29

2K 72 9
                                    

Гледна точка на Грейсън

Днес е 16-ти декември. И имам рожден ден, йей. Не знам защо, но винаги се вълнувам за рожденните си дни. Дали са ми организирали парти? Какво ли ще ми подарят? Нямам търпение да разбера. Сигурно ще е нещо огромно, като познавам Зейн и Нат. А и Алисън много я бива в организирането на партита. Почуках на вратата на Алисън. Тя не отговори. Не ми се вярва да спи още. Открехнах леко вратата и надникнах. Нямаше никой. Слязох долу и отидох в кухнята. Там също я нямаше. Странно. Погледнах часа и разбрах, че ако не тръгна до 5 минути ще закъснея за лекции. Облякох се набързо и излязох от вкъщи. Качих се в колата си и потеглих към университета.

Спрях колата на паркинга и слязох. Видях ги да стоят на пейките отвън и отидох при тях. Те си говореха нещо, но щом ме видяха млъкнаха.

-Здравейте хора.-поздравих ги радостно.
-Някой май е в добро настроение?-попита Зейн и повдигна вежди. Аз кимнах.
-И на какво се дължи това?-попита Алисън.
-Ами... днес е много специален ден.-намекнах им.
-Денят на еднорозите ли е?-попита Нат и се зарадва. Аз я погледнах объркано.
-Ъм, не. Какъв ден е днес?-попитах.
-Четвъртък.-отговори Зейн объркано.
-Да, но каква дата?-попитах отново надявайки се да се досетят.
-16-ти.-отговори Алисън.
-Даа и какво има на 16-ти декември?
-Ден на еднорозите.-извика Нат. Аз се одарих по челото.
-Не. Хора сериозно ли не знаете?-попитах леко розачаровано. Те поклатиха глави отрицателно. Не, не може да са забравили. Няма начин.
-Алисън, сериозно ли не знаеш?-попитах отново.
-Нее. Да не да има намаление в мола и да съм пропуснала?-попита тя. Аз само поклатих глава и влязох в университета. Как може най-близките ми хора да забравят за рождения ми ден? Не мога да повярвам, че дори и Алисън е забравила. Тя по принцип не забравя такива неща.

Влязох в стаята, в която имаме лекции и седнах на мястото си. След малко и другите дойдоха. Никой не се беше сетил все още, че имам рожден ден. Дори внимание не ми обръщаха. Все едно ме няма. Какво им става?

Гледна точка на Алисън

След лекциите всички отидохме в къщата на Зейн. Подготвихме изненада на Грейсън и за това се правим, че не знаем, че има рожден ден. Нат взе билетите за Вегас и утре заминават. Аз взех на Грейсън парфюм на Gucci. Зейн не знам какво му е взел, не съм го питала.

New beginning [ЗАВЪРШЕНА]Where stories live. Discover now