13

2.3K 74 1
                                    

Гледна точка на Зейн

Бяхме на уговореното място и чакахме Кевин да се появи. Не стига че му носим тъпата стока, ами и закъснява. Джак наистина е голямо копеле. Вече от 2 часа стоим и чакаме някой да си вземе поръчката. Какво ми трябваше да се забърквам в това преди две години. Бях още на 17 и бях глупав ето какво. Първоначално с Джак бяхме доста добри приятели. Помогна ми много. Той ме запозна и с Грейсън, за което съм му благодарен. Грейсън и той като мен беше толкова тъп, че да се върже на игрите на Джак.

Почукване по прозореца ме изкара от мислите ми. Някакъв едър мъж на средна възраст чукаше по стъклото. Направи ми знак да сляза от колата. Двамата с Грейсън слязохме и се появиха още трима. Какво по дяволите? Започнаха да ни бият и да си призная бяха доста силни. Колкото и да се опитвахме да се бием с тях не се получаваше. Бяхме двама на четирима, което не е справедливо. Накрая двамата с Грейсън лежахме на земята в безсъзнание, а мъжете си взеха стоката.

-Другия път бъдете точни! Не ви трябват проблеми с Кевин Джонсън.-каза през зъби единия и се изплю в лицето ми. Какво означава да носим стоката на време, та те закъсняха не ние.

С Грейсън се изправихме бавно. Мамка му всичко ме боли. Тези здравата удрят. По принцип не се оставям толкова лесно, но този път бяха четирима и то доста едри. Колкото и да се опитвахме да им отвърнем на ударите им, не се получаваше. Оставих Грейсън пред сградата, в която живееше и тръгнах към вкъщи. Нямам търпение да си легна на леглото и да си почина.

Гледна точка на Алисън

С Нат бяхме в апартамента на Грейсън. Вече минаваше 9 и момчетата все още не си вдигаха телефоните. Къде са по дяволите? Тъкмо щях да звънна отново на Грейсън, когато вратата се отвори и през нея влезе Грейсън целия в кръв. Устната му беше разкървавена, окото му беше синьо, а от челото му течеше кръв. Какво е станало? С Нат веднага се затичахме и му помогнахме да седне на дивана. Аз отидох и донесох чаша с вода. Нат отиде до банята и взе аптечката, за да промие раните. Грейсън изглеждаше толкова уморен. Къде е ходил? С кой се е сбил? Зейн добре ли е? Божичко ще се побъркам.

-Къде бяхте цял ден? И защо си целия в рани?-попита го Нат,  а той изохка.
-Не ми се говори за това сега.-отговори Грейсън.
-Как така не ти се говори? Грейсън цял ден те няма и се прибираш целия в рани. Какво се е случило? Зейн добре ли е? Знаеш ли как се притеснихме за теб?-повиших малко тона си, а той затвори очи и издиша.
-Не се притеснявайте, добре съм. Просто не ми беше добре и Зейн ме закара до болницата, а там се сбихме с едни момчета, които се заяждаха.-обясни Грейсън.
-Как е Зейн?-попитах притеснено.
-Не е по-добре от мен.-отговори Грейсън, а аз станах и си взех ключовете за колата и телефона.-Къде отиваш?-попита ме Грейсън.
-При Зейн. Нати нали ще останеш при Грейсън?-казах, а Нат само кимна и се усмихна леко. Излязох от апартамента и слязох долу в паркинга. Влязох в колата си и я запалих. Тръгнах към къщата на Зейн. Карах над ограничението и се молех да няма полицаи.

New beginning [ЗАВЪРШЕНА]Where stories live. Discover now