Del 21

1.8K 55 10
                                    

*Felix' perspektiv*

Jag gäspar trött och kollar på när Ogge och Oscar försöker väcka Omar som sover på en stock på andra sidan sätet. Ogge och Oscar kom tillbaka rätt sent, men nu var vi ändå framme i självaste Malmö, där vi skulle börja vår turnering. Moa verkade vara trött och sur på mig, varför vet jag inte, jag som försökt göra allt för att hon ska vara trygg och glad, lixom.

Vi parkerar på en stor parkering utanför en stor byggnad. Vi kliver ut ur bilen när Ogge fått liv i Omar igen.

-Vart ska vi bo? Frågar Oscar när vi kommit ut på trottoaren. Han kollar på mig, men jag bara rycker på axlarna och hans blick vandrar vidare till Daff som tuggar på sitt tuggummi han tuggat på hela vägen irriterande högt.

-På gatan, vad tror du? Hotell såklart, vart annars? Frågar han en aning stöddigt och kollar på Oscar med huvudet lite mer vinklat neråt så att man ser hans ögon bakom de nattsvarta solglasögonen. Oscar bara rycker på axlarna och kollar åt motsatt håll.

Jag kollar på Moa som går på andra sidan av Daff med huvudet mot Ogges axel. Han håller armen runt hennes axlar, så som vi gick i skogen bara hon och jag. Och Omar då, men han räknas inte. Om jag erkänna, känner jag en smula avundsjuka. Alla tjejer faller ju för Ogge. Det finns ingen tjej i världen som inte gillar honom, Oscar Molander. Jag putar ut med underläppen och kollar bort. Moa har inte tittat på mig en enda sekund. Vad har hänt?

Efter att ha gått ett tag, att få stanna av Foooers som kommit fram till oss och någon utav oss har behövt knyta skosnörena, kommer vi äntligen fram till hotellet vi ska bo på. Det är stort och högt och ser ut att vara väldigt dyrt. Vi går in genom entrén fram till incheckningsdisken.

-David Kjellström, säger Daff till kvinnan på andra sidan disken.

-Har herrn bokat 3 rum? Frågar hon och rättar till de halvt ovalformade glasögonen som sitter löst på nästippen.

-Ja det har herrn, upprepar Daff och vi andra börjar skratta, utom Moa. Hon bara håller nere blicken på sina skor och tuggar på sin underläpp då och då. Kvinnan kollar först på oss och sedan ner på skärmen igen. En man kommer fram till henne med tre kort som hon sedan langar vidare till oss.

-Ni får rummen på samma våning och korridor, men inte direkt bredvid varandra, säger hon kollar på oss.

-Det blir bra det, tack så mycket, säger Daff och tar korten och kvinnan nickar. Nå, hur tänker ni under natten? Det blir att sova två och två, vilka? Frågar Daff. Min blick landar direkt på Moa, men jag är bara en av alla 5. Alla kollar rent sagt på Moa, vilket kanske bara är tur så jag inte direkt skulle sticka ut. Mona kollar för en gångs skull upp, men inte på mig utan på andra sidan entrén.

-Va? Säger hon sedan och kolar på Daff och sen ner på sina skor igen.

-Vem vill du helst sova med? Frågar Daff. Trots att Moa iggat mig hela tiden, så hoppas jag mer än något på att hon vill att jag ska sova i samma rum som henne. Men hon blir stum. Inget kommer ur hennes mun. Hon säger bokstavligen inte ett knyst.

-Jag kan sova med henne? Frågar jag och kollar på Daff.

Varför Felix, varför?

Daff kollar på mig konstigt först men skakar sedan på huvudet. Jag kollar på Moa som för första gången på hela dagen ens kollar på mig. Hennes ögon är rödsprängda och svullna, som om hon inte sovit något och bara gråtit hela natten. Det kanske hon har..? Det kanske är därför hon iggat mig?

-Nån annan än Felix snälla? Frågar Daff och jag kollar konstigt på honom.

-Varför? Frågar jag förvånat och Daff bara ger mig en menande blick.

Badboy, eller? - f.sWhere stories live. Discover now