Cum sa-ti îngrijești parul în sezonul rece.

519 14 0
                                    

Aerul uscat, umiditatea si frigul ne degradeaza firul de par si ii pun in pericol sanatatea. Acum iti vorbesc despre cateva trucuri care te vor ajuta sa treci cu bine de sezonul rece si sa ai un par de invidiat!

Hidrateaza, hidrateaza, hidrateaza!

Daca vara mai mergea sa sarim peste masca sau balsam in unele zile, acum trebuie sa fim mai constiincioase! Frigul si aerul uscat din incaperi deshidrateaza firul de par, iar acesta se poate rupe mai usor. Foloseste o masca intens hidratanta si un balsam leave-in.

Daca este posibil, incearca sa eviti sa folosesti caldura pe parul tau. Feohnul, placa si ondulatorul il usuca si mai tare in acest sezon.

Evita pe cat posibil tratarea chimica precum permanent si decolorat. In schimb, poti incerca niste suvite in tendinte, balayage sau alte tehnici care iti vor schimba look-ul dar nu iti vor degrada parul atat de mult.

Nu folosi un sampon purificator prea des.

In perioada aceasta, toate uleiurile naturale produse de catre scalpul tau iti vor hrani parul si il vor proteja de vremea dura de afara. Daca in general folosesti multe produse de par, ar fi bine sa le eviti, mai ales pe cele pe baza de silicon.

Poarta o caciula.

Asa cum iti protejezi corpul si mainile cu haine groase, de aceeasi atentie are nevoie si parul tau. Astazi gasesti sute de modele de palariute si caciuli pe piata, nu trebuie sa iti faci griji ca nu vei gasi una care sa se potriveasca stilului tau si sa iti vina bine.

Perie-l cu mare grija.

Fiind uscat si sensibil se poate rupe mult mai usor daca nu este periat cu grija sau cu o perie corespunzatoare. Imediat dupa dus foloseste un leave-in si un pieptan cu dinti mari si rari si nu folosi o perie in el pana nu este macar 30-40% uscat.

Incearca sa eviti apa prea fierbinte.

Din nou, iti va usca si mai mult parul. Foloseste in schimb apa calduta, care va ajuta la pastrarea unui nivel de hidratare optim al firului de par.

Daca ai in vedere aceste mici sfaturi nu ai de ce sa iti faci griji si te vei bucura de un par stralucitor, sanatos si invidiat de cei din jur.

sfaturi pentru feteUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum