Ce avantaje are renunțarea la fumat pentru frumusețea ta

311 3 0
                                    

Nu intenționez  sa fac fumatoarele sa se simta vinovate.  Oricum, pentru cele care au nevoie de un impuls pentru a se lasa de fumat, aceste beneficii ar putea fi motivul de care au nevoie.

Daca vrei sa renunti la fumat, cel mai bine ar fi sa consulti un medic care te-ar putea ajuta sa faci acest lucru. Intre timp, arunca o privire la urmatoarele avantaje ale renuntarii la fumat si s-ar putea sa nu mai fie nevoie sa faci acea vizita la doctor.

1. Previne aparitia ridurilor

Unul dintre cele mai importante avantaje ale renuntarii la fumat este prevenirea ridurilor. Asta nu inseamna ca nu o sa mai ai deloc riduri. Ridurile apar pe masura ce inaintezi in varsta, iar fumatul nu face decat sa accelereze acest proces si sa le adanceasca pe cele pe care le ai deja. Acest lucru functioneaza in doua moduri. In primul rand, tutunul reduce elasticitatea pielii. Al doilea lucru este faptul ca gesturile implicate in actul de a fuma cauzeaza aparitia ridurilor in jurul gurii si a nasului.

2. Previne lasarea pielii

Stii deja ca fumatul are efecte negative asupra tenului tau, dar poate cauza, de asemenea, lasarea pielii din zona bratelor si a sanilor. Desigur, poti acoperi zonele respective, dar nu ai prefera sa nu fie nevoie sa faci acest lucru?

3. Imbunatateste anumite aspecte ale pielii

Persoanele cu defecte cauzate de psoriazis, lupus sau diabet pot observa o ameliorare semnificativa a simptomelor daca renunta la fumat. Daca suferi de anumite afectiuni ale pielii, vei fi surprinsa cat de mult se va ameliora situatia daca te lasi de fumat.

4. Reduce riscul aparitiei cancerului de piele

Fumatul are o stransa legatura cu aparitia anumitor forme de cancer. Nu si-ar dori nimeni cicatrici in urma biopsiei sau urme inestetice pe piele, nu-i asa? Cancerul de piele poate fi mortal, ca sa nu mai mentionam pericolul aparitiei cancerului pulmonar. Nu-i asa ca vrei sa renunti la fumat?

5. Mentine culoarea alba a dintilor

Stii deja ca ingalbenirea dintilor este cauzata de consumul de ceai, cafea si sucuri acidulate, dar esti constienta de faptul ca si tigarile au acelasi efect? Nicotina provoaca ingalbenirea dintilor si poate cauza, de asemenea o respiratie urat mirositoare. Din fericire, expertii spun ca odata ce renunti la fumat, acest lucru poate fi remediat cu usurinta. Vesti bune, nu?

6. Diminueaza riscul aparitiei petelor pigmentare

Este un lucru cunoscut ca petele pigmentare sunt rezultatul unei expuneri indelungate la soare fara protectie corespunzatoare. Studiile arata ca fumatorii sunt mult mai dispusi acestui risc decat nefumatorii. Poti acoperi petele pigmentare cu machiaj, dar te-ai simti mult mai bine in pielea ta daca nu ai fi nevoita sa recurgi la acest lucru in primul rand.

7. Impiedica pierderea dintilor

Atunci cand te privesc, destul de multe persoane isi concentreaza atentia asupra gurii tale. Ei bine, fumatul poate cauza pierderea dintilor. Nu numai ca acest lucru iti va crea un adevarat disconfort, dar nu te vei simti confortabil nici cu modul in care arati si esti privita de cei din jurul tau.

sfaturi pentru feteDonde viven las historias. Descúbrelo ahora