1.rész

15.2K 339 6
                                    

Egy újabb nap. Ma fogok először menni az új sulimba. Annyira izgulok, sosem voltak barátaim, mindig én voltam a stréber az osztályban. Egy senki voltam. Nem érdekeltem senkit, pedig én próbálkoztam...tényleg. De mindig elküldtek melegebb éghajlatra.
Remélem ez ma megváltozik. Nem éppen kellemes év közben sulit váltani, de ez van, apát áthelyezték ide, muszáj volt költöznünk. Igazából örülök is neki, van esélyem barátokat találni, itt még nem ismer senki.

-Zoe, kicsim, ideje kelni! El fogsz késni az első napodon!- kiáltott fel anyu az emeletre.
Vidáman, mégis kicsit izgulva kikászálódtam az ágyamból és elmentem a fürdőmbe. Vörös loboncom kifésülése után el is készültem, és indultam is le.
Anyu és apu már az asztalnál ültek, apu újságot olvasott, anyu pedig pakolta ki a pirítóst a tányérokra.

-Izgulsz drágám?- apu tette fel a kérdést, kipillantva az újság mögül. Őszülő szemöldökét felvonva, kíváncsian nézett rám.

-Kicsit. Remélem most végre találok barátokat.- válaszoltam, majd megkentem a pirítósom vajjal, és egy felvágottat tettem rá.

Reggeli után visszamentem a szobámba, és gyorsan beágyaztam.

-Gyere Zoe, elviszek suliba!- hallottam apu hangját.

Levágtattam a lépcsőn, adtam egy puszit anyunak, majd kint beszálltam a kocsiba. Már most imádom az új házunkat, egészen modern, nagy udvarral.

Egész úton csendben voltunk, figyeltem a tájat. November van, elég fagyos az idő, a levelek már lehullottak a fákról. Minden olyan csendes.

Megláttam egy nagy, vajszínű épületcsoportot, gondolom ez az új sulim. Kívülről elég szép.
Kiszálltam a kocsiból, intettem egyet apunak, majd elindultam az épület fele. A diákok özönlöttek be, de voltak akik a suli előtt kisebb-nagyobb csoportot alkotva beszélgettek.

A lépcső előtt megálltam. Felnéztem az épületre, majd a feliratra siklott a szemem. Vettem egy nagy levegőt, majd sóhajtva kifújtam. 'Csak ne közösítsenek ki' ez járt a fejemben. Felballagtam a lépcsőn, majd kinyitottam az ajtót és beléptem.
Egy elég szép előtérbe jutottam.
Elindultam megkeresni az igazgatói irodát. 5 perc keresgélés után sem találtam, gondoltam megkérdezem valakitől. A szekrényeknél egy fiú és egy lány beszélgetett, a lány nagyon szép volt, a fiú meg olyan aranyosnak tűnt.

-Sziasztok! Bocsi a zavarásért, tudnátok nekem segíteni?- kérdeztem félénken.

-Szia!-köszönt a fiú.- Miben segíthetünk?

-Az az igazság, hogy új tanuló vagyok, az igazgatói irodát keresem...-motyogtam zavartan.- Egyébként Zoella Reed vagyok.-nyújtottam a kezem udvariasan.

-Kate Long.-mosolygott kedvesen a lány, majd megrázta a kezem.

-Samuel Blue.- fogott kezet a fiú is.-Gyere megmutatom merre van.

Elindultunk hárman az iroda fele.
Mikor oda értünk mondta Sam és Kate, hogy menniük kell órára, szünetben megkeresnek. Ennek örültem, szóval mosolyogva bólintottam.

Kopogtam az ajtón és vártam. Eddig nagyon tetszik a suli, elég szép, és ráadásul egy barátság látszik kialakulni Kate és Sam személyében.

-Tessék!- hallottam bentről.
Óvatosan benyitottam, majd beléptem a helyiségbe. Egy nagy asztal volt szemben, rajta egy számítógép. A bőr gurulós székben egy negyvenes éveiben járó barna hajú férfi ült.
Mikor becsuktam az ajtót, felpillantott rám.

-Foglalj helyet.

-Jó napot! Zoella Reed vagyok, az új tanuló.- ültem le az asztal előtt lévő kis fotel egyikébe.

-Jó napot! Már vártuk. Robert Black vagyok, az igazgató. Ön a 10.b osztályba fog járni, az osztályfőnöke Mrs. Blossom lesz. Az osztályterem a második emeleti 102-es terem.-sorolta fel-felpillantva rám a lapjából.
-A könyveit és az órarendjét a titkárnőmtől fogja megkapni.- tette le a papírt.- Egy pillanat, máris szólok neki.- mondta, aztán felállt és átment egy másik helyiségbe.

Kevesebb, mint 1 perc múlva visszatért Mr.Black egy ötvenes éveiben járó mosolygó nővel.
Átvettem a könyveimet, majd elindultunk az igazgatóval a termembe. Útközben találkoztunk az ofőmmel is.
Megálltunk a terem előtt, és az ofő bement. Pár perc múlva kijött, aztán együtt mentünk be.

Amint beléptem egy csomó szempár szegeződött rám. Gyorsan körbe pillantottam a termen. Sokkal vidámabb, mint a régi termünk volt.

-Gyerekek! Ő itt az új osztálytársatok. Fogadjátok kedvesen. Bemutatkoznál a többieknek?-pillantott rám mosolyogva. Bólintottam, majd megszólaltam.

-Zoella Reed vagyok...

Puszi:*

XxWykcsuhhxX

Javítva: 2021.04.06.

A rosszfiú szerelme |✔| |JAVÍTÁS ALATT|Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt