"Trucuri anti-aging pentru mâinile tale".

1.7K 32 0
                                    

Hey fetelor m-am gândit ca o sa va fie foarte folositoare următoarele sfaturi pentru tratarea și menținerea catifelata a mâinilor voastre .

Obisnuieste-te sa folosesti crema de maini

Crema de maini iti asigura o piele tanara, hidratata, sanatoasa si frumoasa, iar cele mai noi si performante formule pot ajuta la reducerea petelor pigmentare sau a ridurilor, conferind mainilor un aspect intinerit.

Opteaza pentru un lac de unghii intr-o nuanta care sa te avantajeze

La fel ca si in cazul machiajelor, unele nuante ale lacurilor de unghii confera un aspect placut mainilor tale, in timp ce altele par a le imbatrani si scot in evidenta chiar si cele mai mici semnele ale imbatranirii. Expertii in manichiura sustin ca cele mai flatante nuante sunt cele neutre, cele foarte inchise sau, din contra, neon.

Hraneste-ti unghiile

Fie ca alegi tratamente homemade pentru intarirea unghiilor sau suplimente pe care le achizitionezi din farmacii, este foarte important sa acorzi atentie unghiilor tale. Potrivit dermatologilor, cel mai eficient supliment pentru intarirea unghiilor este biotina, o forma a vitaminei B pe care o gasesti in avocado, somon sau nuci.

Foloseste manusi atunci cand faci treburi casnice

Intotdeauna trebuie sa folosesti manusi atunci cand faci diferite treburi casnice deoarece detergentii de vase, solutiile de curatare si apa fierbinte sunt foarte daunatoare pentru pielea mainilor tale.

Cu ce te speli pe maini?

Daca vrei sa ai maini frumoase si fine atunci trebuie sa ai mare atentie si la produsele cu care te speli pe maini. Alege sapunuri care sa contina ingrediente hidratante precum glicerina sau untul de shea.

Protectia solara trebuie sa fie o prioritate

Mainile sunt la fel de afectate de actiunea razelor solare precum fata si tot restul corpului nostru. Razele UV duc la aparitia petelor pigmetare si scad nivelul de colagen ceea ce duce la aparitia ridurilor si lasa pielea crapata - nu mai vorbim de riscul de aparitie a cancerului de piele. Prin urmare, in fiecare dimineata, inainte de a iesi din casa, foloseste crema de maini cu factor de protectie 30 sau mai mare.

Atentie la cuticule

Daca le acorzi atentie numai 10 minute pe saptamana, atunci cuticulele tale vor ramane sanatoase. Ar trebui sa iti achizitionezi un produs pentru dizolvarea pielii moarte deoarece uleiul de cuticule sau crema de maini nu te ajuta sa scapi de cuticule. Dupa aplicare, cu ajutorul unui betigas petru cuticule impinge-le usor. Taie cu mare atentie partile care raman in exterior, avand grija sa nu te ranesti, acesta fiind un loc predispus la infectii.

Natural, cat mai des!

Ofera-le unghiilor tale o saptamana pe luna in care sa nu aplici lac de unghii. In acest fel vor deveni mai puternice si mai sanatoase. De asemenea, daca unghiile tale se rup usor sau se exfoliaza, aplica zilnic un tratament pentru intarire.

sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now