7 metode ușoare și eficiente pentru prevenire vergeturilor

429 6 0
                                    

Cand vine vorba despre inesteticele vergeturi, cel mai bine este sa le prevenim, avand in vedere ca inca nu a inventat nimeni leacul magic pentru disparitia lor completa. Iar acelea dintre noi care au vergeturi inca de la o varsta frageda, stiu ca nu este deloc simplu sa mai scapi de ele.
Iată care sunt cele mai simple și eficiente metode pentru  prevenirea vergeturilor:

Introdu gelatina in dieta ta

Orice creste elasticitatea pielii tale este un aliat cheie in lupta impotriva vergeturilor. Gelatina, derivata din oasele animalelor pe care le consumam, nu este tocmai un aliment recomandat daca esti adepta unei alimentatii raw-vegan. Insa, daca nu esti vegetarian si iti place sa mananci carne, afla ca gelatina incurajeaza productia colagenului atat de necesar pentru mentinerea unui ten frumos si sanatos.

Foloseste ulei de cocos pentru hidratarea pielii

Exista ceva care sa nu se poata rezolva cu ajutorul uleiului de cocos? Uleiul de cocos este foarte eficient atat pentru vindecarea cicatricilor, cat si pentru prevenirea aparitiei vergeturilor. Vergeturile sunt vizibile la suprafata, insa ruptura produsa in tesuturi este mult mai profunda de atat. De aceea, atunci cand folosim tratamente locale trebuie sa ne asiguram ca patrund adanc in straturile pielii. Uleiul de cocos se incadreaza exact in aceasta categorie, fiind absorbit mult mai bine decat majoritatea cremelor si uleiurilor. Este mult mai putin probabil ca pielea astfel hidratata sa mai suporte leziuni cum sunt vergeturile.

Hidrateaza-te

Si pentru ca tot a venit vorba de hidratare, nu putem sublinia suficient cat de importanta este hidratarea. Hidrateaza-ti pielea cat de des poti, in special dupa fiecare baie sau dus, pentru a-i mentine elasticitatea si bea cat mai multa apa pentru a-ti hidrata intreg organismul din interior.

Ia suplimente cu Zinc

O deficienta de zinc este o alta cauza primara pentru aparitia vergeturilor. Zincul este foarte important pentru regenerarea tesuturilor si pentru incurajarea productiei de colagen. Si cum carenta de zinc este ceva des intalnit in cazul femeilor, asigura-te ca incluzi in dieta ta zilnica alimente bogate in zinc cum ar fi carnea de vita si miel, ouale, caju, fructele de mare.

O dieta bogata in acizi grasi

Sa mananci sanatos este un sfat general valabil indiferent care ar fi problemele cu care te confrunti sau pe care vrei sa le previi. Iar daca prevenirea vergeturilor este una dintre preocuparile tale, atunci asigura-te ca ai o alimentatie bogata in acizi grasi, vitaminele A, C si E si multe proteine.

Exfoliere

Pe langa faptul ca iti exfoliezi pielea, eliberand-o de celulele moarte, iti pui in miscare si sangele, oxigenand astfel pielea. Exfolierea iti pregateste pielea sa absoarba produsele hidratante pe care i le oferi, stimuland in acelasi timp productia de colagen.

Cand nimic altceva nu a dat rezultate, incearca retinol

Folosim creme cu retinol in mod constant pentru fata insa nu stim cat de eficient este si pentru restul corpului. Retinolul accelereaza regenerarea celulelor si incurajeaza producerea de colagen pentru refacerea tesuturilor. Retine insa ca nu ai voie sa folosesti retinol pe perioada sarcinii si alaptarii.

sfaturi pentru feteOù les histoires vivent. Découvrez maintenant