23

2K 70 10
                                    

Гледна точка на Зейн

Влязохме в университета и се запътихме към стаята, в която имаме лекция. Тъкмо щях да вляза и Нат ме дръпна за ръката. Грейсън и Алисън влязоха. Аз я погледнах объркано.

-Може ли да си сменим местата? Искам да седна до Грейсън днес.-каза Нат.-Ти може да седнеш при Алисън.-предложи и аз кимнах. Влязохме в стаята и Нат се запъти към Грейсън. Той ѝ се усмихна и тя го целуна по устата. Аз отидох при Алисън и тя ме погледна.

-Може ли?-попитах и посочих мястото до нея.-Нат искаше да седне до Грейсън, а аз нямам къде да седна, така че...-обясних ѝ и се почесах по врата.
-Да, разбира се.-каза Алисън и ми се усмихна. Аз кимнах и седнах. Лекторът влезе и започна да говори.

По едно време Джак подхвърли някакво листче на Алисън. Тя го погледна объркано и го разгърна. Видях какво пише. И честно ядосах се. Пишеше че иска да ѝ каже нещо важно след часовете. Знам какво иска да ѝ каже. Че е влюбен в нея мамка му. Алисън все още гледаше объркано и прибра лисчето в джоба си. Джак ѝ се усмихна. По-добре спри да се занимаваш с нея или няма да можеш да се усмихваш със зъби, идиот такъв.

Лекторът ни освободи и ние излязохме от стаята. Излязохме на двора и седнахме на пейките. Видях как Джак се приближаваше. Лепна една от тъпите си усмивки и застана до Алисън.

-Али, ще дойдеш ли за малко?-попита я той. Тя тъкмо щеше да му отговори, но аз я прекъснах.
-Съжалявам Джак, но Алисън трябва да помогне на Нат с едно нещо.-казах му, а тя ме погледна объркано. Да, излъгах, но няма да му позволя да я лъже.
-Не, не трябва.-отговори тя.
-Да, трябва, забрави ли?-опитах се да я разобедя.
-Знаеш ли какво, Али? Явно постоянно ще ме прекъсват, за това...-започна Джак.-Виж, от доста време изпитвам нещо към теб. Харесвам те и то не само като приятел, а като нещо повече. Влюбен съм в теб, Алисън.-каза ѝ Джак. Мамка му. Тя го гледаше доста изненадано и не знаеше какво да каже.
-Д-джак... аз не знам к-какво да кажа.-започна да заеква.-Съжалявам Джак, но аз не изпитвам същото.-обясни му тя. Усмивката слезе от лицето му. Ха нека ти. Аз извърнах глава и се усмихнах.
-Да не би да харесваш някой друг?-попита я разочаровано Джак.
-Аз... да.-каза тихо. Аз окорих очи и се задавих. Какво? Но кой? Тя не познава много момчета тук. Само мен, Грейсън, Джак и Кевин. Джони го изключвам, защото той не се брои. Не би тръгнала с Кевин, тогава кой?-Съжалявам.-каза още веднъж Алисън и тръгна нанякъде. Джак само ме погледна и тръгна. А аз стоях и се чудех, в кой по дяволите е влюбена Алисън?

New beginning [ЗАВЪРШЕНА]Where stories live. Discover now