Cum faci ca produsele cosmetice sa dureze mai mult.

302 5 0
                                    

Fondul de ten

Termen de valabilitate: cele pe baza de apa 12 luni; pe baza de uleiuri, pana la 18 luni
Atunci cand discutam despre fonduri de ten, importante sunt ingredientele. Cele pe baza de ulei intr-un ritm mai lent decat cele pe baza de apa. Insa, pentru a fi sigura ca acesta rezista, adauga cateva picaturi de lotiune tonica si amesteca bine.

Mascara

Termen de valabilitate: 2-3 luni
Pentru a te asigura ca mascara ta iti serveste pentru o perioada indelungata de timp, ai grija la modul in care folosesti peria, este important sa permiti unei cantitati cat mai mici de aer sa intre in tub. Daca acest produs s-a uscat, adauga cateva picaturi de ulei pentru copii!

Ruj

Termen de valabilitate: 1 an
Cea mai buna solutie pentru a prelungi valabilitatea rujurilor tale este sa le faci loc in frigider! Da, ai citit bine! Un mediu umed poate face pigmentii din rujuri sa se distruga intr-un ritm mai rapid, astfel incat produsele nu mai pot fi utilizate.

Parfumuri

Termen de valabilitate: de la 6 luni pana la 2 ani
Cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru a-ti pastra cat mai mult timp aroma preferata este sa o pastrezi intr-un loc racoros, uscat si ferit de lumina. Caldura si lumina pot oxide parfumurile si pot afecta ingredientele chimice. Odata deschise, aromole florale rezista pana la 18 luni, pe cand cele de citrice pana la 6 luni.

Blush, farduri si bronzer

Termen de valabilitate: 2 ani
Daca ai avut ghinionul sa iti zdrobesti unul din aceste produse, nu trebuie sa il arunci de tot. Zdrobeste in fragmente mai mici bucatile mai mari de fard/blush/bronzer si stropeste-le cu putin alcool utilizat pentru dezinfectarea produselor. Apoi, cu ajutorul unei linguri aplica presiune asupra produsului. Asteapta pana acesta se usuca, inainte de a-l utiliza.

Oja

Termen de valabilitate: 2 ani
Salveaza-ti ojele uscate sau ingrosate adaugand cateva picaturi de nail-lacquer thinner si amesteca bine!

sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now