρτία.

Η Ελβίρα κούνησε με χάρη το κεφάλι της κι άφησε κάτω τον κατάλογο του μαγαζιού.

-έχεις δίκιο, άλλωστε στην εγκυμοσύνη όλα επιτρέπονται αν κι εγώ θα φροντίσω πολύ τη σιλουέτα μου. Δε γίνεται να αφεθώ, Αμαρυλλίδα.

Το φιλί του ΝάρκισσουWhere stories live. Discover now