50.rész

6.8K 191 32
                                    

-Szóval. Hamarosan itt van Sam szülinapja.-szólalt meg Kate. Sam-et kivéve mind a mekiben ülünk. A szilveszter amúgy jól sült el, kihevertem a "másnaposságomat" ha lehet így mondani. Most már lassan január eleje van. Jövő héten kezdődik a suli. Holnap megyünk anyáékkal a vizsgálatra, amin kiderül, hogy hugom lesz vagy öcsém.

-Rendezzünk neki egy bulit.-dobta fel az ötletet Chris. Nem is ő lenne, imádja a bulikat.

-Nem is rossz ötlet, de csak közeli ismerősök jöhetnek. Sam nem túl népszerű, és nem akarom, hogy rosszul érezze magát, amiért a szülinapi bulija tele van ismeretlenekkel.-mondta Kate.

-Vettem a célzást. Akkor írj egy listát a vendégekről, én meg elkezdek szervezkedni.-kezdte a fiú, de a lány a szavába vágott.

-De várjál. Sam-ről beszélünk. Nem kell nagy felhajtás meg semmi ilyen. Rendelünk tortát neki, eljövünk mi, meg egy-két barát még a suliból és nagyjából ennyi.

Megbeszéltük a részleteket, hogy ki mit intéz, aztán hazamentünk. Most kivételesen Chris van nálunk. A kanapén ülünk, éppen valami sorozat megy a tv-ben, de inkább csak háttérzajnak szól, mert én az ölemben fekvő Cortezzel játszok, Chris meg Sam buliját szervezgeti.

-Sosem hittem, hogy egyszer Szemüvegnek fogok bulit rendezni a házamban.-nevetett fel Chris.

-Nem gondolod, hogy ideje lenne Sam-nek nevezned?-nézek rá mosolyogva.

-Nem, tetszik ez a becenév. Olyan, mint a Vöröske.-somolyog rám, és odanyúl, hogy megvakargassa Cortez fültövét.

-Tényleg amúgy. Sosem tudtam, hogy miért nevezel így.

-Nem egyértelmű? Vörös a hajad.-nevetett fel.

-Ennyi? Azt hittem van valami mélyebb jelentése vagy valami.-pirultam el.

-Igazából van. Nem terveztem, hogy elfogom neked mondani, de ha szeretnéd, akkor mégis elmondom.-néz rám.

-Szeretném.-bólintok.

-Új voltál. Nem is gondoltad, de hamarabb tudtam rólad, mint te rólam. Több dolog miatt is újnak számítottál, nem csak amiatt, mert akkor érkeztél a suliba. Semelyik lánynak nem volt, és most sincs vörös haja, még festve sem. Aztán jöttél te, a vörös hajaddal, a félénkségeddel, és a szépségeddel. Mindenkinek felkeltetted az érdeklődését. Sokan kíváncsiak voltak rád. Fogalmam sincs miért, de amikor új diák jött a suliba, mindenkit érdekelt, hogy én mit szólok majd hozzá. Tényleg nem tudom miért. Ez most is így volt. Amint megláttak téged, rohantak hozzám, és közölték, hogy van egy új csaj a suliban, és marha különleges, mert vörös haja van. Felkeltetted az érdeklődésemet, pedig még nem is láttalak. Alig vártam, hogy megpillantsalak, hiszen amerre jártam mindenhol téged emlegettek. Aztán megláttalak. Ott álltál Kate-ékkel. Látszott rajtad, hogy mennyire félénk vagy, de közben megfogott benned valami. Olyan különleges voltál, gyönyörű.

-Mégis első szavad az volt, hogy menjek arrébb, mert a szekrényed előtt állok.-nézek rá szúrósan.

-És ez igaz is volt. A szekrényem előtt álltál.-nevetett fel.-De amúgy maradandót akartam okozni, azt akartam, hogy ne felejtsd el az első találkozásunkat.-mosolygott.

-Hidd el, nem felejtettem el.-nevetettem fel.

-Szóval megláttalak. A nevedet még nem tudtam, így gondoltam kitalálok valami egyszerű, mégis bosszantó becenevet neked. Így jött a Vöröske.-mondta büszkén, mire megforgattam a szemem.-Ne nézz így, bejött nem?-vigyorog.

-Idióta.-nevettem.

-De a tiéd. Lényegében ennyi. A többit már tudod, elmondtam.

Este van már. Chris hazament, úgy gondoltuk, hogy túl sok időt töltünk együtt, és nem akarjuk, hogy ez a kapcsolatunk rovására menjen, így most nem alszunk együtt. Egyébként nagyon izgulok a holnap miatt, holnap megyek anyáékkal a vizsgálatra. Egyébként kifaggattam anyut a terhességről. Azt mondta, hogy holnap lép a 20.hétbe, eddig a kistesóm titkolózott, és nem akarta megmutatni magát, de az orvos szerint holnap biztos kiderül. Szóval holnap lesz 5 hónapos terhes, a fele megvan.

A rosszfiú szerelme |✔| |JAVÍTÁS ALATT|Where stories live. Discover now