cele mai potrivite uleiuri natural pentru fata

352 3 0
                                    

Uleiurile naturale fac parte din rutina de ingrijire a femeilor din toata lumea, ajungand printre cele mai populare produse de infrumusetare. Fiind naturale, ele au foarte multe beneficii pentru organism, lasand pielea stralucitoare si hidratata, dar actionand si asupra ridurilor.
Tocmai de aceea poti avea tendinta de a folosi orice ulei natural iti pica in mana, dupa intrebuintarea care iti vine in minte, dar trebuie sa stii ca sunt cateva reguli ce trebuie respectate. Sunt uleiuri naturale specifice pentru anumite probleme ale pielii si este bine sa le folosesti conform instructiunilor.

Pentru ten gras si acnee

Daca ai tenul gras si predispus la acnee, ar trebui sa folosesti produse de ingrijire a tenului care contin ulei din arbore de ceai si ulei din samburi de struguri. Studiile arata ca uleiul din arbore de ceai poate fi mai eficient in combaterea acneei decat peroxidul de benzoil (ingredient care se regaseste in majoritatea cremelor antiacneice). De asemenea, uleiul din samburi de struguri este foarte eficient in reglarea productiei de sebum a pielii, dar contine si antioxidanti precum vitamina C, care reda pielii stralucirea ei naturala.

Pentru combaterea ridurilor

Daca te preocupa ridurile, atunci poti folosi produsul care se regaseste in majoritatea truselor de frumusete din lume: uleiul de argan. Acesta are un continut ridicat de vitamina E si acizi grasi, motiv pentru care se mentine pe piele in lumina puternica a soarelui mult mai bine decat orice alt antioxidant. Tocmai de aceea, uleiul de argan este perfect pentru a fi purtat pe piele zi de zi, sub fondul de ten.

De asemenea, pentru a combate ridurile, poti folosi si ulei de floarea soarelui, care contine acid linoleic, lecitina, vitamina E, dar si cantitati considerabile de vitamina A, C si D. Toate aceste ingrediente au proprietati antirid si antioxidante puternice.

Uleiul de primula este o alta varianta eficienta pentru atenuarea ridurilor. Acest tip de ulei este bogat in acizi grazi si antioxidanti, care impiedica oxidarea tesuturilor. De asemenea, uleiul de primula este eficient si in combaterea cearcanelor si hidratarea pielii. Pentru rezultate bune, aplica uleiul dupa ce faci baie, cat pielea este inca umeda. Astfel vei asigura o hidratare de durata pentru tenul tau.

Pentru pielea sensibila

Roseata, iritatiile si petele sunt cele mai mari probleme ale tenului sensibil. Din fericire, exista uleiuri naturale care pot calma aceste probleme, precum uleiul de galbenele, care repara celulele pielii si atenueaza arsurile solare sau uscarea excesiva. De fapt, acesta este folosit de secole pentru a ameliora eruptiile pielii si mancarimile.

Uleiul de marula este un alt tip de ulei foarte bland cu pielea sensibila. Acesta contine o concentratie mare de acid oleic, care este absorbit de piele aproape instant. Fiindca are un continut ridicat de antioxidanti, protejeaza pielea de razele UV si poluare, hidratand mai bine decat o crema.

Pentru pielea uscata

Daca ai pielea constant uscata, care se exfoliaza si crapa, atunci trebuie sa o hidratezi corespunzator. Pentru acest lucru, poti incerca sa folosesti uleiul de masline, care este recomandat sa fie presat la rece. Pe langa faptul ca hidrateaza intensiv, acest ulei mai ajuta la combaterea ridurilor si hranirea pielii. Poti incepe sa il folosesti o data pe saptamana, pe timp de noapte, iar apoi sa il utilizezi din ce in ce mai des.

sfaturi pentru feteWhere stories live. Discover now