6 lucruri despre care nu știai ca Îți afectează tenul

392 6 0
                                    


Atingerea constanta a fetei, expunerea la soare, poluarea – despre toate acestea stim deja ca ne afecteaza tenul, provocand acnee sau imbatranire prematura. Iata alte 6 lucruri, foarte frecvente, la care nici nu te-ai gandit…

Saritul peste mese

Saritul peste mese iti afecteaza corpul si sanatatea in atat de multe feluri incat nici nu mai trebuie sa iti spunem ca tenul tau este si el serios afectat. Consumul scazut de calorii iti priveaza tenul de nutrienti importanti, cum ar fi proteinele si vitaminele. Altfel spus, o dieta saraca iti afecteaza mai mult tenul decat iti poate ajuta silueta.

Ochelarii de soare

Este adevarat ca ochelarii de soare iti protejeaza ochii de razele UV si previn aparitia ridurilor cauzate de acestea. Insa felul in care se sprijina pe pometi poate contribui la formarea celebrelor pungi de sub ochi, lasand santuri adanci. De asemenea, curata temeinic rama ochelarilor de soare dupa fiecare utilizare deoarece pot deveni o sursa de microbi si bacterii dupa ce intra in contact cu sebumul, fondul de ten si transpiratia adunate pe fata.

Produsele de ingrijire a parului

Substantele chimice din componenta produselor de ingrijire a parului pot fi foare daunatoare tenului, provocand supraincarcarea porilor, iritatii si alte reactii adverse. Zonele afectate sunt de obicei fata, gatul, decolteul si spatele. Tot ce poti face in acest caz este sa iti cureti cat mai temeinic aceste zone dimineata si seara.

Lipsa protectiei UV la volan

Credeai ca trebuie sa porti creme de protectie solara doar cand iti petreci timpul in aer liber? Mai gandeste-te! Expunerea la raze UV este la fel de intensa si atunci cand conduci, geamurile nu te pot apara in niciun fel. Se pare ca sunt mult mai frecvente cazurile de cancer de piele pe partea stanga, acolo unde suntem mult mai aproape de geam si de razele soarelui, decat pe partea dreapta.

Machiajul excesiv

Pe langa iritatii si supraincarcarea porilor, machiajul excesiv impiedica tenul sa respire. La fel actioneaza si fondurile de ten concepute sa reziste 24 de ore-niciun produs de machiaj nu ar trebui sa stea atat de mult pe fata. Tenul trebuie curatat atat dimineata cat si seara, cu regularitate.

Medicatia

Anumite medicamente, cum ar fi antibioticele sau anticonceptionalele, iti pot face tenul mult mai sensibil, in special la soare. Asa ca citeste cu atentie prospectul inainte de a lua un medicament, si, daca este cazul, fereste-te de soare in perioada administrarii respectivului medicament.

sfaturi pentru feteNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ