"8 reguli de aur pentru aplicarea corecta a fardului de obraz"

1K 20 0
                                    

Fardul de obraz este unul dintre cele mai iubite produse cosmetice, dar este si dificil de aplicat corect. Dintr-o mica neatentie, iti poti strica tot machiajul, mai ales daca folosesti prea mult produs.

Pentru un look intinerit si fara cusur, aplica fardul de obraz tinand cont de sfaturile acestea :

1. Alege-ti o formula potrivita

Cele mai populare formule de blush sunt pudra si crema, dar acesta se gaseste si in alte forme, precum mousse sau perle. Nu exista o formula perfecta, ci doar una potrivita tipului tau de ten. Blush-ul pudra este potrivit pentru tenul gras sau mixt, in timp ce formula cremoasa este indicata pentru tenul uscat.

2. Fii atenta la nuanta

Alegerea unui blush potrivit porneste de la nuanta. Este dificil sa iti alegi o culoare perfecta fiindca fardul de obraz nu arata tot timpul pe fata asa cum arata in cutie.Testeaza culoarea pe care o vrei inainte de a cumpara produsul.

Daca ai tenul palid, opteaza pentru un blush roz deschis, unul de culoarea piersicii sau unul violet translucid. Tenul mediu arata bine cu blush apricot, liliachiu roz inchis (de culoarea fructelor de padure) sau visiniu deschis.Pentru tenul inchis poti opta pentru un blush in nuante intense precum: portocaliu, trandafiriu, bronz, cafeniu, caramiziu sau tangerine.

3. Foloseste cosmeticele in ordinea corespunzatoare

Este recomandat sa aplici blush-ul dupa ce te-ai dat cu fond de ten, dar inainte de a aplica pudra, pentru a-l fixa mai bine. Daca ai aplicat prea mult fard de obraz, poti sa ii stergi din intensitate aplicand deasupra pudra.

4. Aplica blush-ul treptat

Pentru a avea un rezultat cat mai multumitor,nu aplica prea mult blush deodata, ci aplica-l in straturi. Asa vei putea controla mai usor cantitatea de fard de pe fata, dar si suprafetele pe care aplici produsul. Tine minte ca daca aplici prea mult, va trebui sa refaci machiajul complet.

5. Zambeste!

Inainte de a aplica blush-ul, zambeste, iar apoi coloreaza-ti pometii cat mai delicat. De asemenea, poti aplica putin fard si pe tample si la baza nasului pentru a crea impresia de chip sculptat.

6. Aplica prin miscari circulare

Cu siguranta ai vazut femei cu o dunga mare de blush pe fata, care arata foarte inestetic.Poti evita acest aspect daca aplici blush-ul prin miscari circulare, iar astfel vei obtine un look cat mai natural. De asemenea, nu uita sa intinzi fardul foarte bine, dupa fiecare strat, pentru o culoare uniforma.

7. Fii atenta unde rosesti

De regula, atunci cand esti emotionata, rosesti in zona pometilor, dar culoarea se extinde putin pe obraji. E recomandat sa aplici fardul de obraz fix in locurile in care rosesti, pentru un look cat mai fresh si natural.

8. Schimba pensula

Fardurile de obraz au, de obicei, o pensula proprie, care nu este indicata pentru aplicarea de zi cu zi a produsului, ci mai mult pentru retusurile din timpul zilei. Investeste intr-o pensula de calitate, pe care sa o folosesti in fiecare zi, de preferat una conica.

sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now