"11 lucruri care iti ruinează manichiura"

994 21 0
                                    

Ti-ai facut manichiura acum patru zile si ungiile tale arata deja deplorabil iar tu nu stii ce sa mai faci! Iata ce anume iti ruineaza aspectul impecabil al unghiilor!

1. Oja de proasta calitate

Ai observat din cand in cand cliente care vin la salon cu propria oja? Nu te-ai intrebat de ce? Este o practica des intalnita in saloane sa se prelungeasca viata lacurilor de unghii prin adaugarea de substante speciale care sa subtieze oja prea densa, si asta pentru ca sticlutele cu culori magice sunt folosite des, stau mai mult deschise si devin vascoase foarte repede. Asa ca gaseste o culoare care sa te defineasca si investeste intr-o oja de calitate pe care sa o iei cu tine de fiecare data cand te duci la salon.

2. Lacurile pentru uscare rapida

Desigur, suntem cu totii vesnic pe fuga, insa lacurile pentru uscare rapida contin acetona si alti solventi pentru a usca mai repede oja, insa tot ele sunt cauza pentru care oja se caseaza si cade de pe unghii mult mai repede decat ar trebui. Poti folosi in schimb ulei de cuticule, va functiona tot ca o bariera protectoare insa fara sa deterioreze oja sau unghiile.

3. Agitarea sticlei cu oja

Cand agiti sticla cu oja creezi pungi de aer. Iar aceste bule de aer vor ajuta oja sa "sara' de pe unghii mult mai rapid. Asa ca data viitoare, in loc sa agiti sticla, ruleaz-o intre palme energic.

4. Platesti dupa ce ti-ai facut unghiile

Era evident, nu? Si cu toate astea ti se intampla de fiecare data! Explorarea portofelului cu unghiile proaspat vopsite nu este una din acele povesti cu "happy end".

5. Tastatura

Daca folosesti zilnic tastatuta ar fi un bun motiv sa optezi pentru unghii scurte. Daca insa esti dependenta de unghii lungi si pur si simplu nu poti renunta la ele, atunci ar trebui sa iti dai cu oja si pe marginea unghiei si chiar poti continua pe suprafata interioara a acesteia pentru a o sigila.

6. Cotrobaiala prin geanta dupa chei

Zilnic, ne dam peste cap toate zecile de nimicuri pretioase pe care le avem in geanta ca sa ne gasim cheile. Iar unghiile noastre ies destul de "sifonate" din toata povestea asta. Pune-ti cheile intr-un loc separat, acelasi de fiecare data, eventual in acel mic buzunar pe care toate gentile le au in interior. In felul acesta iti vei pastra manichiura intacta si nici nu te vei mai enerva de fiecare data.

7. Spalatul vaselor

Operatiunea asta este cosmarul oricarei manichiuri. Este o batalie pierduta din start. Zero sanse de supravietuire pentru oja ta! Te sfatuim sa iti convingi iubitul sa preia el sarcina asta sau sa iti faca cadou o masina de spalat vase. Daca nu reusesti, atunci manusile de cauciuc sunt ultima ta salvare.

8. Parfumul

Poate nu iti vine sa crezi, dar alcoolul chiar iti poate strica oja. Asa ca fii foarte atenta in ce directie pulverizezi parfumul.

9. Fixativul

Se aplica regula de mai sus. Dar aici mai poti trisa alegand o varianta fara alcool.

10. Gelul antibacterian pentru maini

Da, poate fi cu adevarat devastator pentru lacul de unghii.

11. Cremele pentru protectie solara

Asta este o regula de baza: nu stiu cum vei face asta, dar tine crema de protectie solara departe de unghii! Incearca eventual o varianta cu pulverizator.

sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now