5.rész

11.3K 294 47
                                    

Reggel a telefonom ébresztőjére keltem fel. Kinéztem az ablakon és láttam, hogy kint csúnya, borús idő van, fel kell jól öltöznöm, biztos hideg van. Felültem, és nyújtóztam egy nagyot, majd egy sóhajtás után kikászálódtam az ágyból. Elmentem a fürdőmbe, ahol először is belenéztem a tükörbe. Boldogan láttam, hogy végre kipihentem magam, eltűntek a táskák a szemeim alól. Gyorsan lezuhanyoztam, és még törölközőben fogat és arcot mostam. Vörös loboncomat megszárítottam és kisétáltam a fürdőből. Felvettem a már tegnap este kikészített ruháimat amik egy fekete pulcsi hozzá egy szürke csőfarmer voltak, jó is lesz a mai hűvös időhöz.

Miután felöltöztem, lementem a lépcsőn a konyhába. A szüleimnek ma reggel korán kellett munkába menni, úgyhogy egyedül kell reggelizzek. Elővettem a tejet a hűtőből és a müzlit is levettem a polcról. Összeöntöttem őket egy tálban, majd hozzá is fogtam az ötcsillagos reggelimhez, amit az angol királynő is megirigyelne. Na igen, van, hogy lusta vagyok normális reggelit csinálni. Ez van, szerintem belefér.

Reggeli után visszamentem a szobámba, beágyaztam és újra a fürdőbe indultam. Bent felvittem egy kis szempillaspirált, és késznek is nyilvánítottam magam.

A szobában megnéztem a telefonomat, és láttam, hogy Kate írta, hogy mindjárt itt van a házunknál. Ez volt 2 perce. Gyorsan felkaptam a suli táskámat, és lebaktattam a lépcsőn. Felvettem a téli kabátomat, nyakamra tekertem a sálat és még egy sapkát is felhúztam. Igaz ami igaz, hideg van kint.

Kiléptem az ajtón, és megláttam Kate-et amint közeledik a házunk felé.

-Reggelt Zoe!-borult a nyakamba amint ideért hozzám, nevetve átkaroltam én is.

-Szia Kate.-mosolyogtam rá, miután elengedtük egymást.

-Indulhatunk suliba?

-Persze.-mondtam majd lassan el is indultunk.

Útközben beszélgettünk, úgy mindenről. Szóval ilyen érzés mikor vannak barátaid? Mert ez egy nagyon jó érzés. Lassan meg is érkeztünk a sulihoz.

A suli udvara tele volt fagyoskodó diákokkal, akik a sulibüféből vett forrócsokival a kezükben ácsorogtak. Nem is értem...miért nem mennek be, ahol meleg van? Na mindegy. És akkor megláttam Chriséket. Ugyanazokkal a fiúkkal állt és beszélgetett velük, mint tegnap. A lépcső előtt álltak. Megint el kell mennem mellette. Kate rám nézett, aztán abba az irányba ahova én is néztem, és mosolyogva megszólalt.

-Ennél feltűnőbben nem is bámulhatnád Őt.-kuncogott a mondata végén.

-Nem én tehetek róla, hogy magára vonja az ember figyelmét.-motyogtam elvörösödve.

-Látszik rajtad, hogy teljesen bele vagy zúgva a srácba.-pillantott rám.

-Mint vak ló a szakadékba.-néztem én is rá. Erre mind ketten hangosan felnevettünk, mire mindenki felénk fordult. Igen. Mindenki. Chrisék is. Pechemre pont én is felé pillantottam, hogy Ő is néz e minket, és hát nyilván találkozott a tekintetünk. Éreztem, ahogy teljesen elpirultam, és gyorsan el is fordultam.

-Látta, hogy elpirultál.-hallottam Kate hangját. Uramatyám.....ez de gáz.

-Jesszus... És mit reagált rá?-suttogtam elhalva.

-Elmosolyodott.-mondta egyszerűen.

-Te szent ég. Ez mit jelent? Viccesnek találta a szituációt és ez egy röhögésnek számít be? Esetleg aranyosnak gondol? Vagy inkább nevetségesnek. Úristen.. leégettem magam Chris Dice előtt. Kate? Van egy ásód?-hadartam.

-Minek neked ásó?-nézett rám zavarodottan.

-Hogy elássam magam szégyenemben. Mire másra kéne ásó?-kérdeztem furán.

A rosszfiú szerelme |✔| |JAVÍTÁS ALATT|Where stories live. Discover now